Média! A napi „betevő” hazugságot add meg nekünk!??

Tavaly ilyenkor fellángolt a Magyar Televízió. Nem csak a valóságban, hanem képletesen is. A tragikus felfordulás legfőbb előidézője, a közszolgálati televízió elnöke még ma is szabadlábon van. Nincs politikai felelőse a közel 250 milliós károkozásnak. Persze, hogy nincs, hiszen a média kitüntetett hatalmi tényező. Kivételezett helyzetben van, akárcsak a sok jópofa politikus. A média semmiért sem felelős és persze számon sem kérhető.

A média egy nagy pénznyelő aranyborjú, egy valóságos szent tehén, amely ráadásul semmilyen értelemben nem teljesíti felelős közszolgálati feladatait. Nem kell a tárgyilagosság és a korrekt hírközlés, nem kell a naturális valóság, csak a megrendelt és elvárt manipulált néphülyítés, a mindent megmagyarázó pártkommentár kelendő. Sokan védelmezik és mosdatják a sajtót ezért, pedig nem kellene! Az EBESZ-ben elfekvő szadeszes Haraszti szerint, nagy gazdasági nyomás nehezedik szegény magyar újságírókra. Az „okostojás” amerikai éves sajtójelentés szerint a magyar média szabad, de megosztott. Óriási! A nép szerint -akit persze senki sem kérdez-, az egész hazudozós média egy kalap szar. Pedig ez így leegyszerűsítve nyílván nem igaz. A gazdasági (tulajdonosi) nyomás mellett szemérmesen senki sem beszél a médiában jelenlévő közvetlen politikai (párt) irányítás okozta káros torzulásokról, és a háttérben megbúvó erős személyi ellentétekről. Kár, pedig ez a közvetlen politikai beavatkozás teszi leginkább tönkre az igényes újságírást. Ettől kapnak hányingert a hírfogyasztók, ettől fordul még inkább a bulvár felé az átlagolvasó. Az egyéniség, a bátorság és az őszinteség hiánya fájdalmas a mai médiában. Emellett tény, hogy sajnálatra méltóan kiszolgáltatott helyzetben vannak a média-bérmunkások, hiszen teljesen elveszett függetlenségük és önállóságuk. (Nem véletlen, hogy szinte teljesen eltűnt a tényfeltáró újságírás!) Akik ma szembeszegülnek a felsőbb gazdasági és politikai elvárásoknak azonnal utcára kerülhetnek, és betörik a fejüket. (Nekik aztán végleg nincs szakmai munkavállalói érdekképviseletük!) Szánalmas helyzetben vannak tehát, hiszen akaratlanul is kiszolgálják és fenntartják ezt a gyűlölködő kétpártrendszert, ahol megrendelésre gyártják az eseményeket és híreket. A napi „betevő” hazugságot.

Bécsi Dénes

A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 petíciója.
Az MTV nem olvasta be, csak ismertette.

A MAGYAR NEMZET KÖVETELI!

- Hogy a Gyurcsány kormány azonnal mondjon le!

- Hogy a Köztársasági elnök azonnal írjon ki új parlamenti választásokat miután a jelenlegit feloszlatta.

- Követeljük, hogy igazi gazdasági szakemberek állapítsák meg mekkora az ország eladósodásának mértéke! Nem a kozmetikázott hiányt, hanem az igazságot akarjuk tudni.

- Hogy álljon össze egy független szakemberekből álló bizottság, ami kidolgoz egy rövid és középtávú gazdasági tervet.

- Követeljük, hogy az Uniós képviselőket hívják vissza azonnal és igazi az ország érdekeit képviselő delegáltak váltsák le őket.

- Gyurcsány és kormánya teljes anyagi és erkölcsi felelősségre vonása megtörténjen és amíg nem születik ítélet, addig zárolják vagyonukat, Ők ne hagyhassák el az országot!

- Hogy Magyarország végre a Magyaroké legyen, ne a tőkeerős érdekcsoportok szabad prédája!

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.