Ki a leggazdagabb magyar?

A napokban ismét nyilvánosságra hozták a 100 leggazdagabb magyar vállalkozó ranglistáját. Az ajánlóban olvasható az utóbbi évek leghülyébb mondata, miszerint: A listán olyan, javarészt közismert személyekről van szó, akiknek vagyona tiszta eredetű és transzparens. A „tiszta eredet” kapcsán máris felmerül az első kérdés, vagyis, hogyan lehet tisztességes munkából több százmilliárdos hasznot kikerekíteni néhány év leforgása alatt?

A másik kérdés már sokkal konkrétabb: -Hogyan lehet tisztességes üzletmenet mellett Demján Sándornak -aki most az első helyen végzett a leggazdagabbak listáján-, a tavalyi 80 milliárdos vagyonából rövid idő alatt 260 milliárdot csinálni? (Hogyan lehet Gyurcsánynak egy év alatt 300 milliót keresni?) Az ilyen hatalmas és gyors magántőke növekedés szinte teljesen elképzelhetetlen a mai, hanyatló üzleti világban. Felfigyelt erre a tényre például a hazai kisvállalkozókat állandó rettegésben tartó APEH? Ha igen, vajon mennyi adót fizetnek be hatalmas nyereségeik után a sikeres /tiszta és transzparens/ vállalkozók? A 100 leggazdagabb ember adóbevallása és adóbefizetése például miért nem lehet nyilvános? Az államkasszát gyarapító befizetésekre és jótékonykodásokra talán még büszke is lehetne az ország, hiszen a gazdagság önmagában /különösen ilyen „maffia-jellegű” gazdasági környezetben/ még egyáltalán nem nagy dicsőség. A fentiekben említett hülye mondat második része is elgondolkoztató. Mi az, hogy „transzparens”? Netalán jól láthatót akartak írni a lista összeállítói? Ha ez így van, akkor nem érthető, hogy miért szerepel a listán Gyurcsány és Kóka, vagy miért nem Bajnai és a többi milliárdos/milliomos kormánytag teljes vagyona. A szerzők eszerint teljesen normálisnak tartják, és nem veszik észre, hogy a kormányon lévők valójában rejtegetik, eltüntetik saját összehordott vagyonukat? Ezek szerint teljesen rendben van, hogy a politika, mint szemérmes védőernyő, jóságosan ráterül a jelenleg hatalmon lévő, kiváltságokban részesülő milliárdos családi klánokra? A politikában hatalomra került, javarészt bűnöző gazdasági oligarchákról /Figyelem, itt nem arisztokratákról beszélünk!/, miért nem készül egy hozzávetőlegesen tárgyilagos felmérés és ranglista? Talán mert nem eléggé „transzparensek”?

