EGÉSZSÉGÜGY DÖGROVÁSON

Beteljesedik a nemzethalál vízió?

A napról napra zuhanó színvonalú egészségügyi ellátás következtében egyre nagyobb mértékű a lakossági elhalálozás. Már nem csak a riasztóan magas csecsemőhalandóság, hanem az összes halálozási mutató is meredeken emelkedik. Egy -az európai országokat vizsgáló átfogó elemzés szerint-, a 29 tagország közül Magyarország -Romániát talán még megelőzve-, a gyászos 24. helyen szerepel.

A szakmai felmérés megállapítja, hogy tökéletesen átláthatatlan és hatástalan a magyar egészségügyi rendszer, ahol a betegek ráadásul teljesen kiszolgáltatottak. Nincs a betegekről országos adatbázis, nincs betegjogokat képviselő szervezet, nincs elfogulatlan műhiba orvoslás. Nincs hatékony információs rendszer sem a beteg-orvos kapcsolatában. Ez hiánycikk, akárcsak az egészségügyi szolgáltatások rangsorolása. A növekvő bajt tetézi még, hogy a most bevezetésre kerülő kusza biztosítási rendszer sem működik még sehol az országban. A tanulmány nem szól semmit az egészségügyi ellátásban tapasztalható tragikus mértékű pályaelhagyásról. Arról, hogy tízezres nagyságrendű az orvos elvándorlás és a nővérhiány. Arról sem számol be az uniós szakmai anyag, hogy a kórház összevonások során kézen-közön "eltűnt”, az intézményekben lévő gyógyeszközök jelentős hányada. A magyar egészségügy lassan eléri a harmadik világ fejlettségi színvonalát, nem hiába látni manapság egyre több afrikai származású gyógyítót az osztályokon. Az erősen romló tendenciáknak jelenleg két "pozitív” hozadéka mégis akad. A kimutatások szerint 20 százalékkal kevesebben járnak orvoshoz, mivel számukra anyagilag már nem éri meg/!/ betegnek lenni! (A Bokros-csomag megszorító hatására szétrohadt fogak után, most az egészségügyet anyagi okokból elkerülő lakosság betegedik le végzetesen!) A másik "örömteli hír” szerint semmit sem csökkent, sőt inkább növekedett a hálapénz /paraszolvencia/ kifizetésének nagysága. Hála az üvegzsebű kormánynak, az egyre rövidebb és rosszabb életminőségi mutatók mellett, egyre többe feketepénzt fizethetünk a fehérköpenyes zsebekbe. A lakosság halálozási mutatóival párhuzamosan egyre virulensebbek az egészségügyi "reformok”. Itt lenne már az ideje egy átfogó, országos kiterjedésű egészségügyi sztrájknak -aminek furcsa mód-, talán a betegek örülnének a leginkább! Ha más nem, legalább megerősödne ez által az orvos-beteg kapcsolat.

Molnár Tamás / ÚDK

Hozzászólások

Hozzászólások:

Hozzászóló: Borz Membrok @ 02 Oct 2007 06:12 pm
Nincs esély sztrájkra. Szar nép a magyar, ahogy Széchenyi mondotta, lehet találgatni: aljas vagy műveletlen. Szerintem mindkettő. Molnár uram, Ön szerint a lakosság hány százaléka van tisztában azzal, hogy Magyarország szándékos felszámolása zajlik? Hány százalékra tenné azok számát, akik tudják, hogy a Kárpát-medencében másoknak készítik elő a helyet?
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi SzállásHozzászóló: ellenőr @ 02 Oct 2007 07:08 pm
Ami nincs, az hogy lehet dögrováson ?
Évek óta magunk gyógyítjuk magunkat, azóta nem vagyunk betegek és nem költünk a méreg-drága mérgekre, mert hatóanyag egyik ORV-osságban sincs. Ugye tudják, hogy a pirulák több, mint 60 %-a izraelből való !
Tessenek már ellenőrizni, hogy mit vesznek a szájukba !


Hozzászóló: Schmidt Judit @ 02 Oct 2007 09:00 pm
Egy adat még a cikkhez, a Kopp Mária féle Magatartástudományi Intézet kutatásai szerint a 45-60 év közötti ffi lakosság hahálozási rátája a hatvanas évekhez képest 30%-os növekedést mutat! Egyébként pontosan ugyanaz a bénultság tapasztalható rajtunk orvosokon, mint, ami az egész országban tapasztalható, de lehet, hogy egyszercsak, mint az Örkény féle Tótékban elegünk lesz...addig még dobozolunk. Szebb jövőben bízva, S. Judit.


Hozzászóló: Borz Membrok @ 03 Oct 2007 09:05 am
Judit, Ön orvos? Akkor reflektálhatna az ,,ellenőr" baromságára.
Én igazán nem vagyok filoszemitizmussal vádolható, de azért a hülyeségnek is vannak határai. Én pl. egy komolyabb influenzából nem gyógyulok ki antibiotikum nélkül. Aztán ott van a zseniális Neocitran. Annál jobb orvosságot nehéz volna mutatni. Pillanatok alatt elfújja a bajt. Azt is Izráelben készítik? Nem kéne már olyat állítani, hogy a zsidóság konkrétan gyógyszereknek álcázott mérgekkel pusztítja a magyart. Persze, pusztítja, de nem ilyen direkt. A Kopp Mária féle szomorú és ijesztő adatok oka pedig nem a gógyszerek méregtartalmára vezethető vissza, ezt Kopp sem említi. Hanem az életmódban, a rossz pszichés környezetben vannak a gyökerek. A sikertelenség hosszabb távon bajt okoz. Először az ember lelkében, majd annak nyomán konkrét szervi megbetegedésben jelentkezik. A magyar nemzetre mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy sikeres lenne. Ez a sikertelenség már 100 éve fenn áll. Leszivárgott a néplélek mélységéig, ahol meg is tette a hatását. Csak magamat figyelve egyértelműen tapasztalom, hogy a jövőkép hiánya, a megszokott életszínvonal fenntarthatatlanságának rémképe, a hazámért érzett aggodalom, a családomért érzett felelősség, a tehetetlenség dühe bizony felőrli a legbékésebb ember idegeit is. És miért is van ilyen helyzet ebben az országban? Kik teszik ilyenné a környezetünket a hazug médiájukkal és az állandó hecceléssel?
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi Szállás


Hozzászóló: Schmidt Judit @ 03 Oct 2007 01:45 pm
Kedves Borz Úr,

a zsidózásra már egyszer reflektáltam, ha valakinek ez a kedvenc gumicsontja, hát had rágja. A másik( nemzetromboló) oldal médiája már nehezebb dolog, de azért se adjuk magunkat. Sokkal több humor kellene az életben maradáshoz, a nevetés jót tesz az egészségnek! Én már régóta álmodozom egy óriásplakát "akcióról", csak vhogy a hálapénzből nem jön össze... A humorra ki van éhezve a lakosság, a mostani rezsimet, de legalább a szadeszt padlóra lehetne küldeni pár hét alatt,( mennyi jó kovácspistis ötlet hever a földön!) Budapestet pedig visszafoglalnánk. Annyi mindenre "kalapoztak" már, csak szervezés kérdése az egész. Én persze örök optimista vagyok, amivel a férjemet is az Őrületbe kergetem...Baráti üdv: S. Judit.Hozzászóló: papa @ 03 Oct 2007 10:51 pm
Kedves Judit, ha már Kopp Máriát említette, vasárnap volt a Civil Akadémián, mit szól ahhoz, amit a nemzeti liberalizmusról mondott. Jó sokat beszélt erről...

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.