2006.10.23-ának egy új rendszerváltás viszonyítási pontjává kell válnia

Az ÚDK szerint 2006. október 23-a ha nem is nagyságában, de jellegében az 1956-os forradalom eseményeihez hasonlítható. Akkor is békés tüntetőkbe lőttek, provokációs és megfélemlítési szándékkal. Akik, 2006 október 23-án felhatalmazást adtak a tömegbelövésre, azok az ’56-ot követő megtorló rendszer politikai örökösei. El kell jöjjön az idő amikor 2006. október 23-át és a hozzá való viszonyt úgy értékeljük, mint az 1956-os forradalomhoz való viszonyt. Aki felbujtója, politikai támogatója volt 2006. október 23-i fasisztoid rendőr terrornak, az ne vehessen részt a magyar politikai közéletben!

2006 szeptember 18-án az öszödi beszéd ill. gyurcsányi hazugságok ellen a Parlamentnél tüntetők petíciójának beolvasását az MTV megtagadta. A forradalmi hangulatban a tüntetők egy kisebb része megrohamozta az MTV székházat. A tüntetők e kisebb csoportjában a provokátorok vitték a kezdeményező szerepet, akiket lelkes fiatalok követtek. A székház védelmére kiképzetlen, eszköz nélküli rendőröket állítottak, akik hiába kérték parancsnokaikon keresztül a közelben állomásozó kiképzett rendőr csapatok segítségét. Az akciót irányító rendőri vezetést maga Gyurcsány instruálta az események alatt. A terv bevált: másnap Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöki posztról való lemondás helyett fasiztázhatott. Ez a provokáció lepleződött le 2006 október 23-án, amikor a néhány száz radikális tüntetőt szándékosan a Fidesz nagygyűlésre toltak, hogy szétverve a tüntetést, immár az egész ellenzéket fasiztázni lehessen. Más-más formában, de ennek a tipusú provokációnak lehettünk tanúi az elmúlt egy évben is.

Bégány Attila

*****************
1956 és 2006 párhuzama: 1956 október 23-án a hatalom által végül engedélyezett Rádió előtti tüntetésen a Rádió ávósai belelőttek a tömegbe. Röviddel ezután a felháborodott tüntetőknek a Múzeumkertben egy teherautóról új géppisztolyokat és lőszereket osztogatott az ÁVH. A harc elkezdődött, ávósok sortűze a Parlamentnél, fegyveres harc a szovjet hadsereggel, majd végül megfélemlítő sortüzek ország szerte a békés tüntetőkre.

Hozzászólások

Hozzászólások:

Hozzászóló: B.L. @ 17 Sep 2007 01:01 pm
Annyira hasonlit egymásra tavaly október, és 1956 október, mint a nyilasok, és a jobbik Árpádsávos zászlója. A hasonlítgatás felszínessége azonban rokon egymással. Infantilis.Hozzászóló: Szimat @ 17 Sep 2007 01:54 pm
Elég egyértelműek a hasonlóságok. 1956 és 2006 is az legelégedetlenebbek tőrbecsalásával, azaz önprovokációval kezdődött. Hogy aztán lecsaphassanak. Gyurcsányék elődei Rákosiék, a mi elődeink a forradalmárok.
Inkább az árpádsávos zászló idehozatala felszines meg infantilis. B.L. inkább fejtd ki amit akarsz és ne minősítgess.


Hozzászóló: Kerecsensólyom @ 17 Sep 2007 02:42 pm
Ha B.L. kifejtené, nem sokra mennél vele. Ő ugyanis szeret filozófiai magasságokban járni, s az egyszerű halandó számára dodnai stílusban fogalmazni. Persze ettől még jócskán tévedhet, sőt tudatosan próbál manipulálni. Már akit lehet!


Hozzászóló: Petráss László @ 17 Sep 2007 02:51 pm
Nincs semmi értelme a hasonlítgatásnak. Történelmi események vannak, melyek okaiknál fogva hasonlítanak egymásrásra.Minden nemzet történelmében vannak hasonló esetek, melyek - globálisan tekintve -, hasonlóak. Egyébként sajnálatos, hogy "aktuális ügyeink" intézését mindíg egy már a múlthoz kötődő eseményhez akarjuk igazítani. Ez már stratégia szempontjából is hibás, hiszen ők is erre készülnek. Az Árpádsávos zászlónak pedig semmi jelentősége, az csak az "üzlet" része és a presszió gyakorlás tárgya. Úgyhiszem szőrnyű időknek nézünk elébe. A mellveregetés és a zászlólengetés ideje lejárt...
Kedves Attila! küldj légyszíves egy E-mail címet, volna egy küldeményem a számodra.
Baráti üdv: PL


Hozzászóló: wladek @ 17 Sep 2007 03:04 pm
Az utóbbi meg lett szervezve a kormány által.A fidesz ezek után is úgy beszél a parlamentben,hogy:-vonják vissza a javaslatot.Vagy:Mondjon le x,vagy y.Ettől a komcsik egyből besz..nak,azt hiszik.Ílyen vastagbőrű Gyurcsányokat a golyó sem fog.A bukásuk után/amit a fidesz páholyból néz majd/az mszp-s képviselők mit fognak mondani?És Pokorni meg Kövér el fog határolódni azoktól,akik kikaparták a gesztenyét.Ezek Petőfitől is elhatárolódtak volna...


Hozzászóló: Andy @ 17 Sep 2007 03:09 pm
Ők több helyről húznak fizetést,nem elégedetlenek.Fogalmuk sincs,milyen érzés 60-80-ezerből megélni,sőt visszafizetni az eltapsolt milliárdokat.Vagy P.fél,hogy van még a tarsolyukban a faterról valami?