Miközben egyre növekszik az eladósodás, a nyomorúság és ismét a hárommillió koldus országa lettünk, elhűlve olvassuk a híreket. A magyar dzsentriként viselkedő újgazdagok /Tisztelet a kivételnek, például Széles Gábornak, aki önerőből létrehozta a beteges kétpártrendszert meghaladó nemzeti médiabirodalmát, vagy a Béres és Lázár családnak!/ egyáltalán nem a nemzet nagyra becsült, modern arisztokratáiként viselkednek. Többségükben nem hoznak létre egyetemeket és kutatóintézeteket, nem támogatnak nagy nemzeti sorskérdéseket, egészségügyi vagy kulturális projekteket. Nem, itt ezen a kies provincián a gazdag csak még gazdagabb óhajt lenni, de mindenáron. Legtöbbjük nem saját népe szellemi és anyagi felemelkedésének ügyén fáradozik, csak saját feneketlen zsebét képviseli, akárcsak a parlamenti politikusok. Nekik kevés lenne Isten pénze is! A legszemléltetőbb példa a felső uralkodó kaszt pénzimádatára és összezártságára az a hír, hogy 1 milliárdos alaptőkével új, jól jövedelmező biztosítót – nyilván egészségügyi biztosítót!-, alapít Járai Zsigmond (volt MNB vezér) –aki egyébként látszólag megveti neoliberális kollégáit-, és Horváth Béla (volt AVIVA biztosítós, ex-elnök). Az alapítók a várható busás haszon reményében teljesen félretették /vagy soha nem is volt nekik!/ személyes politikai kötődésüket. Együtt űzi a további milliárdokat a FIDESZ-es, MSZP-s, SZDSZ-es, MDF-es társulat. Íme a társak: Bayer József (Axel Springer ügyvezető), Martonyi János (ex-külügyminiszter), Nobilis Kristóf (vállalkozó, Index), Mándoki Zoltán (MÁV vezér), Móricz Gábor (Kaptár Zrt), Preisinger Béla (S+H informatikai Zrt), Staub Elek (Magyar Telecom ex-vezér), Sapáry György (volt jegybankelnök), Korányi G. Tamás (Napi Gazdaság résztulajdonos és főszerkesztő), Kieselbach Tamás (galériatulajdonos). /Kieselbach milliárdjai egyébként jól mutatják, hogy milyen hatalmas rejtőzködő összegek forognak a megfoghatatlan műkincs kereskedelemben!/ Az egész vállalkozást természetesen egy izraeli érdekeltségű bank támogatja a háttérből. Hát, igen! Az igazat megvallva szép kis lista ez. Jól szemlélteti a pénz, nemzetek feletti egységesítő hatalmát és szerepét. Miközben ismét hatalmas, 150 millió eurós kölcsönt vettünk fel a párizsi székhelyű Európa Tanács Fejlesztési Banktól, a cirkusz és kenyér, az oszd meg és uralkodj gyurcsányi és orbáni színjátékát, jól kitalálták nekünk földönfutó szerencsétleneknek. Ha már nincs -és nem is lehet- nemzeti arisztokráciánk, szeressük legalább a sikeres „nemzetvezető” újgazdagokat! Bennünket, szegényeket csak egy vigasztalhat: -Mammon pénzhatalma szerencsére rendre véget ér. Úgysem lesz zseb, az utolsó úton vándorlók ingein.

Molnár Tamás

ÚDK

Utóirat: Orbán már megint hazudik! Azt mondja, ha majd hatalomra kerülnek, azonnal felszámolják a magánbiztosítók rendszerét. Miközben kézből eteti a népet, saját haverjai már gőzerővel gründolják az évszázad bizniszét jelentő magánbiztosítót. Gratulálunk!

Hozzászólások

Hozzászólások:

Hozzászóló: Borz Membrok @ 04 Oct 2007 03:46 pm
Molnár Uram!
1. Demján bácsi vagyona állítólag a Trigránit ezévi értékbecslése következtében ugrott meg. Ugyanis egy ilyen cég értéke a folyamatban lévő beruházások méretétől is nagyban függ.

2. Egy kérdés: Horváth Béla, volt AVIVA biztosítós, ex-elnök azonos a valamikor Torgyán fullajtár kisgazda Horváth Bélával?

3. OV persze, hogy nem fogja megszüntetni a magánbiztosítókat, hiszen ezt Mikola sem állította. Ők azt mondták, hogy nem vezetik be az egészségügyben a kötelező több-biztosítós rendszert. De azt soha nem mondták, hogy nem lesz lehetőség különféle magánbiztosítókon keresztül magasabb szolgáltatási színvonalra biztosíttatni magát bárkinek, amely biztosítással aztán mehet a magánkórházak valamelyikébe. Ők csak azt mondják, hogy ezt nem lehet az egész társadalomra rákényszeríteni, mert az emberek 95%-nak erre nincsen pénze.
tisztelettel a megőszült fejű erőszakkal judeokeresztvíz alá hajtott
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi SzállásHozzászóló: stoffán @ 04 Oct 2007 05:27 pm
Ez Uraim egy csapat! Aki ma Magyarországon milliárdos, az egyben .... nem írom le, mert perelhet... Megoldás? Államosított vagyon, büntetőjogi felelősségre vonás, és kezdjük előlről a rendszerváltást. Vajon mi a vélemnénye a "nagy jobboldali" Bájernek, aki most éppen a MH-hoz igazolt át? ...
A biztosítókkal kapcsolatban meg csak annyit: már szervezik az egészségbiztosítók azokat az embereket, akik házról házra mennek, és rábeszélik erre vagy arra a biztosítóra a kuncsaftot. És a szervezésben bizony nagyon ott van a jobboldali közegbe tartozók csapata is. Jó pénz, mert egy adatlap kitöltése 2000.- Ft, és ha egy négy fős családról készít felmérést a házaló, akkor .... mindenki benne van, minden vezető bűnös... akár balos, akár nem!


