Gripen jelentésről.

gripen2_0.jpg

Megérkeztek az első jelzések a Vadai féle Gripen jelentésből! A helyzet elszomorító. Én szentül meg voltam győződve, hogy a kormányzati munkában a pszichiáter külügyérnőnél már nincs lejjebb. Sajnos be kell jelentenem tévedtem! Legalábbis határeset! Vadai Ágnes szerepe annyi a honvédelemben, mint egy pszichiáternek a külügyi kérdésekben.

Vadai Ágnes "alias: Linder Béláné” szorgalmasan veri szét a magyar honvédelmet miniszterével, Szekeres Imrével egyetemben. Vélhetőleg ez így volt kitalálva, hiszen a legkisebb kormányzó párt, az anarchista SZDSZ az MSZP-vel karöltve az utolsó simításokat végzi a magyar hadsereg sírján. Mint a Csekonics bárók úgy ajándékozzák el a nemzet vagyonát képező harckocsikat az afgán kormánynak, csak azért, hogy Washingtonban egy nyelvcsapást letudjanak. Mindenféle társadalmi egyeztetés és konszenzus nélkül, mintha ezek az MSZP, SZDSZ magánvagyona lenne.
Eközben az itthoni hadra fogható harckocsi állomány 8-10 közé tehető, ami azt jelenti, hogy mára Albánia komolyabb katonai erővel rendelkezik, mint mi!

De térjünk vissza a Gripen jelentéshez. Az államtitkárasszonnyal tehát a továbbiakban nem foglalkozunk, hiszen ő egy pártkatona, akire kiszabták a feladatot, vagyis hajtsa végre a halálos ítéletet. A jelentés, amit már több médium is taglal, tartalmaz egy olyan véleményt, amely szerint nem volt szükség a vadászgépek beszerzésére!
Sok mindenre gondoltam, hogy leírásra kerül, de ekkora marhaságra őszintén bevallva nem is számítottam.
Azon természetesen lehet vitatkozni, hogy melyik típust (F-16, vagy Gripen) érdemes rendszerbe állítani, hiszen volt is vita belőle. Másképp látta ezt a hajózó személyzet, és természetesen megint másképpen a közgazdászok, akinek a főbb szempontja a "pénz”.
Azonban a médiumok kivonatolt anyagaiban is tetten érhető egy csúsztatás, amelyben az F-16 géptipus életkorát 17-18 évesre taksálja.
Álljon itt egy internetes honlap szakértői megállapítása az F-16 életkoráról, és technikai jellemzőiről.

/ Többfeladatú, sokoldalú, viszonylag olcsó vadászgép. Az amerikai légierő, de talán a világ legelterjedtebben használt vadászgépe. A magyar védelmi minisztérium is gondolkodott a megvásárlásán, új gépek esetében kitűnő vásár lett volna, de nekünk használt alapváltozatokat kínáltak, elavult műszerekkel és fegyverzettel, még így is meglehetősen drágán. A HM a Gripent választotta.
Kifejlesztés: az F-16-ost szokatlanul széles nemzetközi együttműködéssel fejlesztették ki: Belgium, Dánia, Hollandia, Norvégia részvételével. Legutóbb Portugália is csatlakozott a konzorciumhoz. Ez a NATO legelterjedtebben használt vadászgépe. Az első F-16A 1976. január 20-án (aznap, amikor születtem) repült. 1979-ben állították hadrendbe. /

Forrás: http://www.harcirepulo.hu/F-16/index.html

Még két adat, amely nagyon fontos az F-16-os, és a Gripen JAS-39 választása közötti megértéshez. Mindenki tisztában van vele, hogy a világban az energia (kőolaj) ára nem fog számottevően csökkenni. A két gép típus egyik legfontosabb adatát is illik számba venni: Az F-16 hajtóművének teljesítménye: 130 kN, a Gripen JAS-39-é pedig 80,5 kN. A műszaki emberek(!?) ezt pontosan tudják milyen fogyasztási különbséget okoz a két hajtómű!!

Ezek után meg kell kérdőjeleznem: a Vadai jelentés szakszerűségének komolyságát!?

Ha azonban az MSZP-s vezetés úgy ítélte meg, hogy nem volt célszerű a beszerzés, vajon miért rendelt újabb fejlesztéseket a Gripenhez?
Mi oka volt az utántöltő képesség megszerzésének, egy Magyarország méretű terület légi oltalmazásához? Dr. Bokor Imre ezredes egyetemi tanár (Zrínyi Nemzetvédelmi Egyetem) véleménye szerint semmi nem indokolta ennek a képességnek a megszerzését, mivel a légi utántöltés képesség megszerzését csak a hosszú idejű légi járőrözéshez való használat indokolná, ami köztudottan a magyar légtérben elképzelhetetlen.
Ha a fentiekhez valaki tudja a választ, akkor szóljon, kíváncsian várom! Nekem van egy sejtésem, de azzal meg kell várni a svéd legfőbb ügyész vizsgálatát.

