Nemzeti_Liberális_Platform

Köpök a liberalizmusotokra !

szdsz.jpg

Akkor adjuk meg az alaphangot. Nem hatnak meg Kozák Gyula krokodilkönnycseppjei, midőn siránkozik az SZDSZ régi dicsőségén, az egykor még liberális párt tizenkilencedik születésnapjára írt nyílt levelében. A levél, mint valami titkos szamizdat kering a hvg-ről az indexre, az indexről hírszerzőre, aztán nyilván megjárja a média valamennyi állomását, mintha valami fontos dokumentum lenne.

Több pálinka, nagyobb vízfej

Gyurcsány pálinkázik

A fenntartható fejlődés mintájára a kormány megalkotta a fenntartható költségvetés fogalmát. A miniszterelnök éppen befejezte négynapos falujárását, ivott egy kis pálinkát, csettintett egyet s azt mondta: az élelmiszer-feldolgozás különböző ágait is felmérve úgy látom, hogy ha komoly állami forrást biztosítanánk a pálinka marketingjére, akkor az húzóágazat lehetne, ezért feladatot osztok ki az illetékes tárcának. Meg még tizenkilencet, hagy kerekedjen már projekté az Új Magyar Falu program. Új Magyar Falu micsoda megnevezés!

Tóni beszól

Rogán Antal V. kerületi polgármester, 2007. október 25-én csütörtökön, úgy érezte, meg kell szólalni a másnapra meghirdetett hídblokád ügyében. Rosszul érezte. Intőjel lehetett volna a számára, hogy miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc szavakban távol tartotta magát az eseménytől, magyarán csöndben volt. Csak a rendőrkapitány, no meg Rogán Antal beszélt, az előbbi kötelességből, az utóbbi, csak úgy önszántából.

Peresz felvásárol + videó

Kérdéseink lennének. Mert megütközéssel hallgatjuk az izraeli államfő szavait, aki a mellékelt videofelvételen a következőket mondja: "Azt látom, hogy fölvásároljuk Manhattant, és fölvásároljuk Magyarországot, és fölvásároljuk Romániát, és fölvásároljuk Lengyelországot. S ahogy én látom, nincsenek problémáink. A tehetségünk, az összeköttetéseink és a dinamizmusunk jóvoltából szinte mindenhová eljutunk."

Nosztalgia liberalizmus

Különös írást közölt Lengyel László tollából a HVG (hvg.hu, 2007.09.25.) "A kétpárti rendszer alkonya" címmel. Újságíró iskolában azt hiszem, ezt hívják belső ujjgyakorlatnak, amely a legritkább esetben kerül nyilvánosságra. Az igénytelenség az egykor szebb napokat látott HVG-t minősíti, a szerző lehet, hogy csak önmagát adja, de ennek nincs jelentősége.

Röviden a nemzeti liberalizmusról

A magyar liberalizmus elmúlt 17 évének vázlatos története szerintem így fest: az 1990-es választásokon még tarolt az SZDSZ és az ifjúsági tagozatának tartott Fidesz (91 és 21 mandátumot értek el, a győztes MDF 164-et). Mindkét párt mellére tűzte a nemzeti jelleget is. Az SZDSZ mára öt százalékos párttá zsugorodott, s ennek egyik okát abban látom, hogy hátat fordított nemzeti jellegének, s ahelyett, hogy egy nemzeti liberális úton indult volna el, felkarolta a neoliberalizmust, mely a kisebb állam eszményét összekötötte a kisebb nemzet vágyával.

Korrupciós Minisztérium?

A katolikus oktatásügy két elnököt is adott a keresztényellenes liberális pártnak. Kuncze piarista, Kóka ferences gimnáziumban járt. Az ember azt gondolná véletlen. De Pázmány Péter Katolikus Egyetemre járó konzervatív, nemzeti gonolkodású fiatalok sora panaszkodik a liberális oktatókra. Egy biztos, valami nem stimmel az egyházi irányítással.

Cigánykártya

Ultimátumot adott a kaposvári önkormányzatnak a Főtér Kaposvár kft.: ha nem építhet mélygarázst a Városháza mellé tervezett luxuslakásokhoz, akkor több száz rászoruló romát telepít be a történelmi városközpontban álló épületbe.

Osztrák termékek bojkottja

made-in-austria.JPG

Az ÚDK Nemzeti Liberális Platformja elemi kötelességének érzi, hogy csatlakozzon az „Osztrák termékek bojkottjához”. E civil kezdeményezés tiltakozás a Rába-habzásaként elhíresült osztrák környezetszennyezés, illetve a Szentgotthárdtól pár száz méterre, Ausztriában épülő szemétégetőmű ellen.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.