Orbán megint megmondta a tutit. Avagy Orbán Viktor a nemzet végzete?

Orbán Viktor Erdélyben megint megmondta a tutit. Az isteni Orbánról, a zavaros Orbánról, a mellébeszélő Orbánról, a hazug Orbánról és a szövetségteremtő Orbánról.

Az isteni Orbán: Felismerte, mi az igazán trendi Európában, és félreérthetetlenül utalt arra is, hogy kis hazánkban ilyen nagy ívű felismerésre csak a Fidesz képes. És mint tudjuk, annak van ám egy vezetője. De van ám. Ennél fogva más pártra a 'nemzeti oldalon' már nincs is szükség. Csak Viktorra kell figyelnünk és a győzelem nem marad el. 2002-ben és 2006-ban is azért veszítettünk, mert nem figyeltünk rá eléggé.

Mit ismert fel az isteni Viktor? Azt, hogy Európában új szellemi áramlat söpör, mely szerint nemzeti, demokrata, versenypárti és szociális új jobboldalt kell hazánkban is létrehozni. De mivel ezt csak a Fidesz képes felismerni, ezért a demokrata és versenypárti jelzőket úgy kell értelmezni, hogy Magyarországon a jobboldalon csak egy pártnak szabad léteznie. Na melyiknek? (Aki a helyes választ beküldi, azok között egy éves Magyar Nemzet előfizetést sorsolunk ki.)

A zavaros Orbán: Orbán szerint Nyugat-Európa most jutott el oda, hogy felismerje, szükséges a közösséghez való tartozást, a nyelvi, a nemzeti és a nemi identitást vállalni. Azt még megértjük, hogy a vágyait látja bele az európai folymatokba, amely ugye aztán áramlatként söpör felénk. Bátortalanul mégis megkérdezzük: jó helyzetfelismerésre vall-e az EU - egy lépés hátra, három lépés előre ütemű - egységesítési folyamatát úgy értékelni, hogy felismerték a nemzeti identitás válallásának fontosságát? Nem lenne helyesebb inkább azt mondani: vannak ilyen felismerések, de sajnos nem ez a fő irány?

Mit akart mondani Orbán a nemi identitás vállalásának fontosságával? Feltételezzük, azt, hogy a férfi legyen férfi, a nő nő. De ugye a nemi identitás vállalásának a fogalma ma Európában azt jelenti: minél előbb fedezd fel a szexuális ferdültségeket magadban, amit ne legyőzni akarj, hanem hódolj neki! Az EU elvetélt alkotmányához csatolt Emberi Jogi Charta burkoltan tartalmazza a melegek házassághoz való jogát(Fidesz megszavazta azt a parlamentben). E perverziót átvette az EU reformszerződése is. A Fidesz ezt is támogatja. A homokos parádékkal jellemzett agresszív meleg mozgalom elmúlt 15 éves magyarországi szárnyalása a Fidesz semmittevése mellett zajlott. Nem Erdélyben, hálás közönség előtt, hanem a Budapesten a kormány ellen kellett volna a meleg ügyben kiállni.

A mellébeszélő Orbán: Az mellébeszélő Orbán bejelentette: tiszta és őszinte beszédet fog tartani, még akkor is, ha ezért Magyarországra érve gyakran "megrángatják" a nadrágját.

2007. augusztus elsejével - valószínűleg román nyomásra - Jakubinyi György gyulafehérvári püspük elmozdította Gergely Istvánt és Czirják Árpádot, Csíksomlyó és a kolozsvári Mátyás-templom plébánosát. Az áthelyezések mögötti magyarsággyengítő koncepció nyilvánvaló. Kérdésünk: tiszta és őszinte dolog-e, egy magát nemzetinek tartó politikustól 2007. júliusában Erdélyben erről nem beszélni és ezzel lényegében asszisztálni. (Emlékezzünk Románia uniós felvételének az ügyére, ott is marhára tiszta és őszinte volt a mi Viktorunk).

A hazug Orbán: Mint mondta, korábban, 1998-2002 között, amikor kormányon voltak, azért nem hozták meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, mert nem volt meg hozzá a kétharmados többségük a parlamentben. Nahát, így hazudni csak Gyurcsány Ferenc tud, meg még a régi kommunisták tudtak.

Meri a képünkbe vágni ezt a hazugságot. Pedig mi emlékszünk, amikor a Fidesz kormányon volt, ellenezte a kettős állampolgárság intézményét, az MVSZ-el szemben is. A könnyen kiüresíthető státustörvényt erőltette a nehezen visszavonható kettős állampolgársági törvény helyett. Az igaz, hogy az állampolgársági törvény 2/3-os, de 2000-ben a státustörvény beterjesztésének az idején olyanok voltak a viszonyok, hogy egy választójog nélküli állampolgársági törvényt az MSZP is megszavazott volna.

A szövetségteremtő Orbán: Miután ledarálta az összes 'jobboldali-nemzeti' pártot és létrehozta a kiüresített csicska pártok szövetségével a Fidesz Polgári Szövetséget, Erdélyben így nyilatkozott: nem vagyok híve a tehetségtelen, kiüresedett pártokkal való szövetségnek, nekünk az emberekkel kell összefogni, szövetséget kötni.

