A SZOCIÁLISAN ÉRZÉKENY ELLENZÉK

Molnár Tamás

Újabb csapás a szegényekre: Együttműködött a kormány és a FIDESZ az ingatlanadó bevezetésének ügyében! Valami észbontó sebességgel rohanunk a teljes elszegényedés és nyomorúság felé! A KSH 2005-ös hivatalos adatai szerint (azóta lényegesen romlott a helyzet), a magyar családok 28 százaléka tartósan szegény, míg a gyermeket nevelők 41 százaléka él a létminimum alatt.

Nem meglepő, hogy a nevelt gyermekek számával egyenes arányban nő az elnyomorodás. Az egy gyermeket nevelő családok 29 százaléka, a kétgyermekesek 34 százaléka, míg a három vagy több gyermeket nevelők 60 százaléka él uniós állampolgárhoz méltatlan szegénységben. (Az unió területén egyébként csaknem 80 milliónyi szegény ember vegetál a mindennapi éhezés küszöbén!) A felmérések szerint, ezek a családok minden jövedelmüket gyermekeik neveltetésére és szükségleteik ellátására fordítják. Nincs semmiféle tartalékuk, nincs jövőképük, sőt általában teljesen el vannak adósodva. A XXI. századi Magyarországon szomorúan igaz és egyben tragikus megállapítás, hogy aki gyermeket vállal, az egyben a szegénységet is vállalja önmaga és családja számára.

Miközben a foglalkoztatás és a reálbérek folyamatos csökkenés mellett egyre nő az infláció, az adóteher, növekednek az egészségügyi és oktatási kiadások, a közlekedési tarifák és nem utolsó sorban az élelmiszerárak, addig a magyar parlament újabb, végső/?/ csapást mért most a hazai szegényekre. A törvényhozás hétfői ülésén a kormány javaslata alapján a Fidesz is megszavazta -a négyzetméter alapú helyett- az egységes, értékalapú ingatlanadó bevezetését. Ha a többségében Fideszes önkormányzatok is úgy akarják, akkor 2009-től jöhet az új típusú lakossági sarcolás. Eközben a szociálisan állítólag igen érzékeny ellenzék -Orbán amerikai útja előtt- ismét elhatárolódik a nemzeti radikálisoktól, megszavazza Románia után, Szerbia feltétel nélküli uniós csatlakozását, folytatja az egyre nevetségesebb népszavazási cirkuszt, szkanderozik az APEH-el, majd belekeveredik az igencsak gyanús Gripen, Szíjjártó, Rogán és Pokorni ügyekbe.

Nyilván ezért nem ér rá megvédelmezni és képviselni az ország szegényeit! A számla nélküli költségtérítések millióit lenyúló álellenzék -a 410 forintos parlamenti menü zabálása közben-, közösen mutyizik a kormánnyal és inkább Gyurcsány belső, pártellenzékét támadja gőzerővel, semmint valódi sorsközösséget vállal az elkeseredett nyomorgókkal. Sokan felteszik a kérdést, hogy miért nem szereti sok nemzeti/jobboldali érzelmű választó a Fideszt, miért fordul minden negyedik elégedetlen jobboldali szavazó egy képzeletbeli új párt felé? Nos, hát ezért! A kettős kommunikáció, amelynek során rendre kettéválnak szavak és tettek, sokakban azt az érzést erősítik, hogy a legnagyobb ellenzéki párt nemcsak gyáva és ötlettelen, hanem a "minél rosszabb, annál jobb” elve, igen fontos politikai krédó számára. Az ország kifosztása és nyomorúsága egyre elviselhetetlenebb.

A pártok iránti undor ellenére sorra, egymásra találnak az eddig megosztott érdekvédelmi és civil tömörülések. Lehet, hogy hárommillió taggal ideje lenne már létrehozni a Magyarországi Szegények Pártját? Azt az új és hiteles erőt, amely elűzné végre ezt a saját mocskos korrupciójába vergődő, hazaáruló elitet! El, de örökre!

