A képviselők miért néznek minket teljesen hülyének?

Az ÚDK Népi-bal Platformjának 5 kérdése.

1. A Fidesz nagyon helyesen nem ment bele a képviselői tiszteletdíjak háromszoros felemelésébe. A lakosság teljes körű elnyomorodása mellett ez valóban ízléstelen cselekedet lett volna. Azt viszont nem értjük, hogy a költségtérítések számla nélküli elfogadását, miért hagyták ismét jóvá az ellenzék tagjai? Az APEH, hogy tud így hiteles vagyonvizsgálatot végezni az érintett honatyáknál? Lehet, hogy a büntetlenség, a zavarosban való halászás fenntartása a valódi célja a jelenlegi pénzügyi helyzet változatlanul hagyásának? Adóhatósági és pénzügyi elszámolás szempontjából /is/, miért felsőbbrendű a képviselő az állampolgárokkal szemben?
2. A nyár vége óta folynak titkos, a nyilvánosság elől elzárt ötpárti egyeztetések. A zárt tárgyalásokon többek között egyetértés született az önkormányzatok hitelfelvételének korlátozásáról. A további eladósodás megállítása érdekében, miért nem született hasonló szigorú korlátozás a mindenkori kormányok hitelfelvételének szigorú szabályozása ügyében? Az önkormányzati eladósodás üteme és nagysága talán veszélyesebb, mint a csőd szélén álló magyar államé?
3. Az öt párt teljes egyetértésben megállapodott arról, hogy a házszabály módosítása során kitiltja a parlament plenáris és bizottsági üléseiről a képviselők számára kellemetlen közvetlen televíziós tudósításokat, és ezen túl csak a törvényhozás zártláncú /cenzúrázott/ adását használhatják a hírügynökségek. A honatyák sérelmezték, hogy sokszor olvasgatás, telefonálás, cigarettázás, szunyókálás és szemetelés közben mutatja őket munkahelyükön a kíváncsi kamera. Ha utcai demonstrációk és tüntetések során bármelyik civil járókelőről felvételeket készíthet a rendőrség és a hírszolgálat, akkor miért lehet adatvédelmi szempontokra hivatkozva kitiltani a közszolgálati feladatokat ellátó kamerákat a parlamentből? Miért nem viselkednek úgy a képviselők, hogy utólag ne kelljen szégyenkezniük tetteikért?
4. A parlamenti női kvóta ügyében teljes az egyetértés a Fidesz és az SZDSZ között. A két párt szerint szükség van a női és férfi képviselők számának kiegyensúlyozására. Ha ennyire fontos a női emancipáció a politikában, akkor miért nem figyelnek oda az élet más területein meglévő -például a pedagógusok és a bírói kar-, elnőiesedésére, ami szintén jelentős társadalmi problémákat okoz? Miért ez a liberális szemellenző? A kisebbségben lévő férfiak védelme már egyáltalán nem fontos?
5. Deák András KDNP-s képviselő halála miatt 2008, január 27-én, időközi képviselőválasztás lesz Újbudán. A parlamenti pártok a megmérettetésre jól ismert, jelenleg is képviselőként dolgozó politikusokat állítanak. Az MDF Csapody Miklóst, az MSZP Szabó Vilmost, az SZDSZ Lakos Imrét, a Fidesz Simicskó Istvánt jelöli. A parlamenti álláshalmozást szavakban elítélő pártok, most újabb álláshalmozásra készülnek! Miért nem állít friss és hiteles arcot senki ezen a zártkörű választáson? Talán elfogyott a hiteles ember és a bizalom?

Tímár Jenő

Népi-bal platform

Hozzászólások

Hozzászóló: Molnár

Hozzászóló: Molnár Tamás @ 14 Nov 2007 10:57 am
A hír önmagáért beszél: A hosszú ideje kómában fekvő Toller, még most is kapja a költségtérítést!Hozzászóló: alaj @ 14 Nov 2007 12:14 pm
Thomas, CSAK precizen FOG-almaz-va: ''...még most is KAP-ja HELY-et'e MÁS a ktg.''TÉR-ítést...''


Hozzászóló: REND @ 15 Nov 2007 12:40 pm
Kész röhej, hogy választásnak merik mondani azt, amikor a párt-nevezetű báb-bűnözők "jelölnek ki" hülyébbnél-hülyébb kép-viselőt, akik 60 éve csak pénzért bármilyen alsóbb-rendű fertályt nyalnak.
Ez se nem demokrácia, se nem választás, ez a jelölés nevezetű terror formája.


Hozzászóló: VÉLEMÉNYEM @ 15 Nov 2007 01:53 pm
Most már hetek óta hallgatnak Gyulusom Hornom agóniájáról....Maga Gyurcsány írt méltatást a kommunistabérenc Kosáry Domokos haláláról, aki még tavaly együtt koszorúzott Lopcsánnyal. Most márcsak azt kéne tudnunk, hogy mi a népi-bal? Ugyanis a két háború között és után a népi-baloldali pártok és politikusok voltak a kommunisták leghűségesebb kiszolgálói.


Hozzászóló: Zápor @ 15 Nov 2007 03:16 pm
Ahogy olvasgatom a híreket, lehet, hogy előbb váltana a politikai vetésforgó? Lehet, hogy a kormány "játékosai" már számítanak a "térfélcserére"? A Fideszesek ellen indított APEH-invázió ezt tételezi föl. Nyilván, aki ellen hatósági eljárás van folyamatban, az parlamenti választás esetén nem jelölhető.
Viszont a tipp mégsem rossz, elvégre 1'%-nyi képviselőjelöltet mégis egyszerűbb "vizsgálni", mint 30 %-ot... :)))


Hozzászóló: Mácsay József @ 15 Nov 2007 09:11 pm
Kedves Zápor, nem akarom megbántani, de a Magyar Köztársaságban nincs olyan kizáró ok, amelyet Ön említett a parlamenti képviselő jelöltekkel kapcsolatosan...
Akár 386 előzetesben lévő személyt is meg lehet választani, legfeljebb az alakuló ülés megszervezése igényelne egy kis szervezést. Ha gondolja, írjon egy novellát erről - biztos elkapkodják. :-)

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.