Népi-bal_Platform

Interjú Ferge Zsuzsával: nem tudom elfogadni ezt a „reformot”

fergezsuzsa.jpg

Ferge Zsuzsa akadémikus, szociológus és szociálpolitikus, a gyermekszegénység elleni küzdelem élharcosa. 2002 tavaszán még aktívan kampányolt Gyurcsány Ferenc mellett, az egészségügyi társadalombiztosítás készülő reformját azonban igazságtalannak és átgondolatlannak tartja. Baloldali meggyőződéséhez továbbra is ragaszkodik, a december 17-ei sztrájktól semmi jót nem vár. A rendszerváltás katasztrofális következményeiért a „végtelenül önző, csak a saját érdekeivel törődő magyar elitet” tartja felelősnek.

CSÚSZÓS TEREPEN A GUMIGYÁR?

Ahogyan az várható volt, egyre több súlyos munkaügyi törvénysértés bukkan fel a Dél-Koreai gumigyár magyar- országi beruházása kapcsán. A dolgozók szerint jelentős problémák vannak a bérszámfejtéssel, a bérkifizetéssel, a túlóráztatással és a hétvégi munkák kiírásával.

Zuschlag ügy és a Hankook

1. ZUSCHLAG TEGYE JÓVÁ BŰNEIT!
2. KORMÁNYTÁMOGATÁST A HATÁRON TÚLI MAGYAR MUNKAVÁLLALÓKNAK IS !

Megvették a szakszervezeti vezetőket? Stop a szakszervezeti arisztokráciának!

Megvették a szakszervezeti vezetőket? A legutóbbi napokban nyilvánosságra került néhány vasúti szakszervezeti vezető felháborítóan magas, hétszázezer forintos fizetése. A felső vezetői körökkel kialkudott, sokáig titkolt fizetési paktum rámutatott a neoliberális gazdasági vezetés, vagyis a gazdasági/politikai arisztokrácia által megvásárolt, hatástalan magyar érdekvédelem diszkrét bájára.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.