Hozzászóló: Borz Membrok @ 04 Oct 2007 06:03 pm
No csak hozzám csöngessen be egy ilyen házaló. Már most odakészítek egy vödröt a nappalim ablaka alá a magyarországi lakásomban. És azt fogom időről időre telehugyozni. Aztán amikor csönget a házaló, a rohadt ügynöke, egyszerűen nyakon öntöm. Volt már erre példa évekkel ezelőtt, amikor együtt éltünk az idős és beteg nagymamával, aki szobavécét használt. Egy alkalommal jött egy ügynök és a kedvenc műsorom alatt csöngetett be, este! Kéznél volt a szobavécé vödre, gyorsan felkaptam és kiluttyantottam. Még ő akart perelni, a nyomorult. Utánakiábáltam, hogy legközelebb darabos is lesz benne! Na, innen van az ötlet.

Horváth Béla ügyben kapok infot? Fontos lenne nagyon, majd elmondom, miért.

Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi SzállásHozzászóló: vendég @ 04 Oct 2007 08:53 pm
Borznak:nem azonos!
Hozzászóló: Mácsay József @ 04 Oct 2007 08:55 pm
Kedves Stoffán Úr!
Ha megengedi, hogy így ismeretlenül hozzászóljak; az első gondolatához lenne három megjegyzésem:
a. Ha egy büntetőeljárásban tud bizonyítani, akkor a saját védelmében is bármikor fog tudni védekezni (Pl. Btk 182. §), de a büntetőeljárásban bizonyítania kell a vádat.
b) Az igazságszolgáltatásra ebben az évben a költségvetés 5,5 %-át költi el az állam. Az Ön által írt megoldáshoz - természetesen jogállami kereteket feltételezve - az idei kb. 460 milliárd forint akár három-négyszeresére is szükség lenne. (Gondoljon arra, hogy a védelemre mekkora összeget fordítanának.) Félek tőle, hogy erre már nincs fedezet a jelenlegi magyar gazdaságban. (A másik szűk keresztmetszet, amivel szintén számolnia kell, hogy a szükséges képzett munkaerőt sem hiszem, hogy be tudná szerezni a hazai piacról.)
c. Végül, pedig ez a legfontosabb: tudom, hogy amit írtam, csak a keserűségét növelte, ne haragudjon meg érte, nem ez volt a célom. Tökéletesen megértem az érzéseit. De szeretném kicsit készíteni Önöket a képviselői létre: mert politikusaink elé bizony ilyen prózai érveket gördít a saját pénzügyi kormányzatuk.
Tisztelettel:
Mácsay József


Hozzászóló: stoffán @ 04 Oct 2007 09:38 pm
Hát igen.... ez van!


Hozzászóló: Mácsay József @ 05 Oct 2007 07:09 am
Már nagyon szégyellem magam, mert aki a reményt veszi el másoktól, az gonosz.

