Dr. Bégány Attila blogja

89 éve ezen a napon

Tisza István meggyilkolásáról - az 1918. okt. 23-án ellenkormányként megalakult Károlyi vezette un. Magyar Nemzeti Tanácsban - október 27-én döntöttek. A gyilkosságra való felbujtó tevékenységet a Károlyi közvetlen környezetéhez tartozó: Kéri Pál, Friedrich István, Csernyák Imre, Fényes László szervezte. Október 31-én sötétedéskor a gyilkos banda a Károlyi párt főhadiszállásáról, az Astoriából indult 2 kocsival a Hermina úti Tisza rezidencia elé Kéri Pál irányításával.

Trianon és a háttérerők

Október 31: 89 éve ezen a napon nevezte ki IV. Károly, az utólsó 'magyar' király Károlyi Mihályt miniszterelnöknek, kinek emberei ezen a napon ölték meg Tisza Istvánt.

ÚDK: magánzárkás börtönök kellenek

Az ötszemélyes cellában: az egyik rab volt a hóhér, hárman pedig a segédei. A bűnügyi helyszínelők még öngyilkosságnak gondolták az akasztást, a büntetés-végrehajtás belső vizsgálata azonban kiderítette, hogy a fiút zárkatársai ölték meg.

138 muzulmán vezető felhívása a keresztény egyházakhoz.

Eddig példa nélküli módon közel 140 vezető muzulmán vallási elöl- járó fordult közös felhívással csü- törtökön a nagy keresztény egyhá- zak vezetőihez, a két világvallás közötti megértés fontosságát hangsúlyozva. "Közös jövőnk a tét. Talán maga a világ fennmaradása a tét" - hangsúlyozta a 138 muzul- mán vezető egy közös levelében.

A rendszerváltás kisiklatása

Csoóri (Lakitelek 2007. IX. 29.) : A választási győzelem után bementem a Bem téri székházban Antallhoz, de a titkárnő nem engedett be, mondván nagyon fontos telefonja van Antallnak. 20 perc várakozás után jött ki sápadtan Antall, akiből alig tudtam kihúzni, hogy Amerikából hívta egy fontos ember, aki világossá tette, hogy ha az MDF nem köt koalíciót az SZDSZ-el kivonják az összes pénzt Magyarországról.

Vissza kell állítani a halálbüntetést az EU ellenére is.

Egy házaspárt öltek meg a Somogy megyei Várdán. Egy 70 éves férfit és 66 esztendős feleségét gyilkolták meg. Az ÚDK szerint vissza kell állítani a halálbüntetést. Az igazság rendje ezzel a gyilkossággal ugyanis annyira kibillent a helyéből, hogy azt a csak a gyilkoson végrehajtott törvényes kivégzéssel lehet valamelyest helyreállítani. Hogy az EU-val ütköznénk e kérdésben? Nos ez nekünk ÚDK-soknak nem esik nehezünkre.

2006.10.23-ának egy új rendszerváltás viszonyítási pontjává kell válnia

Az ÚDK szerint 2006. október 23-a ha nem is nagyságában, de jellegében az 1956-os forradalom eseményeihez hasonlítható. Akkor is békés tüntetőkbe lőttek, provokációs és megfélemlítési szándékkal. Akik, 2006 október 23-án felhatalmazást adtak a tömegbelövésre, azok az ’56-ot követő megtorló rendszer politikai örökösei. El kell jöjjön az idő amikor 2006. október 23-át és a hozzá való viszonyt úgy értékeljük, mint az 1956-os forradalomhoz való viszonyt. Aki felbujtója, politikai támogatója volt 2006.

Az antiszemitizmus elleni fideszes harc margójára

A Pásztor Tibor MSZP budapesti elnökségének tagja, V. kerületi önkormányzati képviselő több mint egy évvel ezelőtt díszzsidónak nevezte Deutsch Tamást. Most a Fidesz vezetése - a Magyar Gárda kapcsán a Fideszt érő támadásokat kivédendő - felszólította az 'antifasiszta' szervezeteket, hogy határolódjanak el az 'antiszemita' kijelentésével hírhedté vált Pásztor Tibortól.

ÚDK: Gárdákra szükség van, de politikai pártok alá szervezve több a kár

1. A gárdákra szükség van, mert a gyurcsányi hatalom tavaly ősszel fegyveresen támadt a népre.
2. Szükség van, mert a hadsereg, a rendőrség leépítése és lezüllesztése és az állami rendvédelmi feladatok egy részének magán őrző-védő cégekbe szervezése meggyengítette Magyarországot.
3. A gárdákra szükség van, mert akik szétlopták az országot a rendvédelmi szerveket saját rablásuk védelmére használják.
4. Ugyanakkor pártok alá szervezni gárdát több kárral mint haszonnal jár, mert a pártharcok áldozatává válik a gárda is.

Az ÚDK Kasszandra jóslata a Magyar Gárdáról

Gyurcsány dörzsöli a kezét és csorog a nyála a Magyar Gárdától. Antiszemitázhatja a Jobbikot közvetve a Fideszt. A jobboldali egypártrendszer csapdája: a Fidesz védekezni kényszerül. Orbán és Navracsics úgy érzik levélben kell megnyugtaniuk a nemzetközi zsidó szervezeteket. Lázár János a Parlament Honvédelmi Bizottságának fideszes elnöke ellenzi a Magyar Gárdát. Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója szerint ha antiszemitizmus van a Magyar Gárda mögött, akkor el kell határolódni a szervezettől és.

Adóznunk kell-e a rabló állam felhívására?

Gyurcsány Ferenc és Veres János zéró toleranciát hirdetett a számlát nem adókkal szemben. Azt gondolhatjuk, hogy helyes ez a fellépés, mert adóinkból épültek a gyáraink a kórházaink, adóinkból tartjuk fenn az iskolákat vagy pl. a rendőrséget(!). Vagy vannak kételyeink?

Orbán megint megmondta a tutit. Avagy Orbán Viktor a nemzet végzete?

Orbán Viktor Erdélyben megint megmondta a tutit. Az isteni Orbánról, a zavaros Orbánról, a mellébeszélő Orbánról, a hazug Orbánról és a szövetségteremtő Orbánról.

De akkor miért nem szólal meg Erdő Péter?

Legutóbbi cikkünk nyomán - melyben azt kérdeztük, hogy miért nem lépnek föl az egyházak vezetői, a házasságot követelő homokos propaganda egyre agresszívebb törekvéseivel szemben - levelet kaptunk katolikus egyházi körökből. A levél az egyház nézeteteit meghatározó Hittani Kongregációnak, a homokosokkal kapcsolatos álláspontját rögzíti. A 2003-ban keletkezett dokumentumot II. János Pál és Ratzinger bíboros, a Hittani Kongregáció akkori vezetője, most XVI. Benedek pápa jegyzi.

Tomcat kijött a börtönből

Ha az 50-es, 60-as években valaki a Szovjetunióval viccelt, börtönbe került. 2007. május 9-ére Tomcat/Polgár Tamás füstbombákat készített. Miért is? Hogy megviccelje - gondolom én - azokat, akik a holocaust ügyét naponta használják saját hatalmuk támaszául. Eredmény: robbanószer előállításának vádjával börtönbe zárták.

A hatalom - nem jogi -, hanem szociológiai értelemben azoké, akiket nem lehet kritizálni. Még viccelni sem lehet velük. A hatalom most is azoké, akiké volt az 50-es, 60-as években, és később is.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.

Tartalom átvétel