Molnár Tamás / ÚDK

Hozzászólások

Hozzászólások:

Hozzászóló: Molnár Tamás @ 09 Nov 2007 08:39 pm
Még egy adalék, amitől teljesen rosszul lettem: Budapest XI. kerületében a közelgő választáson, jelenleg is aktív parlamenti képviselőket akarnak állítani a pártok képviselőnek. Nyilván azért, nehogy már bekerüljön rajtuk kívül egy értelmes civil! Megáll a józan ész!Hozzászóló: Mandula @ 09 Nov 2007 10:10 pm
Magyarországi Szegények Pártja? - Érdekes ötlet. Kár, hogy a rövidítése MSZP.


Hozzászóló: Rudolf János @ 09 Nov 2007 11:38 pm
Ma este a helyi "kossuthter" vezetőjével eddig pont ilyesmiről beszélgettünk a családok és gyerekek helyzetéről, szóval nagyon bele is trafáltál. Nagyon jó írás! Ha szokásomhoz híven nagyon bele akarok kötni akkor sem találok benne egyebet, mintsem, hogy megkérdezzem, miért az a félmondat, hogy a Fidesz ismét elhatárolódik a radikálisoktól? Téged radikális révén értem zavar, de ha az nem az a szekér, akkor (barátként javallom) próbáld viselni. Tudom, hogy fáj, de ez még sok más nemzetinek fáj. Példa kell hát nem sirám.


Hozzászóló: Borz Membrok @ 10 Nov 2007 08:15 am
Molnár Uram!
Épp tegnap este néztem az Echoban az újságírók szokásos péntek esti brekegését. Egyedül Szőnyi Szilárd említette egy félmondatban az ingatlanadó megszavazását, a másik rögtön mosta a fideszt, hogy az önkormányzatok ellehetetlenítése miatt, épp azok megsegítésére szavazta meg. Remek! Nem tökmindegy, hogy az önkormányzatnak vagy közvetlen az államkasszának kell fizetni? Nem ismert a százalék. Ha jól emlékszem, korábban 1,5%-ot emlegettek. Ez irgalmatalan lenne. Egy átlagos 25 mFt-os lakás vagy ház esetében 375 eFt volna! Ezt nem tudom elképzelni. Ez gyakorlatilag a nyaralást vagy egyéb kis pihenést venné ki azok zsebéből, akik még tudnak ilyesmire is gondolni. A többit pedig hajléktalanná teheti. Lehet, hogy ,,csak" 0,15% a helyes szám? De hát akkor is. Az is azt jelentené, hogy az előbi példánál maradva fizet a honpolgár havi 3125 Ft-ot a saját lakásáért, amelyet vagy leadózótt jövedelemből vett, vagy adózott jövedelemből törleszti a hitelét. folyt.


Hozzászóló: Borz Membrok @ 10 Nov 2007 08:16 am
Tegnap a zeitungskriblerek azon is méláztak, hogy az elmúlt évben nem gyarapodott a fidesz tagsága. Nos én megsúgom, a szavazótábora már most nem akora, amekkorát mondanak. Mert engem pl. ezzel az ingatlanadóval elveszítettek. Valószínűleg nem vagyok egyedül. Érdekes az is, hogy a különböző politikai műsorok iránti érdeklődésem is azonnal lecsappant. Eddig érdekelt, hogyan szorítja a fidesz a mocskokat. Ezek után miért érdekeljen, miként szutyongatja egyik mocsok a másikat? Kedvelt szórakozásom volt a Hírt és Echo tv háttérműsorait nézni. Most ezt is elvették. Marad az irodalom, filmet már rég nem nézek. Az egyetlen vigaszom az lesz, hogy ahány fideszesismerősömnek csak bírom, el fogom mondani, miért nem szavazok soha többé rájuk. Önkormányzati képiselőktől a baráti körig, egyházi méltóságokig mindenkinek. Sovány vigasz. Az ingatlanadó megszavazása üzenet is: menjetek, mert itt élhetetlenné tesszük számotokra a hazát. Csak úgy mellesleg, hogyan tervezzen így bárki vállalkozást? Én épp most szeretnék egy újat indítani, csakhogy annak komoly ingatlan háttere van. Mennyi lesz az annyi? Tudja valaki? A bank meg részletes üzleti tervet várna...
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi Szállás