Álljon itt egy példa, hogyan kell a Fidesz szövetséges pártjainak nyilatkoznia: Vona Gábor a Jobbik elnöke: Szintén biztos, hogy a magyar jobboldal természetes vezetője Orbán Viktor. Véget kell vetni azoknak a sértődött próbálkozásoknak, amelyek poszt-orbáni jövőt vizionálnak. Minden mellette szól. Nincs alternatívája, óriási és biztos a tömegtámogatottsága, a legnagyobb tapasztalattal rendelkezik, a képességei egyedülállóak. De nem pusztán azért ő a jobboldal vezetője, mert nincs jelenleg nála alkalmasabb, hanem azért is, mert rendelkezik azzal az innovatív potenciállal, amellyel a Fideszben rajta kívül senki sem. Ezt az elmúlt húsz évben bizonyította. A megújuláshoz nem csupán szimata van, de és ez az igazán fontos, kellő akarata és ereje is, hogy azt véghez vigye....

Összegzés: Orbán Viktor sokáig Magyarország legigéretesebb politikusának látszott. Sokan még ma is a nemzet megváltójaként tekintenek rá. E sorok írója szerint: Orbán Viktor a maga kiemelkedő tehetségével és az általa választott téves stratégiával - egy a tábor egy a zászló - a jobboldali szavazatok minimalizásának programjával a nemzet végzetévé vált.

Bégány Attila / ÚDK

Hozzászólások

Hozzászólások:

Hozzászóló: pisti @ 22 Jul 2007 10:16 pm
Minden szavad igaz, Vonának meg küldünk fagyit, jó az ilyen melegben - gyakorlásul. Jobbik a Magyar Radikális Párt?Igen! A Fideszen belül.Hozzászóló: matyas @ 06 Aug 2007 07:59 am
Analitikus elemzés. Orbán az ország rsossz sorsának a generálója, sőt miatta kerülhetett hatalomra Gyurcsány és a bagázsa. Az ország 64%-a jobboldali, de ennek csak kevesebb mint a fele fideszes. Ezért ez a választási eredmény


Hozzászóló: romulusz @ 20 Aug 2007 03:14 am
"Szájtátva álltam,
s a boldogságtól föl-fölkiabáltam,":
Új Párt van, új Párt van!
Nahát, Gyurcsi oszt` rettenetesen örülne ennek a legujabb megosztási-elosztási metodusnak.
Istenemre ö sem tudott volna jobbat kitalálni pedig egy roppant fineszes faszi azt bizton állitom.
Hát mi a f@sznak ide még egy okos garnitura?
Nem lesz sikeretek fiuk!
Megértem, hogy próbálkoztok de higgyetek nekem a szép szó itt már nem elég söt a "szavak ereje"is kevés már!
Nos, akkor mi maradt hátra, hogy ez a csürhe eltakarodjon?
A helyes megfejtönek egy éves ingyenes elöfizetés jár a ma még csak gondolatban sem létezö "Igaz Szó"-ra.


Hozzászóló: Tarr Erika Pitypang @ 10 Sep 2007 10:56 am
Kedves Honfitársam, Bégány Attila! Felismerésed paralell az enyémmel, és örülök, hogy ilyen tisztán átlátod Orbán Viktor szerepét és kétkulacsos taktikáját.
Nagyon buta embernek kell lennie annak, aki nem veszi észre, hogy ez az önjelölt politikus nem hiteles és folyamatos megfutamodása, a radikális nemzeti oldaltól való paranoiás elhatárolódása világossá teszi, ki is ő valójában. Tudom, megtapasztaltam, hogy a fiatal generáció szinte Megváltóként tekint rá és issza szavait, miközben köztudott, hogy beszédeit úgy írják számára. Gyakorlatilag képtelen az önálló beszédek, szónoklatok retorikai megfogalmazására, magyarul: nem tudja saját hangján, csak szinkronizálva megszólítani a Nemzetet. Ez már óriási hiányosság, majd egyszer szivesen idézek Széchenyi, Petőfi bölcs, egyben hazaszeretettől fűtött szónoklataiból, melyeket saját maguk fogalmaztak meg és bátorították Nemzetünket. Orbán Viktor nem az az ember...Karakteres, megnyerő modorú figura, de tele van a hatalom diktálta fékekkel...A legnagyobb gond, hogy folyamatosan vészfékez, melynek következtében feláldozza a benne hívő, kizárólag ráépító lelkes szimpatizánsait, akik közül még ennek ellenére is fanatikusan hisznek Viki lelkesítő szavaiban, és képtelenek az elvakultságtól felismerni: ez az ember soha nem fogja megváltani a Júdásoktól Magyarországot. Mert nem érdeke, és mert a szíve nem piros-fehér-zöld...csak egy politikus, aki hozzászokott a jóléthez, és görcsösen ragaszkodik e kényelmes életérzéshez.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.