A pofátlanság teteje

"Ma feláll a kormány "független és szakértői” ügynökbizottsága” -hozza a média nagy csinnadrattával! Elolvasva hírt, megáll az ember esze. Az szerepel az írásban, hogy hét tagú "független” bizottságban az elnök egy SZDSZ közeli, a tagok közül 4 MSZP-hez húzó, és 2 ismert SZDSZ irányultságú szakértő fog munkálkodni.

Hát már ilyen nyíltan le lehet köpni a demokráciát? Át lehet lépni minden demokratikus alapelven?
Hol vannak a "normális” demokráciákban szokásos ellenzék köreiből válogatott szakértői megbízottak?
Vajon mitől független ez a szakértői testület? Mit kell már megint eltusolni az elmúlt kommunista rezsim titkosszolgálatából? Vajon van olyan, amit a közszáj még nem ismer?
Egy volt BM III. ügyosztályi főtiszt véleménye szerint - Sok piszkos dolgot elkövettünk! - állította. Vajon mire gondolt? Mit nem tudhatunk meg még mindig?
Mire éretlen ez a társadalom még a rendszerváltás(!?) után tizenhét évvel is?
Kik, miért és milyen módon manipulálják ma Magyarországon a "demokráciát”, a társadalmat, a hatalmat, a politikát, és nem utolsó sorban a választásokat!?
Milyen okok miatt nyúlnak láthatatlan kezek még ma is a magyar politikai közállapotokba?

Azt hiszem, hogy nem ismerünk még mindent, legfeljebb csak sejtéseink lehetnek bizonyos dolgokról konkrétumok és bizonyítékok nélkül. A rendszerváltás után 17 évvel, már más rendszerváltó országok rég el is felejtették az egész "ügynökösdit”!
És nem utolsó sorban ki, vagy kik ezekért a felelősek?
Kik azért a felelősek, hogy az ország a nagy belpolitikai sakkjátszmában a tönk szélére sodródott? Hogyan lehet az, hogy a volt MSZMP-sek és utódaik még mindig (egy demokratikus jogállamban(!?) ) magántulajdonként kezelik az országot? Magántulajdonként lopják széjjel, és apránként viszik haza a költségvetés terhére! Csoda, hogy ekkora a deficit?

Ezért kellene, ha a titkosszolgálatok anyagaiba (1945-1990) szabadon be lehetne tekinteni, hogy kik és kiket manipulálnak!
Mert még ma sem lehet mindent megtudni/megnézni, hiszen ha csak saját magamból indulok ki, akkor az én anyagom kikérése is (már, vagy még?) "csak” 10 éve van folyamatban.

Cs. Szabó Béla

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.