Gulyás István blogja

Köpök a liberalizmusotokra !

szdsz.jpg

Akkor adjuk meg az alaphangot. Nem hatnak meg Kozák Gyula krokodilkönnycseppjei, midőn siránkozik az SZDSZ régi dicsőségén, az egykor még liberális párt tizenkilencedik születésnapjára írt nyílt levelében. A levél, mint valami titkos szamizdat kering a hvg-ről az indexre, az indexről hírszerzőre, aztán nyilván megjárja a média valamennyi állomását, mintha valami fontos dokumentum lenne.

Több pálinka, nagyobb vízfej

Gyurcsány pálinkázik

A fenntartható fejlődés mintájára a kormány megalkotta a fenntartható költségvetés fogalmát. A miniszterelnök éppen befejezte négynapos falujárását, ivott egy kis pálinkát, csettintett egyet s azt mondta: az élelmiszer-feldolgozás különböző ágait is felmérve úgy látom, hogy ha komoly állami forrást biztosítanánk a pálinka marketingjére, akkor az húzóágazat lehetne, ezért feladatot osztok ki az illetékes tárcának. Meg még tizenkilencet, hagy kerekedjen már projekté az Új Magyar Falu program. Új Magyar Falu micsoda megnevezés!

Tóni beszól

Rogán Antal V. kerületi polgármester, 2007. október 25-én csütörtökön, úgy érezte, meg kell szólalni a másnapra meghirdetett hídblokád ügyében. Rosszul érezte. Intőjel lehetett volna a számára, hogy miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc szavakban távol tartotta magát az eseménytől, magyarán csöndben volt. Csak a rendőrkapitány, no meg Rogán Antal beszélt, az előbbi kötelességből, az utóbbi, csak úgy önszántából.

Peresz felvásárol + videó

Kérdéseink lennének. Mert megütközéssel hallgatjuk az izraeli államfő szavait, aki a mellékelt videofelvételen a következőket mondja: "Azt látom, hogy fölvásároljuk Manhattant, és fölvásároljuk Magyarországot, és fölvásároljuk Romániát, és fölvásároljuk Lengyelországot. S ahogy én látom, nincsenek problémáink. A tehetségünk, az összeköttetéseink és a dinamizmusunk jóvoltából szinte mindenhová eljutunk."

Az összefogás-elmélet kritikája

Ahhoz, hogy kimondjuk, a nemzetnek ma összefogásra van szüksége, elég egy lélegzetvétel, s elég valószínű, hogy e kijelentésre igenlő bólogatást kapunk válaszul. Egyre többen vesznek lélegeztet, s egyre többen mondják ki az összefogás szükségességét, legutóbb például Wittner Mária, s Morvay Krisztina. A "birka nép" ennek ellenére nem fog össze, inkább megy jobbra-balra, ki hol és merre lát megélhetés-fűcsomót. És máris egy kényes ponthoz értünk, a "birka nép" problémájához.

Ildi adja magát

Ha kikapcsolnám a hangot, s úgy nézem Lendvai Ildikó és Jakupcsek Gabriella beszélgetését a Mokkában, két kedélyesen társalgóra gondolnék, akik a mit főzzünk ebédre, vagy milyen volt a legutóbbi botox kezelésed igen fontos kérdését taglalják, elegáns miliőben és baromi drága ruhákban. Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde óta tudjuk, a hazugság valójában indulatos igazságbeszéd, vagyis semmi sem az, mint aminek látszik.

Nosztalgia liberalizmus

Különös írást közölt Lengyel László tollából a HVG (hvg.hu, 2007.09.25.) "A kétpárti rendszer alkonya" címmel. Újságíró iskolában azt hiszem, ezt hívják belső ujjgyakorlatnak, amely a legritkább esetben kerül nyilvánosságra. Az igénytelenség az egykor szebb napokat látott HVG-t minősíti, a szerző lehet, hogy csak önmagát adja, de ennek nincs jelentősége.

Miért pártolja a Fidesz a józsefvárosi kínai piacot?

Ha állandó ellenőrzésekkel sem biztosítható a józsef- városi és az ahhoz hasonló piacok törvényes műkö- dése, akkor be kell zárni azokat - mondta Alexa György MSZP-s országgyűlési képviselő. Koszorús László, a Fidesz szakpolitikusa reagálásában az MTI-nek azt mondta, riogatás azoknak a piacoknak a bezárásáról beszélni, ahol a szegény sorsú emberek vásárolnak.

Zuschlag bilincsben

Elrendelte a bíróság a különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított Zuschlag János előzetes letartóztatását - közölte Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese. A Szegedi Városi Bíróság harminc napra helyezte előzetes letartóztatásba a gyanúsítottat. Zuschlag János, volt szocialista parlamenti képviselőt és hat társát bűnszervezettben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja az ügyészség, alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt.

Happening a nemzet ellen

Most már tudjuk, hogy Gyurcsány ifjú gárdista is volt. Nagy dolog, le is mondott miniszterelnökségéről úgy elszégyellte magát a "kurva országa" előtt. Nevetséges. Ami a Magyar Gárdával történt, másként nem is történhetett. Most mindenki saját eszmetársai között darálja a magáét, előbb csak annyi hangzik el, hogy hű ott árpád sáv, de már jön a következő beszélő s félelmeinek ad hangot, a hallgatóság visszaigazol, tapsol. Megy ez kérem nekünk magyaroknak.

Röviden a nemzeti liberalizmusról

A magyar liberalizmus elmúlt 17 évének vázlatos története szerintem így fest: az 1990-es választásokon még tarolt az SZDSZ és az ifjúsági tagozatának tartott Fidesz (91 és 21 mandátumot értek el, a győztes MDF 164-et). Mindkét párt mellére tűzte a nemzeti jelleget is. Az SZDSZ mára öt százalékos párttá zsugorodott, s ennek egyik okát abban látom, hogy hátat fordított nemzeti jellegének, s ahelyett, hogy egy nemzeti liberális úton indult volna el, felkarolta a neoliberalizmust, mely a kisebb állam eszményét összekötötte a kisebb nemzet vágyával.

Zéró türelem

Minden orvos szemét, hazug, tiszteségtelen, hálapénzre utazó, éjjel nappal műhibázó. Nagyjából így zárhatjuk le a nagy magyar egészségügyi reform első stációját. Kimagasló eredmény. Igazi vívmány, mint a békásmegyeri lakótelep. A kormányzati kommunikáció belesulykolta az emberekbe az orvosok utálatát. De a trendi az, hogy utáljon mindenki mindenkit. Utálja hát a magyar társadalom a kisvállalkozókat!

Élhetetlen demokrácia

Ez egy idétlen és hülye ország. A kiskunhalasi tévé munkatársát 14 ezer forintra büntette a rendőrség, mert autójával menekült, néhány gengszter elől, akik betörték kocsija ablakát és kilométereken keresztül üldözték. A szerencsétlen újságíró nem csatolta be biztonsági övét és menekülés közben mobiltelefonált.

Minek nektek SZDSZ?

Népszerűsége mélypontján áll az MSZP. Nagy öröm ez a jobboldalon. Végre kinyílt az emberek szeme. Végre azt kapja az MSZP és az SZDSZ amit megérdemel: napi szitkot és átkot. Lám a gyümölcs beérik, s lassan az ölünkbe hull, szinte mozdulni sem kell érte.
Ám naivitás azt hinni, hogy az MSZP könnyen lemondana hatalmáról, de apró jelei vannak a változásnak.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.

Tartalom átvétel