Kiköszörülendő a csorbát: nézzük, min kellene változtati, hogy mammon minket szolgáljon:
Először is, kerüljön elkölthető pénz - a faluba! (Pillanatnyilag szinte minden gazdasági fejlesztés az urbanizáció irányába hat. Kérdés, hogy milyen gazdasági ágazatokat lehetne faluba telepíteni. Nem vidéki kisvárosba! Hogyan tudnák védeni magukat a vidéki termelők, milyen módszerrel tarthatnák maguknál a kereskedelmi hasznot is. (Ez a kérdés feltételezi a helybeli feldolgozást is, vagy a fogyasztók vidékre telepítését?!
Mivel lehetne foglalkoztatni - tehát nem ingyen segélyezni - az ország lakosságának kb. 14 százalékát kitevő cigányságot. Ez pozitív módon hatna vissza a vidék közbiztonságára is!)
Másodszor: A falusi megtakarítások lehetőleg helyben kerüljenek beruházásra - visszatérítendő idegen forrásokkal viszont ne dolgozzon, akinek nem muszáj. (Hogy állnak mostanában takarékszövetkezeteink?)
Harmadszor: Ennél konkrétabbat fórumon csak az publikáljon, aki nem bánja, ha a regnáló hatalomnak szolgál ötletekkel. (Hollywood nagyszerű filmeket tud gyártani, de már régóta képtelen jó történeteket kitalálni...)
No, ennyit a reggelimről :-)Hozzászóló: Borz Membrok @ 05 Oct 2007 08:19 am
Mácsy Uram!

A vidéki beruházás a nemzet megmaradásának feltétele. Amikor OV elkezdte ezt hangsúlyozni és tett is érte -mégha szerényen is- azonnal eldöntötték, hogy nem nyerhet többé választást. Ezért és csakis ezért bukta el a két ogy.-i választást.

A visszatérítendő idegen források elkerülésére pedig ott van a ,,helyi pénz", mint egy lehetőség a sok egyéb közül. Aki ismeri Drábik professzor úr elméleteit, annak ezt nem kell magyarázni. Lehetőségek mindig vannak, még most a nagy kaka kellős közepén is. Az élet nem áll meg. Itt nem az a kérdés, hogy milyen lehetőségeink vannak, hanem az, hogyan érjük el, hogy hagyjanak minket, magyarokat békén. Majd mi élünk a lehetőségeinkkel, ha hagyják. Mert mi azt is tudjuk, hogy bármennyire sulykolják is azt, hogy minden kapu bezárul, tudjuk, hogy ez nem igaz.
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi SzállásHozzászóló: Mácsay József @ 05 Oct 2007 09:32 am
Kedves Komán Uram!
Én nem akarok választást nyerni, tehát ettől nem rettentem meg. :-)

Ha jól tudom, Drábik professzor úr valamikor OV úr kormányzata idején beszélt arról, hogy itt az ideje az emberközpontú alkotmányozásnak. Ez bizony egy nagyon érdekes gondolat volt.
Mivel én jobb szeretem a konkrétumokat, ezért ebben a témában a tavasszal felvetettem a politikai elitnek ezt a problémát. Csak úgy urak egymás között. A kérdést alkotmányjogi szempontból közelítettem meg - azonban nem annyira teoretikusan - mert ennek nem nagyon van foganatja errefelé, hanem egy kicsit gyakorlatiasabb módszert választva - szigorúan jogállami keretek között.
Igazán sajnálnám, ha a Tartos völgyiek életéből kimaradna ez az olvasmány, mert lehet bár kicsi patakocska, de azért el szeretne jutni a tengerhez. S higgye meg nekem, aki tehette, már hordott legalább egy követ a gátra, hogy ezt megakadályozza. Sok hód rágja a fát most is...
De nem baj, van idő egy kicsit duzzadni, mielőtt áttör a víz. Erőből, de nem erőszakkal. Gondoljon csak arra kedves fővezérem, hogy az Önök kicsi folyója hova is torkollik először?
Megkülönböztetett tisztelettel:
Mácsay JózsefHozzászóló: Borz Membrok @ 05 Oct 2007 11:44 am
Tisztelt Mácsay Úr!

