Zuschlag és az ifjúsági pénzek

Jobb kéz: Zuschlag János gyermek-alapítványi hálózata ellen 50 milliós csalás miatt nyomozást indított a Bács-Kiskun Megyei Ügyészség.
Bal kéz: Zuschlag János gyermek-alapítványi hálózata által befolyásolt Gyermek- és Ifjúsági Konferencia(GYIK) 4-4, összesen 32 helyet kapott a gyermek- és ifusági pénzeket elosztó állami Gyermek – és Ifjúsági Alapprogram ( GYIA ) központi és 7 regionális tanácsában.
Összhang teremtés: Bizonyára elsikálás útján. Az összhanghoz(!) tartozik az is, hogy a HÖOK-ot, az egyetemista és főiskolás hallgatók országos szervezetét kiiktatták pénzelosztó tanácsokból.
ÚDK javaslat: Az 'ifjusági pénzeket' pénzeket a hozzátartozó feladatokkal együtt oda kellene adni az óvodáknak és az iskoláknak, a valódi ifjusági intézményeknek!

A június 26-án megjelent kormányrendelet értelmében az ifjúsági támogatások rendszerét a kormány átalakította. A Gyermek – és Ifjúsági Alapprogram(GYIA) elosztási rendszeréből több civil szervezeten kívül a HÖOK is kiesett. Ez súlyosan sérti a hallgatók érdekeit. A kizárás egyben bosszú is lehet a kormány részéről, hiszen a HÖOK nem támogatta a koalíció elképzeléseit a tandíjról, sőt a szervezet odáig ment, hogy még tüntetést is szervezett a tandíj bevezetése ellen. A kormány rendelet alapján az országos tanácson kívül a regionális ifjúsági tanácsok fognak dönteni a több százmillió forintnyi pénzösszeg fölött. Öröm az ürömben, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a Gyermek – és Ifjúsági Konferencia(GYIK) tagja így Ők befolyásolni tudják az ifjúsági pénzek támogatását. A fő nyertes pedig a Zuschlag János volt szocialista képviselő által igazgatott GYIK. Ismeretes, hogy Zuschlagot a Bács – Kiskun megyei főügyészség „különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett” csalással vádolja. A volt szocialista képviselő és hét társa által alapított és igazgatott (a gyanú szerint, csak papíron létező) alapítványok, egyesületek mintegy 50 millió forintnyi pályázati pénzzel nem tudnak elszámolni. A nyolc gyanúsítottból hetet már kihallgattak az illetékes szervek, de Zuschlag személyi titkárát, Lados Istvánt a mai napig körözik.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.