Az egésznek a legszomorúbb aspektusa az, hogy egy nyugállományú katona főtiszt is a nevét adta ehhez a jelentéshez, akihez egy nyílt levélben teszem fel a kérdéseimet!

Nyílt levél Kapusy György ezredeshez!

Ezredes Úr!

Ön, aki képzett katona, aki tisztában van azzal, hogy a magyar honvédelemnek milyen védelmi képességre, milyen eszközökre, milyen technikákra lenne szüksége, milyen megfontolásból állította azt, hogy nem volt szükség új vadászrepülők beszerzésére?
Ön aki felesküdött a haza védelmére, miképpen vehet részt annak az erőnek a lerombolásában, amely hivatott lenne azt megvédeni?

Mint köztudott a hadrendben lévő MÍG-29-es elfogó vadászok, az alkatrészellátás bizonytalansága miatt számtalanszor megkérdőjelezték a légierő harckészültségét, a légirendészeti tevékenység fenntartását. Számtalanszor kellett a kecskeméti légierő bázist hadrafoghatatlannak jelenteni. Az események a rendszerben tartott gépekkel már-már olyan helyzetet teremtettek, amelyben a műszaki személyzet csak emberfeletti munka árán tudta a 4-6 darab légirendészeti feladatot ellátó gépet megfelelő állapotban fenntartani.

Óriási az Ön felelőssége, akkor, amikor a magyar honvédelem -egy átszervezésnek nevezett- teljes körű leépítése folyik, ezzel komoly nemzetbiztonsági kockázatnak kitéve az országot!
Nevét adta egy demagóg politikai kör nemzetromboló politikájához, amelyben még a hon védelmét is feláldozzák a klientúrájuk további gazdagodása érdekében.
Lehet, hogy Ön ezért búsás jutalmat kap, többen is megveregetik a vállát, de tudnia kell, hogy Önt ezért a hazájukat féltő emberek nem tisztelhetik!

Szabó Béla
FKGP Honv. Kab. tagja
1995-2002 között

Hozzászólások

Hozzászóló: Lujza bácsi

Hozzászóló: Lujza bácsi @ 13 Nov 2007 04:54 pm
az ország önvédelmi képességének szándékos és tudatos szétverése folyik 2002 óta. nemcsak ez a vadai a linderné. remélem eljön az idő, amikor hazaárulásért felelni fognak.a puskától irtózó kékingeskével az élen.(tkp. magyarellenes idegen érdekek ügynökei)
a szomszédok megbízásából kezdték a harckocsizó és gépesített magasabbegységek szétverésével.
érzékeltetésül:
2002-ben volt 343 db hk ( 238 db T72)
ma: össz 12 db
2002: 1658 db lövészpáncélos
ma: 0
2002: volt 834 tüzérségi löveg és önj. löveg
ma: gyakorlatilag semmi
2002: 625 db pct jármű
ma: semmi (pedig kimondottan védelmi eszköz!!!!)
ésígytovább......
a témával kapcsolatos hazugságokra(2004-es adat)
magyar/szlovák/cseh

hk: 58 / 271(T72M!!) / 571(T72M!!)
lövészpcls: 0 / 404 / 880
önj. löveg: 0 / 200 / 275

és így tovább az összes többi!!!
egyértelműen kilóg a lóláb, hogy velünk szétverették mind a támadó, mind a védelmi képességet....a szomszédok viszont megtarthatták mindkettőt, hogy kiszolgáltatottak és zsarolhatók legyünk.
ezért hazaáruló a politikai "elit"!!!!
és nemcsak a tettesek, hanem a kussoló és néma cinkosok is.
Gorka Sebestyén! hol vagy?? te is tudtad, mi folyik!Hozzászóló: Lujza bácsi @ 13 Nov 2007 05:03 pm
azt már le sem mertem írni, hogy a módszerváltás idején volt cca 1530 db harckocsink, de még 92-ben is 1331 db volt!!!!
még a horn kormány alatt is elfogadható volt....835 harckocsi(ebből 238 db T72)
.


Hozzászóló: Lujza bácsi @ 13 Nov 2007 05:11 pm
mivel nem ez a főcsapás iránya...de azér a vak is látja, hogy 98 és 2002 között is "eltűnt" 500 db harckocsi.
szóval, mégegyszer....Gorka!!!! hol vagy???
.


Hozzászóló: Cs. Szabó Béla @ 13 Nov 2007 05:15 pm
Hát tényleg jó lenne ha a Gorka megszólalna, de nem teszi!!!????