Hozzászóló: wladek @ 17 Sep 2007 03:15 pm
A felső képből nem vehető ki,hogy a vérző család anarchista,csürhe,szélsőjobboldali vagy rendbontó?Morvay Krisztina egyedül többet tesz értük,mint ez a langyos fidesz.


Hozzászóló: látó @ 17 Sep 2007 04:23 pm
Minek keverik ide némelyek a fideszT?
Semmi köze a nemzethez a néphez!
A negyedik koaliciós párt!Valójában nem is fidesz,a valódi neve:PPPPPP
:Pato Pálok,Paraziták,pokornik,puzzolák pártja!


Hozzászóló: Bégány Attila @ 17 Sep 2007 10:09 pm
Wladeknek: A vérző család képet Morvai Krisztináék honlapjáról vettem le.


Hozzászóló: Hajdú Szabolcs @ 18 Sep 2007 08:59 am
Szomorú a NEMZETI OLDAL széthúzását látni úton-útfélen. Annyira türelmetlenek vagyunk a különböző kommentárokban, mint az utakon, pl. ahol mindenki úgy vezet, mint egy eszement. Itt, a kommentárokban csak a saját vélemény az igazi. - Sajnos. Pedig ennek az oldalnak jellemzője, hogy alapvetően egy hitet vall. De a részleteket másképp oldja meg. (Mint pl. a keresztény egyházak.) De még azokon belül is vannak másként gondolkodók.
A cikk egyik melléfogása az "vósok által osztogatott davaj-gitár. NEM IGAZ! Ott voltam! A legelső fegyvereket a Múzeum elé kiküldött Zalka Máté Hiradóstiszti Iskola növendékeitől vette el a nép - köztük én is. A következő "szállítmányt" a Rádió kapuja előtt strázsáló, majd a könnygázt tovább nem bíró rendőrszakasz tagjai adták át, amint a Múzeum kert mellett kivonultak a Bródy sándor (leánykori nevén: a Sándor utcából.) Ez a valóság.


Hozzászóló: VÉLEMÉNYEM @ 18 Sep 2007 12:05 pm
Ez őrület! Ha valaki pontosan nem ismeri az 56-os történéseket, akkor ne csináljon vitaindítót. Már eleve hamis és félrevezető 1956-ot és a 2006-os dolgokat összehasonlítani, párhuzamba állítani. Ez a történelmi ismeretek teljes hiányára vall. 1956-ban a rádió előtt az ÁVH-sok nem osztogattak fegyvert, hanem a tüntetők foglalták le azokat, köztük olyan kocsikból is, amelyek mentőautók voltak, de ávósok voltak benne. A mai nemzedéknek 33 évig ellenforradalmat és fasiszta lázadást tanítottak. Beszélni sem lehetett a témáról. 1990 után a hamisítás tovább folytatódott, s az iskolai oktatásban sem megoldott kérdés 1956 valódi történelme. Kommunista szellemiségű tanárokra nem lehet 56 bemutatását rábízni, de a tankönyvek sem jók. Ma egy fejvesztett, történelmi tudat nélküli, félreinformált álértelmiségi réteg nem képes a nemzet számára iránymutató és vezető réteg lenni. Vagy ha van is egy tettrekész réteg, ezek élére gazemberek állnak. Neveket hagy ne soroljak...


Hozzászóló: Bégány Attila @ 18 Sep 2007 02:22 pm
Hajdú Szabolcsnak: Én még nem éltem akkor, de a kort ismerve egyértelműnek tűnik, hogy október 23-án még csak a hatalom volt abban a helyzetben, hogy fegyvereket osztogasson. Az szinte mellékes hogy milyen álegyenruhába voltak. Ha pedig a hatalom fegyvereket osztogatott, azt csak provokációs céllal tette.


Hozzászóló: VÉLEMÉNYEM @ 18 Sep 2007 05:59 pm
Aki alaposan tanulmányozta 56 történetét,az nagyon jól tudja, hogy a hatalom ( Nagy Imre-kormány) nem osztogatott sehol se fegyvereket, hanem az ávósok és katonai karhatalmisták lőtték az embereket egészen október 28-ig! Akkor Nagy Imre csak azért ismerte el a forradalom győzelmét, mert a Corvin-köziek nem tették le a fegyvert! Ugyanakkor a Gerő-kormány már október elején fel volt készülve egy népfelkelésre, hiszen október 6-án, a Rajk-temetésen már nagyon feszült volt a hangulat,stb. 23-án este a fegyvergyárban az őrség gyenge volt és onnan szereztek sok fegyvert, másrészt a rendőrök hamar átálltak. A Nagy Imre-kormány okt.28-ig lövette a felkelőket.


Hozzászóló: Borz Membrok @ 18 Sep 2007 10:50 pm
Ez a Morvai néni megbízható?

Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi SzállásHozzászóló: CsAti3 @ 20 Sep 2007 07:53 am
Tavaly (2006), körülbelül novemberben írtam a Terror Háza Múzeumnak, hogy készítsenek 2006 október 23-ról egy kiállítást. Aki tudja, szorgalmazza!
Azon meg ne veszekedjetek, hogy hasonló - nem hasonló! Rengeteg hasonló és eltérő mozzanatot lehet találni a két esemény között.


Hozzászóló: wladek @ 20 Sep 2007 03:27 pm
Bégány Attila!A képpel kapcsolatosan költői kérdéseket tettem fel.
Borz Membrok:Morvay egyetlen bűne,hogy Balóhoz ment feleségül.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.