Hozzászóló: MGI @ 10 Nov 2007 09:13 am
Tamás! Már van ilyen párt, több is:
Magyar Republikánus Szegények Pártja
Nemzet Szegényeinek Frontja
Munkanélküliek, Csökkent Munkaképességűek és Létminimum Alatt Élők Pártja.
Ami Rudolf János soraiból megszívlelendő, szerintem is túl kell lépni a Fideszen. Már nem szabad érzelmileg kötődni hozzá. Az ÚDK párt, s fel kell vállania, hogy a Fidesz konkurenciája, bármennyire is nevetséges is ez az ÚDK politikai súlyát ismerve. Lehet bírálni a Fideszt, sőt kell is, ugyanúgy, mint az MSZP-t, de azzal kell szakítani, hogy érte haragszom, nem ellene. A Fidesz a kritikát sosem viselte, Antall sem, meg is lett az eredménye. Vagyis, a Fidesz sosem fogja értékelni az ÚDK-t, mert kritizált, s ha kezét is nyújtja, csak azért emel föl, hogy magasabbról tudjunk lezuhanni, ha elengedi a kezünket. A Magyar Gárda esete nem felejthető példa. Csak összevetésként, az mszp.hu-n vezető fórum téma a Mi legyen Gyurcsány Ferenccel? Na most ezt vessük össze azzal, hogy pl.a monori önkormányzat abszolult fideszes képviselőtől polgármesterig, s a városi honlap fórumát bezárták, mert bírálni kezdték a polgármestert. Hun a demokrácia?


Hozzászóló: Rudolf János @ 10 Nov 2007 12:12 pm
Kedves MGI: Van nékünk olyan, hogy www.helikonportal.net, de pár hónapja indult és nagyon szépen megy a www.kerka.net , de a www.helyhir.hu -n több helyi oldalt is találsz. Ha az égiek úgy adnák és jókedved úgy hozná, hogy Monor lakosainak szánnál időt az életedből (napi 10 perc) akkor mi szívesen minden technikával (komplett oldal) nagyon szívesen megpakolnánk vállaidat. (nem pártpropaganda egyik sem ha megnézed. a lényeg az az eszközön van, hogy beszélgethessenek szabadon) Mailcímen elérhető vagyok.


Hozzászóló: Jozsi @ 10 Nov 2007 10:46 pm
MGI!
Demokracia addig nem lesz amig a jelenlegi vezeto partok ott diszelegnek.Mindegy,hogy -Mszp-Szdsz-Fidesz -Kdnp-Mdf-.
Felejtsetek el,mind hazaarulo. Khm-khm.


Hozzászóló: boszi @ 11 Nov 2007 01:37 pm
Ingatlanadó most is van azoknak, akiket a munkáltató vállalkozói igazolvánnyal dolgoztat, hogy adót spóroljon. Lakásadó és garázsadó is.
Úgy tudom, a kettő együtt évi 13-14 ezer között van.
Ez is disznóság, mert azon túl, hogy egy ilyen "vállalkozó" csak annyit tesz a telephelyén, hogy reggel felkel és bemegy a munkahelyére, este meg hazamegy, semmi termelést nem csinál otthon, ami miatt adót kéne fizetni.