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 11:13 am
Húúúúú Lujza bácsi,Te nagyon tudsz!Köszi az adatokat,felírtam.
Sajnos igaz amit írtál...nagyon igaz!


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 11:16 am
Ki a franc ez a vadai? Milyen államtitkár? Meg kell hülyülni!Mit tud ez a honvédelemről-vagy nála már nem a hon védelméről van szó? Vadaikám,-honnan van a neved?


Hozzászóló: Cs. Szabó Béla @ 14 Nov 2007 12:04 pm
s@baktani-nak: Vdai Ágnes a HM politikai államtitkára. MSZP-s pártkatona.


Hozzászóló: Öreg 111 @ 14 Nov 2007 12:28 pm
Csak egy megjegyzés, Vadai Ágnes édesapja pufajkás munkásőr volt !!!


Hozzászóló: Lipták-Lipow Sándor @ 14 Nov 2007 12:30 pm
Göncz Kinga,Horváth Ágnes,Vadai Ágnes,Lévai Katalin,Sándor Klára,John Emese
és a többi MSZPSZDSZ-es hölgyszerűségek
kiválasztásánál kizárólagos feltétel:-a vörös rablóbanda feltétel nélküli szolgálata és átlag alatti intelligencia...


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 01:13 pm
Néha azért örülök annak,hogy ezek is olvassák az írásainkat-számukra tételesen kigyüjtve,természetesen.!


Hozzászóló: Cs. Szabó Béla @ 14 Nov 2007 02:30 pm
Lujza bácsi adatai 1.-ső hozzászólás: mindent elárulnak mind szakértelemben, mind a Hazáért érzett felelősségben!!!!


Hozzászóló: gyogyó @ 14 Nov 2007 06:17 pm
Nem pszichiáter a göncz jány, csak gyogyós, aki a gyp.-t végezte hajdanán. A Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolát, ami egy szép szakma, ha felvállalva ott marad... /Ahogy a főnöke fletó is tecnika szakot végzett Pécsába.../


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 06:32 pm
Átlag alatti intelligencia...


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 06:32 pm
Átlag alatti intelligencia...


Hozzászóló: PetrássLászló @ 14 Nov 2007 09:40 pm
Rendben van. Igyekszem megérteni. A bizonyság szerint vannak itt szakértők is. De hol vannak az igazi magyar kiképző tisztek? Hol van a magyar értelmiség? Talán egy része itt, ezen a levelezőlistán, vagy másikon… vagy saját üzleti szférájukban, vagy ki tudja hol…? Hogyan lehet meggyógyítani ezt a tátongó sebet, ki fordítja le „panel” nyelvre, hogy nincs tovább, ki böki a szalonna mellé, hogy „no, ezt mán nem megyen így tovább”, ki érteti meg a többséggel, hogy az életünkkel játszanak!!!(?). Szétvet a tehetetlen düh, az eszköztelenség tudata. Iszonyú ami velünk történik, de még iszonytartóbb a közöny…


Hozzászóló: s@baktani @ 14 Nov 2007 10:12 pm
Az emberekben félelem van és nem közöny.Itt már mindenkit megnyomorítottak annyira,hogy lehetetlen közönyösnek lenni.A félelem az amivel a hatalom operál.Azért fizetjük az igazságtalan számlákat,adókat és más terheket mert félünk.Ez egy alkotmányos diktatúra Uram ezért fél a nép.Ez nem demokrácia, ezért fél a nép.De a félelem egyszer eltünik.Még várni kell.Nem tudjuk meddig.Az ingerküszöb nagyon alacsony.De a hatalom tudja a dolgát és terrorizál.Egyenlőre....még megteheti mert nagyon sok segítséget kap.Mi meg nem látunk összefüggésekben mert azt csak felülről lehet.Napi problémáink vannak és amit megszereztünk nem akarjuk elveszíteni.Az indulat viszont nem vezet sehová mert az örjöngő ember "megvakul".Emlékezzünk mire tanít a kung-fu vagy bármelyik keleti harcművészet.Nem az indulatra.Bizonyosan eljön a cselekvés ideje.Egy éve állandóan próbálkozunk-nem megy.


Hozzászóló: s@baktani @ 15 Nov 2007 08:30 am
A diktatúrák mindíg a félelemmel "operálnak" ez a lényege a hatalmuknak.
Hozzászóló: s@baktani @ 16 Nov 2007 08:51 am
Pontosan ez a lényeg: engedelmes nullákkal végeztetni el a szennyes munkát ami nekik talán nem is tűnik annyira szennyesnek mert erkölcsiségükben sem többek mint egy nulla.És ennek az igazsága sajnos még csak nem is lehet vitatéma.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.