Zéró türelem

Minden orvos szemét, hazug, tiszteségtelen, hálapénzre utazó, éjjel nappal műhibázó. Nagyjából így zárhatjuk le a nagy magyar egészségügyi reform első stációját. Kimagasló eredmény. Igazi vívmány, mint a békásmegyeri lakótelep. A kormányzati kommunikáció belesulykolta az emberekbe az orvosok utálatát. De a trendi az, hogy utáljon mindenki mindenkit. Utálja hát a magyar társadalom a kisvállalkozókat! – suttogta néhány kontraszelektíven kiválasztott talpnyaló Gyurcsány Ferenc fülébe az écát. Zéró toleranciát a nyugta nem adásban – horkantotta a miniszterelnök a pénzügyminiszter felé. S Veres János meghirdette a zéró toleranciát, ami szokás szerint a büntetési tételek duplájára emelését jelentette. Tanulságos, a zéró tolerancia mától nem azt jelenti, amit a szóösszetétel önmagában jelent, hanem egészen mást. Holnaptól a fehér lehet fekete, vagy kék, vagy piros, majd Veres János eldönti.
De még ez sem elég, Veres János kiagyalta, az utcán bárkit megállíthatnak majd az adórevizorok s kérhetik a nyugtát. Nyugtát arról a fagyiról, amit éppen nyaldos, ásványvízről, amit éppen kortyol. Ne bagatellizáljuk el, vigyük csak tovább, mire lehet joga a nyugati típusú magyar demokráciában a revizornak Veres víziójában. Kérheti a nyugtát, a számlát a viselt bugyidról, melltartódról, két szem őszibarackodról. Levetkőztetnek, belesnek testnyílásaidba. Kérik a füldugó nyugtáját, a gyerek szaros pelenkájának nyugtáját, számlát az intim betétről. Belenéznek táskádba, kérik a könyved nyugtáját, s följegyzik szorgalmasan nevedet adószámod, lakcímedet, anyád nevét, majd primitív betűkkel odaírják, az adóalanynál talált Wass Albert könyvről nem volt adóügyi bizonylat. Szép új világ. Mintát vesznek csatornáinkból, s összevetik ürülékünk összetételét a nyugtákkal igazolt élelmiszerek összetételével, s a különbség maga az adóhiány.
Nyugtát minden zsebbe! A csórónak született csórónál csak olyan nyugták és számlák lehetnek, amik megfelelnek az áfa törvény előírásainak, s APEH engedélyes számlára, nyugtára írták. Revizorok, al- és főrevizorok vizsgálják majd tüzetesen, keresik a predesztinált 500 forintos áfa csalást. Itt csak Kóka János mutogathat hamis százezres számlákat. Miközben politikusaink bizonylat nélkül, bemondásra több tíz millió forint költségtérítést számolhatnak el, addig a hülye kisvállalkozó még egy csésze repi kávé után is tb-járulékot fizet.
Kotorhatnak majd a táskánkban, megállítanak, jegyzőkönyvet vesznek fel az utcán, a téren, a vonaton, a temetésen, a szülés alatt. Jön a revizor, mindenhova bedugja az orrát, a kezét, a lábát. Hallgat és lehallgat. Megfigyel. Beléphet a házadba, kilesheti szokásaidat, jelentéseket ír. Aztán felajánlja, ha segítesz, elnézi néhány stiklidet. És te az éj leple alatt álnéven jelentéseket írsz, a szomszédodról, a gyerekedről, az anyádról, a testvéredről, a barátodról, a szeretődről. Bejelented mit vettek, mikor és hol. Hány percig telefonáltak, mennyi ideig nézik a tévét, s nagyjából hány liter 43 fokos vizet használnak naponta. Néhány év és a hálózat befonja az országot. I/I, II/II, III/III. Olalá. Deja vu.
Szól a régi nóta. Régi dallamot fújnak a százezrekért megfiatalított régi arcok. A kisvállalkozó lop, csal, hazudik. Titkolja a jövedelmét. Padláson dugdossa, pincébe rejti, kút mélyére ereszti, kertvégébe ássa, csipkebokor ágaira köti. Holott neki adót kell, járulékot kell fizetni. Minden befolyó és be nem folyó fillér után. Csak a MOL-t kell megmenteni. A nemzet büszkeségét. A hatékony vállalatot. A kicsi pusztulhat, de a MOL-t az ellenzékkel karöltve meg kell menteni. Miért is? Most van piac vagy nincs piac? Egyenlő pályák, egyenlő esélyek? Meg a józsefvárosi piacot kell megmenteni. Arra vigyázni kell. Mert ott hamis nyugtatömb is kapható, meg számla. Oda finánc, revizor csak ritkán teszi be a lábát és előre lesúgva. És a bankokat kell megmenteni. Az uzsorakamatot - a 40, a 120 és a 286 százalékos THM-et! Róló le, rovancs! – így csak a magyar kisvállalkozó boltjában kiált büszkén az adórevizor és a finánc.
Egy stupid - miniszterelnöki vagy pénzügyminiszteri - tanácsadónak egyszer ki kellene számolni, hogy ha egy vidéki boltos átlag árbevétele napi 100 ezer forint, s van egy alkalmazottja, akkor mennyi marad neki, ha húsz százalékos átlag árréssel dolgozik, és maga megy az áru után? Mennyi marad, ha tisztességes, s befizeti az áfát, az szja-t, a vállalkozói, a nyugdíj, az egészségbiztosítási, a szakképzési, a munkaadói, a munkavállalói és a szakképzési járulékokat, az eho-t és a helyi adót? Ja, hogy még ezt is eltitkolja?
Nem az a baj, hogy a törvényt számon kérik, ha nem az, hogy vannak kivételezettek. Nem a nyugtaadás ellenőrzésével van problémám – eddig is szigorúan ellenőrizte az APEH -, hanem zéró toleranciát körülvevő vállalkozó és vállalkozás ellenes csinnadrattával.
Lehet, hogy Gyurcsány, Kóka és Veres privát üzleti emlékei mindig a csalás, a lopás és a korrumpálás területéről származnak, de ez nem jelenti azt, hogy minden magyar vállalkozó becstelen. Játszhatja a tolvaj a jó pandúrt, de ehhez meg is kell változni. Mintát kell adni a tisztességről, a becsületről. Amíg Kóka János pofátlanul betolja a vizitdíj automatáit az orvosi rendelőkbe, s ehhez szava sincs Veresnek és Gyurcsánynak, mert ugyanezt művelik ők is pepitában, addig itt remény sincs arra, hogy a szürke gazdaság kifehéredjen.
Gulyás István