Hozzászóló: Egymagyar @ 12 Nov 2007 05:58 pm
"Ez is disznóság, mert azon túl, hogy egy ilyen "vállalkozó" csak annyit tesz a telephelyén, hogy reggel felkel és bemegy a munkahelyére, este meg hazamegy, semmi termelést nem csinál otthon, ami miatt adót kéne fizetni."
Ez szerencsére nem így van. A vállalkozó állandóan készenlétben van, tervezi a munka menetét. Állandó stresszel járó dolog, ráadásul rengeteg az anyagi kockázat benne. Hidd el, közelről látom és tapasztalom ezt a dolgot, és nagyon nem annyit csinál egy vállalkozó, amit leírtál.
Erről az ingatlanadóról meg nem mondok semmit. Mondhatnám, hogy nó komment! Úgy marhaság, ahogy van. Pénzbehajtás, az adófizetővel fizetteti meg a korány a saját hibáit…


Hozzászóló: Borz Membrok @ 12 Nov 2007 07:53 pm
Én vállalkozó vagyok, tehát nekem nem kell elmondani, hogy az mivel is jár. 25 éve viszem a cégemet és most indítok egy másikat, összesen 8 mrdFt értékben. Igen, jól olvasnak hölgyeim és uraim, 8 milliárdos beruházásról van szó. Persze annyi eszem van, hogy nem hazai bejegyzésű céggel csinálom, mert akkor már rajta lennék a kockafejű szakonyipéter toplistáján. Ekkora marha meg nem vagyok. Az ingatlanadó egy csapás. Gondolják meg, egy átlagos 500 milliós vállalkozásban lévő ingatlan után ki fognak fizettetni 7,5 millió adót évente. Kérem ezt valahonnan el kell venni. Honnan? Hát természetesen az alkalmazottaktól. Ill. a színvonal csökkentésével, a minőség romlásával, a folyamatos és szükségszerű beruházások elnapolásával, az innovációról való lemondással lehet majd kigazdálkodni. Mindezt együtt úgy hívják jobb esetben, hogy stagnálás, rosszabb esetben pedig csőd a neve. Mert hosszú távon biztos pusztulásra van ítélve az olyan cég, amelyik nem fejleszt.
És ezzel meg is érkeztünk a politikához, amelyik mindezt előidézi. Ne legyen senkinek illúziója, szándékosan teszi. A cél az ország tönkretétele, hogy olcsóbb legyen.
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi Szállás


Hozzászóló: Zöld @ 12 Nov 2007 11:05 pm
Hogy az országot tönkre akarják tenni azt tudjuk. Ilyen, olyan vagy amolyan módszerrel. Elfogadom, hogy az ingatlanadó is ennek egy formája. De, normális esetben lenne az ingatlanadónak zöld/környezetvédelmi szempontból értelme is. Ez pedig az, hogy mindenki kisebb ill. bővíthető épületet építene. A növekedés meg az építkezés korunk jelensége, de ez lassan tönkreteszi a klímát. A liberális civilizációt a klíma katasztrófa fogja tönkretenni.


Hozzászóló: boszi @ 13 Nov 2007 01:08 am
Nem az igazi vállalkozókról írtam, hanem azokról, akik vállalkozó igazolvánnyal dolgoznak a munkahelyükön, mert így jobb a munkaadónak. A férjem is dolgozott így pár éve, azért emlékszem még a fizetett adó összegére is. Nagyjából. Lehet, hogy mostanában már több.


Hozzászóló: Borz Membrok @ 13 Nov 2007 07:26 am
Zöld! Igaza van abban, hogy az ésszerűtlenül nagy méretű építkezéseket ezzel vissza lehet fogni. Csakhogy jelen esetben nem az a cél. Nincs mögötte semmi efféle megfontolás, egyszerű sarcról van szó. Azért írtam korábban, hogy egy átlagos lakóingatlan is elviselhetetlen terhet fog jelenteni. Amit kend mond, azt lehetne megfogni a luxusadóval. Mert teljesen felesleges egy négytagú átlagos családnak 3-400 nm-es ház.
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi Szállás

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.