Zuschlag bilincsben

Elrendelte a bíróság a különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított Zuschlag János előzetes letartóztatását - közölte Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese. A Szegedi Városi Bíróság harminc napra helyezte előzetes letartóztatásba a gyanúsítottat. Zuschlag János, volt szocialista parlamenti képviselőt és hat társát bűnszervezettben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja az ügyészség, alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt.

A nyomozás során kiderült, a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.
(MTI)

ÚDK vélemény: 50 millió forintot lopott el Zuschlag és hat társa azon magyar egyesületek és alapítványok elől, amelyek értelmes és tartalmas célokra használták volna fel az ifjúsági célú állami támogatást (= az adófizetők pénze). 50 millió egy kisebb magyar falu éves költségvetése. 50 millió forint 769 ember egy havi minimálbére. Kérdéseink: Hogyan juthatott Zuschlag 50 millió forinthoz? Ki ítélte oda alapítványainak? Naiv volt vagy beavatott? Az ÚDK elismerését fejezi ki a Szegedi Városi Bíróságnak, mert bilincsbe merte verni Zuschlagot. Az ÚDK szerint ez az ügy a magyar korrupciós mocsok egy jellemző és jellegzetes esete, mértékét tekintve viszont csak egy megfagyott vízkristály a jéghegy csúcsán.
Gulyás István

Hozzászólások

Hozzászólások:

Hozzászóló: Rudolf János @ 22 Sep 2007 09:33 am
Megint nem kell mindent bevenni. Ezt a Zuschlag-ot nem gondolom, hogy azért kapták el, mert nem tud 8 év alatt 50 millió forinttal elszámolni. Vicc ez az egész.
Gyerekek ez az a pénzt, amiből ez a majom még egy zoknit sem vett magának, itt sokkal inkább csak arról van szó, hogy zsidózott és érvényes még rá a kilövési engedély. (Gyurcsány meg egy alkuban valamiért odaadta ennek a gyereknek a bundáját)
Ennyi és nem több.
Nem fog itt egyik másik elvtárs sem ezen elbukni.
RJHozzászóló: Borz Membrok @ 28 Sep 2007 08:12 am
Lehet, hogy meglepő, de nekem már nem olyan unszimpatikus ez a Cúslág, mint annak előtte. Nézzük csak a valószínűsíthető képletet. Származik egy sváb faluból vagy kisvárosból. A lényeg a sváb közösségen van, amelyik általában katolikus vagy evangélikus vallású, tisztességes emberekből áll. Iparosok, kiskereskedők, bortermelők, effélék. Barátunk látja szülei kínlódását, sok munkáját, amivel ugyan biztosítanak egy normális középszert, de ez a feltörekvő fiúcskának kevés. Ő többre vágyik. Megy-mendegél fölfelé a szamárlétrán és egyszer csak elbukik. Először maga sem fogja talán fel, hogy mi a baj vele. Hiszen nem csinált ő egyebet, mint amit otthon, a saját közösségében megszokott.


Hozzászóló: Borz Membrok @ 28 Sep 2007 08:12 am
folyt.
Egy kicsit viccelődőtt. Nemcsak a sváboknál, de nálunk magyaroknál is hogy megy ez? A rendjén. Összeülünk, borozgatunk, beszélgetünk, vicceket mesélünk, zsidó viceket mesélünk, majd a rekeszizom fáradtával komolyabb témákra térünk. A svábok pláne. Nem zsidóznak ők, hanem megfogalmazzák az ország baját, ami az ő bajuk, a mi bajunk elsődlegesen. A kizsákmányolást, a szellemei irtást, az érvényesülés akadályait és keresik a felelősöket. S mily érdekes, többnyire mindenki, magyar is és sváb is ugyanott keresi. Hát ebben nőtt fel a mi Cúslágunk. Nem rossz gyerek ő, csak egy kicsit többet szeretett volna elérni, mint a felmenői. Meggondolatlanul eleresztette magát és nem vette észre, hogy nem otthon van, hanem árgus szemek figyelő sugarában. Semmi rosszat nem tett, csak hibázott.
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi Szállás

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.