Hozzászólások

Hozzászólások:

Hozzászóló: Jozsi @ 07 Aug 2007 09:34 pm
Tisztelt olvasok!
Olvasom--tisztessegrol--becsuletrol---aztan a *nyugati tipusu magyar demokraciarol etc..etc...
Ugyan mar--mirol irkaltok odahaza?
Nyugati demokracia Mo-on???
Mossatok mar ki a szemeiteket!.
udv JozsiHozzászóló: Jáky György @ 07 Aug 2007 10:22 pm
A cikk szerzője, Gulyás István azonos a tévéssel? Echo, korábban Hírtv.
Jáky


Hozzászóló: Jozsi @ 08 Aug 2007 12:27 am
Tisztelt Gulyas Istvan!
Helyesbiteni fogok,de nem azert mert nem ertettem volna a cikket.Megertettem en,hogy a tisztesseg es a becsulet odahaza (tavlatokban)annyira van egymastol mint Mako Jeruzsalemtol.A nyugati demokraciat meg azert emlitettem,mert meg naklunk sincs kanadaban.Hadd emlitsek egy dolgot--a National Post egyik szerkesztojet menesztette a tulajdonos mert egy osszefoglalojaban,nem pozitivan ertekelte az Izraeli esemnyeket.Tehat roviden a tenyeket merte kozolni.Remelem nem kivankozik magyarazatra a tulajdonos kilete.Nos odahaza sokkal rosszabb a helyzet.Tehat a tavolsag nem szamit.
Maradok Magyar testveri szeretettel
Jozsef Menyhart


Hozzászóló: george ramaty @ 08 Aug 2007 11:29 am
Az europai Unió vagyis A ridegtartásos uj szovjetunió és amerika szorgalmazta-engedélyezte rabszolgaság van.Sulyos tárgyi tévedésektől hemzseg a cikk!
Magyarországon hihetetlen jövedelmekkel bíró,jó pénzért bármi gazemberségre kapható koaliciós bértollnok had, vélemény és fizikai terror van!


Hozzászóló: Admin @ 09 Aug 2007 09:22 pm
Káky Györgynek: Az údk-s Gulyás István csak névrokona a Hír/Echo TV-s Gulyás Istvánnak


Hozzászóló: zorro @ 20 Aug 2007 03:36 am
Hát Jozsi-kám eszem a drága szivedet felismertelek a *-ról és az etc..ról. Te a volt MH forum törzstagja aki annyit derültem de örülök annak, hogy látom virtuális nyomaidat ezen az irgalmatlan web-en.
Hogy vagy drága barátom?


Hozzászóló: zorro @ 20 Aug 2007 03:43 am
Kedves Gulyás Úr!
Azt hiszem, hogy már mindenki tudja, hogy Mo. egy akasztófáravaló bünbanda kezén van.
Nagyon remélem, hogy a felelösérevonást, a számonkérést nem sikerül nekik elkerülni.
Beleértve a cseléd media gerinctelen csuszómászo bértollnokait is.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.