Cs. Szabó Béla blogja

Nesze neked magyar proletár

Magyarország január elsejétől megnyitja munkaerőpiacát a szakképzett munkaerő előtt – mondta Gyurcsány Ferenc Nagyszebenben, a román-magyar közös kormányülésen.

Nekem úgy tűnik, hogy a magyar szociáldemokrácia (!?), - ha egyáltalán ez az - széles ívben tesz a magyar munkások érdekeire, /és nem csak arra/. Nekem akként látszik, mintha a milliárdos szoci vezérkart a saját jól felfogott érdeke vezetné, vagyis a minél olcsóbb munkaerő és a minél nagyobb profit!

Nyílt levél a proletárokhoz!

Tisztelt a velejéig buta Proletárok!

Gripen jelentésről.

gripen2_0.jpg

Megérkeztek az első jelzések a Vadai féle Gripen jelentésből! A helyzet elszomorító. Én szentül meg voltam győződve, hogy a kormányzati munkában a pszichiáter külügyérnőnél már nincs lejjebb. Sajnos be kell jelentenem tévedtem! Legalábbis határeset! Vadai Ágnes szerepe annyi a honvédelemben, mint egy pszichiáternek a külügyi kérdésekben.

A hazugság változatlan erővel folytatódik

Gobbels-Gyurcsany

Régi bolsi trükk a hazudozás! A nácik és a kommunisták egyszerre jöttek rá, hogy a tömegek átverése, (értsd: agymosása) sokkal egyszerűbb, mint azt bárki gondolná! Nem véletlen, hogy ennyire közös a nevező, hiszen mind a két gyilkos eszmének azonosak a kiinduló pontjai, vagyis a szociáldemokrácia. A szociáldemokráciából kivált radikálisok (internacionalisták, nemzeti szocialisták) szemrebbenés nélkül ígértek Kánaánt az alattvalóiknak, hiszen mibe kerül az nekik!

Egyetértek Demszky Gáborral !

Demszky az utóbbi napokban azt nyilatkozta, hogy kártérítésre kell kötelezni a hídfoglalókat, mert más embereknek kárt okoznak! Ugyan a jogi gyakorlat és elv az, hogy a politikai tartalmú tüntetéseken, valamint a polgári engedetlenségi megmozdulások alkalmával az érintetteknek a helyzetet tűrni kell, de én mégis azt mondom, hogy fogadjuk el azt, ha valaki/valakik kárt okoznak a másiknak, azok térítsék meg a kárt!

Nos kedves Demszky akkor ön, haladéktalanul térítse meg azt az 500 millió forintot, amellyel (Tarlós István szerint) nem tud elszámolni.

Izgatás!

Ezt a szót már jó ideje, úgy pár évtizede nem hallottam, de annakidején az ’50-es években azonban majdhogynem mindennapinak számított. Ma egyeseket ilyen törvény megsértésével akarnak elítélni! Jó mi???
Én magam is ifjonti koromban sokat izgattam, de ez egy más lapra tartozik és ráadásul, azt a "fajtát” még annakidején sem büntették. Viszont most, ismerős szavak, ismerős fogalmak kerülnek forgalomba és a politikában is minden, "egy gombnyomásra” elkezdett hasonlítani arra a torz és embertelen ’50-es évekre.

Lehet, hogy nem véletlen az egészségügy vesszőfutása?

Érdekes módon, mindig a volt kommunista nomenklatúra és utódainál romlik el minden a költségvetést érintő dolog!

NATO a globalizálódó világban

(Terrorista, vagy partizán: a társadalmak még ma sem értik a különbséget!)

A NATO komoly kihívás előtt áll a világban, úgy tűnik nagyon fel fog bolydulni az emberiség, mert valami nem működik jól ebben a hatalmas gépezetben. Úgy tűnik ez a kihívás nem más, mint a világban pár évtizede végbemenő globalizáció, amely olyan változásokat eredményezett, amelyben óriási feszültségek keletkeztek, és egyelőre nem is látni a megoldás lehetőségét.

