"FEHÉRBŰNÖZÉS"

Autopálya

A cigánybűnözés sokakat aggasztó jelenségéről -egyfajta kártékony liberális szemérmesség hatására-, nem illik nyilvánosan beszélni mostanában. Az egyre nyilvánvalóbb rendőrbűnözés is kerülendő téma a magyar sajtóban. A legsúlyosabb, a politikai bűnözés kérdése pedig végképp nincs megnyugtatóan feltárva és elrendezve! Ezért meglepő talán a fehérgalléros bűnözésről, most nyilvánosságra kerülő adatok elrémisztő valósága.

Hetvenhét piacvezető magyar vállalatot vizsgált meg a globális gazdasági bűnözés szempontjából a PricewaterhauseCoopers átfogó tanulmánya. Az elmúlt két évben a hazai vállalatok közel kétharmada (62%) vált súlyos gazdasági bűncselekmények áldozatává. A pórul járt vállalatok száma két év alatt megduplázódott! Ezzel a drasztikus bűnelkövetési statisztikával sajnos jócskán megelőztük az európai és világátlagot. A felmérések szerint a magyar cégeknél átlagosan kilenc bűncselekményt követnek el. Leggyakoribb a lopás és a hűtlen kezelés (48%), ezt követi a szellemi tulajdonnal kapcsolatos bűncselekmény (26%), illetve a korrupció és megvesztegetés (17%) előfordulása. Az említett esetek az elmúlt két év során, 4, azaz négymilliárdos veszteséget okoztak a magyar cégeknek, ami annál is elkeserítőbb, mert általában senki -még a biztosítók sem-, térítik meg az elkövetett bűncselekmények kárait.

A magyar morális válságra talán leginkább jellemző adat, hogy a legsúlyosabb visszaélések elkövetője fehér férfi (90%), jellemzően 31 és 50 év közötti életkorú (80%), és erősen kvalifikált. Az elkövetők 64 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik! A bűncselekmények 27 százalékát felsővezetők, 20 százalékát pedig középvezetők követik el. (A menedzserek jellemzően a kinevezésüket követő második éven belül esnek kísértésbe!) A legsúlyosabb visszaélések elékövetőinek 34 százaléka az érintett intézményben dolgozott, őket 90%-ban külső elkövető is segítette, ami a bűncselekmények társadalmi beágyazottságára és széles elkövetői körére utal.

A megdöbbentő adatok jól jelzik a magyar középosztály szétzüllését is, amelyhez elsőrendű "példamutatással” szolgált a jelenlegi korrupt politikai elit következmények nélküli, bűnözői magatartása. Maffiaország egyre jobban elmerül a "megélhetési bűnözés” szennyes hullámaiban. Ebben az utálatos posztkádári korban -szinte minden szinten-, sajátságos életformává változott a kíméletlen tolvajtempó, az "Amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra!” -mentalitás. A tanulmány kapcsán felmerül a szörnyű gyanú: -Lehet, hogy hamarosan cinikus liberális indok lesz a következő mondat: nálunk a cigányok lopnak a legkevesebbet! Tényleg. Mi lesz veled, te szegény, szerencsétlen, elzüllött Magyarország?

Molnár Tamás / ÚDK

Hozzászólások

Hozzászólások:

Hozzászóló: Borz Membrok @ 08 Nov 2007 10:17 am
Molnár Uram!
Utolsó kérdésére nem nehéz kitalálni a választ. Lassan felszámolódik. Nincs, ki megállítsa ezt a folyamatot, mert az emberek nem élnek annyira rosszul, hogy éhséglázadás törjön ki. Én akármerre megyek, azt látom, hogy mindenki panaszkodik, de azért köszöni szépen ketyegteti valahogyan az életét, a kis vállalkozását. Új autót azért sokan vesznek, nyaralni, telelni járnak szép számmal. Nincs akkora felháborodás, ami a lassú felszámolódás folyamatát drasztikusan megállítaná. Pontosan kiszámolták ezt a fehérgallérosok és épp azon a határon billegtetik a rendszert, hogy ne boruljon fel és a legtöbbet lehessen kipréselni. Akinek meg nem tetszik, az elmegy. Egyre több helyen hallom, hogy a gyereket eleve úgy nevelik, hogy majd ne itt akarjon élni. Ürül az ország, fogyatkozik a kedv, de mindez nem hoz el semmiféle radikális változást. És mára joggal el is szállt minden reményem, hogy valami is változhat itt egyáltalán. Érdekes adat például, hogy a bankok a sokféle hitel mellett egyvalamire nem adnak, a vendéglátásra. Ez a tevékenység a bankok többségének tiltólistáján van Magyarországon, a valamikori híres-neves magyar vendégszeretet földjén. Tehát felszámolódunk. A köröttünk és nemcsak köröttünk lévő életképesebb és erősebb népek fölénk sokasodnak. Ahogyan mi anno az itt talált népek fölé. Fordul egyet a kerék, ennyi történik.
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi SzállásHozzászóló: Egy fakirrá vált erdélyi @ 08 Nov 2007 11:00 pm
Nehogy már a próféta beszélne belőled. Nagyon epikuresus hedonista, itt éppen pesszimista ősmagyarnak látszol. Ülj a keleti fővezéri szállásodon, mert onnan jön a megváltás.


Hozzászóló: ítélet @ 08 Nov 2007 11:32 pm
Nem Magyarország a szerencsétlen és elzüllött, hanem az a sok degenerált idióta idegen, akik bepofátlankodtak Szent Hazánkba !
Nevén kell nevezni minden bűnözőt !


Hozzászóló: Borz Membrok @ 09 Nov 2007 08:33 am
Fakír! Mindenkinek lehetnek jobb és rosszabb napjai. Én gyakorta vagyok nagyon pesszimista és a valóság, a napi történések engem igazolnak. Kend szerint mit lehet tenni egy székéról felállni is rest néppel? Semmit. Tovább nézegetni a bűnöző gyurcsány-kóka párost és holdudvarát. Micsoda undormány volt a tegnapi híradókban a főbűnöző mellett lépdelő gréczy zsolt, aki korábban a Hírtv-ben vitatkozott Seszták Ágival, aki rendre lemosta. Azután e féreg átment az ATV-be. Na ott aztán otthon van. A helyén. Most meg a főbűnöző mellett tanácsokat osztogat természetesen a mi kárunkra. És lefasisztáznak mindenkit, aki nem kiabálja piros lufikat hessegetve, hogy igenemeszpé.
Agyrém. Sokszor azt gondolom, ez már egy napig se mehet így tovább. valaminek történnie kell. De tavaly történt!, és mégis semmi.
Borz


Hozzászóló: Molnár Tamás @ 09 Nov 2007 09:38 am
Az optimista-pesszimista vitához: Tudjátok ki az igazi optimista? A tudatlan pesszimista!
Üdv: Tamás.


Hozzászóló: Rudolf János @ 11 Nov 2007 01:08 am
Tamásnak: Mivel mindig az okos enged, már régen a hülyék uralkodnak...

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.