Élhetetlen demokrácia

Ez egy idétlen és hülye ország. A kiskunhalasi tévé munkatársát 14 ezer forintra büntette a rendőrség, mert autójával menekült, néhány gengszter elől, akik betörték kocsija ablakát és kilométereken keresztül üldözték. A szerencsétlen újságíró nem csatolta be biztonsági övét és menekülés közben mobiltelefonált.

Néhány héttel ezelőtt Gáspár Győző két nővel seftelt kilónyi aranyra premierplánban a Győzike Show-ban. Az ékszer nyugta, számla, bizonylat nélkül cserélt gazdát, a seftelőkön nyilván jól mulattak a vagyonosodási vizsgálatokon meghízó adórevizorok. A rendőrök sem csináltak ügyet: biztos be volt csatolva szeretett Győzőjük.

Össze kéne vetni ezt a két történetet, hogy ágaskodjon bennünk a düh, az utálat, az indulat. De minek is? Ez egy idétlen és hülye ország. Íme a szocialisták és a vulgár-liberálisok országa. Íme az ellenzék asszitálásával hülyévé és idétlenné deformált ország, ahol a törvénytisztelőt megbüntetik, a csalót, a sikkasztót, az ügyeskedőt sztárolják. Az ember kinyitja a szemét, s mintha minden csak ellene történne, semmi sem érte.

Hát persze, a nép birka, mert ha baj van, mindig a nép a birka. Na ja, már rég össze kellett volna fogni. Mozdulni. Csinálni mondjuk Polgári Köröket. Sok kis Polgári Kört aztán Hende Csaba vezényletére mindent szépen fölszámolni. Vagy mozdulni kéne. Menni mondjuk a tévé elé tüntetni, odébb is vihetnénk az épületet, de nem vagyunk úgy öltözve. Ja, csak egy ruhánk van, arra meg vigyázni kell. Köszönjük Orbán Viktor édes gazda, hogy megóvtad a ruhánkat. Legalább a gatya megmaradt. Legalább a gatyánk meg van. Amit majd elvihet a végrehajtó. A madzag pedig jó lesz, hogy fölmenjünk vele a padlásra. Nyekk.

Íme az ország, az idétlen és hülye. Az MSZP, SZDSZ, Fidesz, MDF tákolmány. Ahol nincs erkölcs és érték, ahol a korrupciónak vörös és narancssárga színe van. Ez kell nekünk, ez a magyar vircsaft! Megmutatjuk a világnak, a magyar politikusok igazán jól tudnak élni. Éljen és virágozzék kormányzó pártunk az MSZP és az SZDSZ! Tovább az európai úton! Éljen a Fidesz és a KDNP megbonthatatlan örök barátsága! Éljen bölcs vezérünk Gyurcsány Ferenc! Éljen bölcs vezérünk Orbán Viktor!

Mi változott? Az ideológia diktatúrája helyett itt a pénz diktatúrája. Mennyit ér egy kiló emberi színhús?

Birka nép – írja az éjszaka leple alatt a falakra a firkát a graffitis. Biztos, hogy a nép a birka? S nem a rendszer, a demokrácia idétlen és hülye? Milyen demokrácia az, ahol a gazdasági miniszter kérkedik a vagyonával, miközben az országban 150-200 ezren éheznek (FAO)? Milyen demokrácia az, ahol egy frusztrált, gyermeteg képzelgő, az álmokat és a valóságot összemosó, önmagával is hazugságba keveredő ámokfutó seftes, miniszterelnök lehet? Milyen demokrácia az, ahol a kormánypárt önmagának is azt hazudja, hogy okos, tehetséges miniszterelnöke van, aki majd porrá zúzza Orbán Viktort? Tényleg csak ez a fontos? Milyen demokrácia az ahol az ellenzék csak vár, vár, mert minél rosszabb annál jobb, annál több szavazatot lehet majd 2010-ben besöpörni, s eközben családok ezrei, tízezrei csődölnek be, házasságok bomlanak fel az anyagi kilátástalanság miatt? Hja kérem, a politikában nem a részvétel, hanem a győzelem a fontos. Csak annyi erőd legyen, hogy 2010-ben az ikszet még a Fidesz mellé tudd húzni. Többre nem kellesz. Darab vagy. Egy darab szavazat. Nem te kellesz, csak a szavazatod.

Gulyás István

Hozzászólások

Hozzászólások:

Hozzászóló: Bécsi Dénes @ 31 Jul 2007 11:43 am
Az ügyészség szerencsére megóvta a rendőri bírságot. Maradt még az államgépezetben egy csöppnyi normalitás.Hozzászóló: Lipták-Lipow Sándor @ 31 Jul 2007 02:57 pm
Gulyás István rövid elemzése közelítőleg pontos!Ez is kevés!!
Lipták


Hozzászóló: Jozsi @ 31 Jul 2007 06:56 pm
Sajnos a *birka*nep nevezes allja a helyet.Azert is mert olyan emberek es ertelmisegiek mint a Kroko tanar ur is
JELEN pillanatban a hazai helyzetet demokracianak titulaljak.
Nos itt van a kutya elasva.
Demokracia meg itt sincs ahol elek a volt
cucilista vezetok jovoltabol;.Akik azt tanitottak,hogy a termelo eszkozok a dolgozok kezeben van.Most meg erdekes modon az *O* kezukbe csuszott.
Tenyleg *BIRKA*nep.
udv Jozsi


Hozzászóló: CsAti3 @ 01 Aug 2007 09:08 am
A helyzet felmérésével egyetértek.
A szerző csak pocskondiázza a fideszt, de nem ad megoldási javaslatot. Ennek a weboldalnak ez az egyik hátulütője. Még nem tartunk ott, hogy a fidesz az ellenség. Rajtuk kívül most senkire sem számíthat az ország.
Nekik van elképzelésük, nem rohannak fejjel a falnak. Teszik, amire képesek. Az vesse rájuk az első követ, aki többet tesz!
Az ilyen írások arra jók hogy még kevesebben tegyék az X-et a jobboldalnak. Ezzel a jelenlegi diktatúra erősödik. Akkor most kin akar segíteni a szerző? Mert, ha megint ezek maradnak hatalmon, akkor az országnak vége.
A diktatúra ma éppen ilyen összemosással próbálja a fidesztől eltántorítani a támogatókat. A kormánypártokról mindenki tudja, hogy gazemberek, higgyék azt az ellenfelekről is!


Hozzászóló: norancs @ 01 Aug 2007 09:44 am
Sajnos, még sokan vannak, akik úgy látják a helyzetet, mint Csati3.
Amig ők rá nem döbbennek, hogy igenis ugyanolyan "ellenség" a fidesz, mint a kormánypárt. Csak megjátsza a jobboldalt, azaz visszafogja a jobboldalt. Jó lenne, ha a fideszes rajongók felébrednének! Igaz, egy álommal kevesebb lenne és egy csalódással több de a nemzet javát szolgálná.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.