A jéghegy csúcsa

Már veszekednek is! A nagy vitában még az is feledésbe merült, hogy ki, mikor, mennyit és, hogy lopott, Zuschlagnak ki volt a partnere és nem utolsó sorban a főnöke?
Ez így van rendjén, hisz a kézen-közön szerzett lóvéért meg kell dolgozni! Karsai a dísz MSZP-s, - a hírek szerint - majdnem szívinfarktust kapott, amikor megtudta, hogy - a törvénytervezet szerint - havonta csak egyszer járulhatna fizetésért a kasszához!

No persze egyikük sem azért idegeskedik, mert az ország szekere kátyúba került!!!
Á…., dehogy! Mindenkinek az álláig ér a "szoaré”, ami még rendben is lenne, a baj viszont az, hogy ráadásul még lötyögtetik is! A társadalom nyakig áll az adóságban, ők a lén, a lóvén idegeskednek!

A 386 képviselő javarészének van ilyen-olyan megbízatása, a teljesség igénye nélkül: (Karsai, Bőhm, Alexa, Arató, Nagy Gábor Tamás, Pokorni, Kósa, ….stb.,) és még sokan mások.
Ők olyan munkabírású emberek, hogy képesek 24 órát dolgozni, plusz az éjszaka!
(Mint, ahogy kedvenc professzorom mondta a kollokvium előtt!)
Hogy az ország, és annak szegényebb polgárai hogy élnek, élnek e egyáltalán az szerintük nem érdekes, mert most egybeforrt a „nagykoalíció”. Most menteni kell a menthetőt!

Szili Katalin egy TV interjúban ki is jelentette, hogy a képviselők alig jönnek ki a fizetésükből, és azért kell nekik a költségtérítés, meg a két-három "mellék” funkció- teszem én hozzá gyorsan, hiszen az is lóvéval jár!

Mi, azonban úgy 2,5-3 millióan, akik minden hónapban csak "sasszézva” tudjuk kifizetni a számláinkat - mivel a családban valamelyik, "az apa, vagy anya” munkanélküli - kénytelenek vagyunk akár a gyomrunkon is spórolni. A ruházkodásban már ugyan azt tesszük, mint a szociálliberális banda, vagyis éljük fel a tartalékainkat! Nem veszünk új cipőt, új inget, mert természetesen az elsőbbség a gyermekeké mind ruházatban, mind az "ingyenes(!?)” általános iskolai oktatásban. Mert a jövőnek tanulni kell, legalábbis a családok szerint!
A számlákat lehet, hogy nem tudjuk kifizetni, de a gyermekeknek akkor is tanulni kell.

Eközben sokan úgy érzik, hogy ennek be kellett következnie, hiszen túlköltekezett az ország!
De játszunk el a gondolattal, és tételezzük fel, hogy nem véletlen történtek ezek a költségvetést kifosztó dolgok (13 havi nyugdíj, 50%-os fizetésemelés a közszférában)!
Nem véletlen mert, még maga Medgyessi nyilatkozta, hogy jó állapotban van az államkassza.
Ha ez igaz, akkor, a dolog arról szól, hogy hogyan lehetne megszerezni a több milliárdos értékű egészségügyi ingatlanokat Budán, amelyért vélhetőleg verekedni fognak a beruházók.
Vagy hogyan lehet az évi több ezermilliárd forintos egészségügyi kasszához hozzáférkőzni. Lehet azt úgy, hogyha minden jól megy és nincs pánikhangulat, vagy nem lehet emelni az árakat???

Meglátja a kedves olvasó, hogy a Zuschlag-ügy az csak a jéghegy csúcsa lesz!!
Miközben ezeket a sorokat írom, egy régi dallam, de új szöveggel ugrik be a fejembe!

"Elvtárs vigyázz a tűzzel ne játssz,
mert könnyen megégeted, jaj magad….”

Cs. Szabó Béla / ÚDK

Hozzászólások

Hozzászólások:

Hozzászóló: Borz Membrok @ 04 Oct 2007 11:34 am
Tisztelt Cs. Szabó Uram, Béla bátyám!
Ez egy erőst primitív írás volt. Jöjjön hozzánk a közösségi jurtába, itt nincs rezsi, nincsnek sárga csekkek. Van viszont reggeltől napszentültig tartó favágás, tüzelőaprítás, pityőkaszedés és patakduzzasztás, hogy legyen egy laposelemnyi áramunk a legújabb energiatakarékos A+ osztályú plazmatévénk üzemeltetésére. A fiúk imádják a Mónika sót.
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi SzállásHozzászóló: Cs. Szabó Béla @ 06 Oct 2007 09:45 am
Tényeket.... tényeket !!!!!


Hozzászóló: Cs. Szabó Béla @ 06 Oct 2007 09:46 am
Tényeket.... tényeket !!!!!


Hozzászóló: Vidravas @ 07 Oct 2007 04:31 pm
Tisztelt Szabó Úr!
Öszintén szólva magán kéne számon kérni a tényeket. Az égvilágon semmi konkrétumot nem emleget a szokásos nyavalygáson kivül. Nem csoda, hogy ez a jó csángó itt jókat röhögött magán.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.