Cigánylakásokat a bankok és a kormányzati hivatalok mellé!

A liberális platform álláspontjával ellentétben kifejezetten örülök a kaposvári ügynek ahol a cigánykártyát használja egy cég. Helyesnek tartanám, cigány lakásokat telepíteni a pártok, kormányzati- és önkormányzati hivatalok, parlament, sőt a bankok közelébe is. Ekkor talán a liberálisok sem a valós élettel köszönő viszonyban sem lévő absztrakt, polkorrekt álláspontjukat ragoznák.

A valós helyzet ugyanis az, hogy ha valahova egy cigány család költözik, ott a szomszédos lakások értéke lecsökken. Még akkor is, ha egy rendes, integrálódott cigány családról van szó. De az esetek jelentős részében, - megkockáztatom, hogy a többségében - felborul a környék békéje. Elkezdődik a szomszédokat zavaró hangos ’cigányélet’, rosszabb esetben megindulnak a lopások. Még rosszabb esetben megindul a terror.
A télen beszéltem egy 75 éves asszonnyal. Azt mondta, hogy a cigányok kivágták a kertjében lévő akácfát. Nem mert kimenni a házból, de mivel ismerte a cigányokat később az utcán számon kérte egyiket. A 20 éves cigány így válaszolt: Akarod, hogy szájba vágjalak?
A 75 éves néni így kommentálta az esetet. Én már nem tudok innen elköltözni, csak abban reménykedek, hogy már nem sokáig élek.
Számomra a liberálisok csak akkor lennének hitelesek, ha bevállalnák, hogy a szomszédjukban megüresedő lakásokba cigány családok költözzenek.
Bécsi Dénes

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.