Szigorúan ellenőrzött demokrácia (3.)

Vigyázat csalok, csak a kezemet figyeljék! - hangzott el a figyelmeztetés Rodolfótól a nagy mágustól, amikor előadta a közönségének a különböző zseniális mutatványait. Az MSZP és Rodolfó között csak annyi a különbség, hogy Ő be is jelentette, hogy csalni fog, míg az MSZP 17 év óta egyfolytában tagadja, miközben csal.

A hanyatlást eredménynek, a sikertelenséget pedig sikernek kiáltja ki, és eközben még törölgeti az izzadságtól gyöngyöző homlokát is.
A volt kádári nomenklatúra még aktív tagjai 17 év alatt felszámolták (szétverték) a - kommunista időkben is - szétvert történelmi pártokat, miközben zseniális módon tartják sakkban a "látvány ellenzék” akár rámenősebb tagjait is.

Ami elismerendő, azt el kell ismerni, vagyis a kommunista titkosszolgálatok valóban zseniális szervező és konspiráló képességről tettek tanúbizonyságot még úgy is, hogy már a "cégnél” sem voltak!!

Azt hiszem, hogy a fentiekhez semmilyen bizonyíték nem kell, hiszen ha megnézzük a volt káderek pénztárcáját, akkor majd szétreped a degeszre tömött pénztől.
Ezen azt hiszem csodálkozni való nincs is, azonban ami igazán meglepő az a "kiskáderek” a "mezítlábas” volt pártagok hozzáállása, hiszen ők ott maradtak a "vályú” szélénél, és kétségem sincs afelől, hogy nekik csak a "nosztalgia” maradt/maradhatott!!
Nosztalgia maradt, miközben a nagyok, a milliárdosok, lelkesítik őket a gonosz jobboldaliak ellen, mert ezek az átkozottak ki akarják őket szipolyozni!!
Ha valamilyen következtetést rosszul vontam volna le a jobb és bal terminológiájából, akkor elnézést kérek. Nos tehát ez az igazi csoda! Vagyis úgy vezetni az orránál fogva a saját tömegeiket, hogy azok ne vegyenek észre semmit!! Ehhez kell igazi tehetség!

Azonban aki ismeri az összefüggéseket, és látott már néhány "karón varjút”, az pontosan tudja, hogy újabb szemfényvesztéshez érkeztünk, akkor, amikor az "újbóli nagy” titkosszolgálatok iratanyagának átvizsgálása folyik.
Ne higgyék el, humbug az egész!

Először is azért, mert két hónap az átvizsgálandó anyagokra "nulla”!
Másodsorban, mert már most Kenedi János odanyilatkozott, hogy nem is annyira az ügynökök azonosítása, - a neve - a lényeg, mint inkább megismerni a volt titkosszolgálatok múltját és működési módozatait!
Püff neki! Mit is jelent ez? Azt, hogy nem érdekel senkit, hogy ki volt ügynök, mert nem az a lényeg - állítják!
Viszont a nagy múlt feltárást (a nagy történelmi bili borogatást) a hatalmi elit fogja megint a "törvény eszközével” elszabotálni. Ugyan úgy, mint azt eddigiekben tették minden "múltfeltáró” nekibuzdulásnál!
Jogos a kérdés miért? Hát azért, mert az akkori "ellenfél” pontosan tudja mi, és hogyan történt, hiszen ő volt a másik "játszótárs”! Az ország lakosságának pedig semmi köze ahhoz, hogy mire költötték a "nép” pénzét a kádári érában! (Úgy tűnik ez igaz mostanra is!)
Ez az fiúk, "először a lámpát”! Csak azért, hogy végül is senkise lásson tisztán!

Nem szabad, hogy tisztán lássanak az emberek és főleg az apparátus tisztességesebbik része, mert akkor megint felzúdulás van, és oda a nagy biznisz!
Oda lesz a nagy biznisz, mert például nálunk magyaroknál, még a veszteség is nyereséget termel. Látni fogjuk a nagy egészségügyi privatizáció kapcsán, amikor is már most megígérte a miniszterelnök, hogy a veszteségeket az állam kompenzálja!!
Kérdem a tisztelt olvasót, hogy tud e olyan országot (természetesen a nem velejéig korrupt országok kivételével) ahol az állam a veszteséget megtéríti egy magánvállalkozásnak?
Persze tudom én, hogy ez nem nekünk magunkfajtának van kitalálva, hanem a bennfentes "businesskör” részére.
Ha valaki tud ilyet, akkor szóljon, mert oda fogok menni vállalkozási engedélyt kérni!!

Nos tehát ezt kell most csendesen átverniük a társadalom akaratgyengeségén! Ezért kell mutatni, hogy igenis működik a kormány demokratikus érzéke, és ha azt kívánná a társadalom, hogy Kóka álljon fejtetőn két hétig, higgyék el a kormány azt is megtetetné vele.

No jó-jó, kiáltanak most fel sokan, de itt van az ellenzék - mintegy felfedezve a melegvizet - az majd odacsap az asztalra!
Higgyék el az ellenzék nem fog csapkodni!! Ezért nem fedik fel az ügynökök kilétét, vagyis ezzel lehet "demokratizálni” az ellenzéket. Mint ahogy fent jeleztük ezért nem lesz az újbóli nagy "átvilágosítósdiból” semmi.
Ez a szisztéma már 17 éve bevált, miért kellene most változtatni rajta, amikor egy újabb nagy üzlet van a láthatáron?
Ha valaki nem hisz benne, akkor gondolja végig az elmúlt 17 évet!!
A "gengszterváltás” delén ’89-ben látni lehetett, hogy terelték előre azokat az ellenzéki(?!) politikusjelölteket akikről "anyag” volt! Ezt még a tisztességesnek mondható Németh Miklós "váltóbotként” át is adta az Antall kormánynak.
Azonban 17 év alatt a szemünk előtt zajlottak le úgynevezett "ügyek”.
A teljesség igénye nélkül, ami eszembe jut: Bereczky Vilmos (FKGP), Csurka István, Boross Péter(MDF), Szita Károly (Fidesz), Szabó Miklós, Rajk László (SZDSZ), Keresztes Sándor, Füzessy Tibor (KDNP), stb,. Majd következtek a média munkatársak igaz itt csak a főszerkesztőkig ment a "személyeskedés”. Ma sem tudni hány még aktív ügynök dolgozik a médiában, és kik tartják őket pórázon!?
Mi után szépen visszavonult mindenki, maradt a "lágy” ellenzék, ő róluk már elég volt "csak” híresztelni a "családjuk” múltját, Kövér László, Pokorni Zoltán, Orbán Viktor, stb,.
Éppen ezért nem érdeke a mai kormányzatnak a nagy "leleplezősdi”, hiszen bizonyosan lehet még a tarsolyban egy s más.

El kell ismerni, hogy a volt kommunisták és utódaik kiválóan értenek a hatalom csalárd megszerzéséhez, ebben profik. (1919, 1948, 1956, 1994, 2002, 2006) Eközben egy nagy múltú tehetséges ország a megsemmisülés végéhez közelít!!
Hogy a hatalom megszerzésén túl meg is tartsák azt, ehhez még egy pici dolog hiányzik.
"Elvtársak” meg kellene tanulni tisztességesen, jó gazda módjára, egy országban felelősséggel gazdálkodni!!

Cs. Szabó béla

Szigorúan ellenőrzött demokrácia (2)

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.