Benes-i jelzések

A szlovákoktól megértést és pozitív jelzéseket várunk - jelentette ki a pszichiáter külügyérasszony! Már megint és sokadszorra köpjük szemen magunkat!
Ez a köpdösösdi akkor kezdődött, amikor az Antall kormány idejében / minden a magyarok sorsát érintő feltételek nélkül / megeskettek minket, hogy az elszakított országrészekkel szemben semmilyen kifogást nem emelünk.

A jéghegy csúcsa

Már veszekednek is! A nagy vitában még az is feledésbe merült, hogy ki, mikor, mennyit és, hogy lopott, Zuschlagnak ki volt a partnere és nem utolsó sorban a főnöke?
Ez így van rendjén, hisz a kézen-közön szerzett lóvéért meg kell dolgozni! Karsai a dísz MSZP-s, - a hírek szerint - majdnem szívinfarktust kapott, amikor megtudta, hogy - a törvénytervezet szerint - havonta csak egyszer járulhatna fizetésért a kasszához!

No persze egyikük sem azért idegeskedik, mert az ország szekere kátyúba került!!!

MSZP-s, FIDESZ-es demokrácia, oh ...., te csodás

Új demokrácia "image”-ünk van!! Ha a két legnagyobb párt úgy gondolja, hogy egy társadalmi szervezet számára nem megfelelő, akkor alakít helyette egy másikat. Ellátja "pénzzel és paripával”, majd megtesz mindent, hogy ellehetetlenítse a leváltani kívánt szervezetet. Nem érdekli őket, hogy a szervezet, az több mint 100 esztendős és maga gróf Teleki volt az egyik alapítója.

Ha nem jöttek volna rá, akkor az MVSZ-ről azaz, a Magyarok Világszövetségéről van szó!

"Palira” vették a leghülyébbet

Őrizetbe vették szerdán Zuschlag János szocialista politikust.

2007. szeptember 19.

Őrizetbe vették Zuschlag János szocialista politikust szerdán, miután a Kecskeméti Városi Ügyészségen kihallgatáson jelent meg - közölte az MTI-vel Kopasz Zsolt városi vezető ügyész.

Büntetni a nemzeti jelképeink gyalázóit

Akár egy millió forintra is lehessen büntetni azt, aki gyalázza nemzeti jelképeinket, s az eljárás indulhasson magányszemélyek kezdeményezé- sére is. Ennek a folyamatnak megálljt kell parancsolni.

Ügynökbizottság margójára

A kormány Kenedi János(SZDSZ) vezetésével újabb ügynökbizottságot hozott létre, de minek? Az ÚDK álláspontja szerint azonnal nyilvánosságra kell hozni az 1945-1990 között működő valamennyi belbiztonsági ügynök névsorát(beleértve az egyháziakat is), valamint a volt inaktív tartótisztjüket nyilatkozattételre kell kötelezni, amennyiben belső pártok közötti bomlasztásra, valamint belpolitikai célokra használják a kapcsolatukat, úgy katonai bíróság előtt felelnek tettükért. Ehhez a feladathoz nem kell egy újabb bizottság.

Szigorúan ellenőrzött demokrácia (3.)

Vigyázat csalok, csak a kezemet figyeljék! - hangzott el a figyelmeztetés Rodolfótól a nagy mágustól, amikor előadta a közönségének a különböző zseniális mutatványait. Az MSZP és Rodolfó között csak annyi a különbség, hogy Ő be is jelentette, hogy csalni fog, míg az MSZP 17 év óta egyfolytában tagadja, miközben csal.

A hanyatlást eredménynek, a sikertelenséget pedig sikernek kiáltja ki, és eközben még törölgeti az izzadságtól gyöngyöző homlokát is.

A pofátlanság teteje

"Ma feláll a kormány "független és szakértői” ügynökbizottsága” -hozza a média nagy csinnadrattával! Elolvasva hírt, megáll az ember esze. Az szerepel az írásban, hogy hét tagú "független” bizottságban az elnök egy SZDSZ közeli, a tagok közül 4 MSZP-hez húzó, és 2 ismert SZDSZ irányultságú szakértő fog munkálkodni.

Hát már ilyen nyíltan le lehet köpni a demokráciát? Át lehet lépni minden demokratikus alapelven?
Hol vannak a "normális” demokráciákban szokásos ellenzék köreiből válogatott szakértői megbízottak?

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.

Tartalom átvétel