Kérem, miért tetszik engem b@szogatni?
Egyet tetszik érteni velem vagy sem?
(aki nem ért egyet, az általában, elébb vagy utóbb a hóna alatt viszi haza a fejét)
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi SzállásHozzászóló: Mácsay József @ 05 Oct 2007 12:06 pm
"A vidéki beruházás a nemzet megmaradásának feltétele." - Egyetértek.
"...hagyjanak minket, magyarokat békén." - megmondom őszintén, nem értem a gondolatmenetét, ezért nem tudok nyilatkozni. [V.ö.: Plazmatévén nézett Mónika-show - mint fogyasztói igény a Tatros-völgyben...]
Távol álljon tőlem, hogy azt tegyem, amit leírt - beszélgetni próbáltam csupán olyan emberekkel, akiknek nekem tetszőnek tűnő gondolataik vannak. Ha megbántottam, bocsánat érte. A jövőben majd moderálom magam.
(A zárójeles megjegyzést nagyon különösnek minősítem azok után, hogy a magam hozzászólásában a Szeret folyóra utaltam.)
Tisztelettel
Mácsay József


Hozzászóló: kérdés @ 05 Oct 2007 09:07 pm
És mióta számít a lopott szajré a vagyonának ?
Hozzászóló: kérdés-2 @ 06 Oct 2007 01:51 pm
Az údk hol emlékezett meg az Aradi-vértanukról ?
És hol erről a tájékoztatás ?
Magyarországon a HÍREK Magyarországról és a Magyarokról szóljanak !


Hozzászóló: VÉLEMÉNYEM @ 06 Oct 2007 02:49 pm
Ezeket a gazdag névsorokat szándékos provokációnak szánják, évek óta. Demján elvtárs vérvörös elvtárs, hiszen életrajzából tudjuk, hogy 8 általánossal zöldséges kereskedő volt, aztán hipp-hopp a Skála áruház létrehozását az elvtársék reá bízták. Onnantól kezdve beindult az üzlete. Így lesznek a legjobb elvtársakból a leggazdagabb kapitalisták. Én nem erre szavaztam 1990-ben. Azért az sem semmi, hogy Demjánnak az a förtelmes betonerődje a Duna-parton, amit a művészetek palotjának neveznek ügyes üzlet, hiszen az államnak bérbe adta sok évtizedre....Így van összefonódva nálunk a gazdasági tőke a politikai tőkével, ami a bűnözés melegágya.


Hozzászóló: VÉLEMÉNYEM @ 06 Oct 2007 03:00 pm
Elképesztő az amit Mácsay úr ír....Honnan veszi azt a hamis adatot, hogy nálunk 1.4 millió cigány van ? És mi az, hogy foglalkoztatni akarja őket....? Hiszen van nekik testhezálló, hagyományos foglalkozásuk évszázadok óta: a bűnözés. Ugyanis dolgozni, értékteremtő munkát végezni nem akarnak. Náluk a lopás és a gyilkolás nem számít erkölcsi akadálynak. És akkor Mácsay még rájuk akar költeni? Költsön a saját pénzéből, de ne az adófizetőkéből!
Borznak. Ismerjük Drábik agyrémeit, köszöjük semmi szükségünk rá. Mi magyarok, ha pozicóba kerülünk saját hazánkban, akkor tudni fogjuk a pénzeket és a gazdaságot is kezelni, nem lesz szükségünk a Drábik- féle hamis prófétákra, sem Bokrosokra, sem Surányikra, stb.


Hozzászóló: Borz Membrok @ 07 Oct 2007 10:54 am
Tisztelt Mácsay Uram!
Amikor azt írtam, hogy hagyjanak minekt, magyarokat békén, arra gondoltam, hogy valahogyan ki kellene keverednünk a nemzetközi pénzoligarchia fojtogatásából és nem az IMF-nek való állandó megfelelési kényszer kellene, hogy irányítsa terveinket. Egyszer ennek véget kell vetni, ki kell mondani azt, amit senki sem mer. De mégis ki kell mondani, különben elveszünk. És ha nem mondjuk, akkor is elveszünk, csak a halódás tovább tart. Magyar ember ilyenkor azt mondja: kard ki kard!

A Mónika só a plazma tévével poen akart lenni, amivel egy csacska hölgyet kívántam normálisabb gondolatokra bírni. Ezek szerint sikertelenül.

A másik dolog, hogy ennyi komoly és súlyos gondolatot mindig hasznos némi poennal higítani.

Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi SzállásHozzászóló: VÉLEMÉNYEM @ 07 Oct 2007 01:22 pm
Néhány napja a tv-ben két egykori pénzügyi zseni, akik annakidején a MNB-ban dolgoztak elkezdte mesélni, hogy miért is volt szükség 1982-ben belépni a Nemzetközi Valuta Alapba. A lényeg az volt, hogy az okos elvtársak, a nagyon okos akkori állami vezetők annyi hitelt vettek fel már a nyugati bankoktól, hogy még a kamatait se tudták törleszteni, mert közben a dollár árfolyama sokkal nagyobb lett. A magyarokra máig tragikus következményekkel járó hitelfölvételekben Fekete János vitte a főszerepet, akit manapság még mindig csodatévő szentnek mutatnak be. Az országot teljesen eladósították és ennek mértékről csak 1989-ben szerezhettünk tudomást( Németh Miklós kb. 21 milliárd dollár adósságot vallott be). Az adásból az derült ki, hogy a 80-as évek elején más módon is meg lehetett volna oldani a pénzügyi hiányt, válságot, de az a kommunista hatalom megszüntéhez vezetett volna. Na ez az amit most sem akarak az elvtársak. Pedig ez elkerülhetetlen lesz, akárhogy is ügyeskednek.


Hozzászóló: Mácsay József @ 08 Oct 2007 08:58 am
Megkövetem az urakat a kései válaszért, de a hétvégén nem volt hangulatom a saját fajtámmal huzakodni, viccelődni sem igazán.

Tisztelt ’Véleményem’! A jó pap holtig tanul. Kérdezem hát, hogy a 190 046 fős, 2001-ben a KSH által felmért létszám alapján kell számolnom a jövőben, ha nem szeretnék ez ügyben tévúton járni? Bár, ha a szakmai (statisztikusi) tisztesség határain belül megtehető kalkulációkat nézem, akkor ennek a háromszorosa az a szám, amiről hallhatok. Ez kissé elbizonytalanít. Vajon erre már felelősen méretezhető egy rendszer, aminek alapjában véve ők lennének a kedvezményezettjei? Különös dolog, de talán a túlélés egyik titka, hogy mindenki a maga kis SWAT analízise szerint dönt arról, hogy cigány-e vagy sem. Attól függ, miért kérdik…
Tehát 115 évvel Jekelfalussy úr után kérdezem: hány cigány él ma Magyarországon?

Megjegyzése engem érintő részéhez kapcsolódóan jelzem; ma még igaz, hogy az „adófizetők pénze” kategória az én befizetéseimet is tartalmazza. (Ez a bontakozó reformok függvényében persze akár meg is változhat – hiszen ez az eszköz, nem a kard -, de egyelőre ne vágjunk elébe a dolgoknak.) A foglalkoztatást illetően tehát azt gondolom, hogy a közpénzeket közérdekből kell felhasználni. Ha a tető lyukas, azt kell javítani – ezt földszinti lakóként is el tudom fogadni. Sőt, addig kell megjavítani, míg a víz le nem csurog hozzám is…Hozzászóló: Mácsay József @ 08 Oct 2007 09:07 am
Kedves Komán Uram, hadd tréfálkozzak egy kicsit én is.
"Monnyuk ki!" Akkor aztán veretünk mi majd jó körmöci aranyakat – vagyis miket írok, jaj, jaj: mosunk a Dunából (kb. 1 gramm/szita/hét) - és abból verünk forintokat, amivel helyére tesszük itt a dolgokat. Van egy papagájom, az öreg Ricardo, őt felajánlom szaktanácsadónak, ha Véleményem úr/úrasszony (bocsánat, erre nem derült fény) humánpolitikai rostáján esetleg senki sem maradna fenn a végére.

Komolyra fordítva a szót. Azzal nagyon egyetértek, hogy a terveinket az itt élők érdekében kellene szőnünk. Ez nem szabadna kérdés legyen – ez evidencia. Az állam gazdasági kötelezettségvállalásaival kapcsolatosan pedig illenék határt szabni a hatalomnak. Mielőtt valaki kísértésbe esik, hogy elzálogosítsa ezt mi legújabb részvényünket új források bevonása érdekében. Tudja, melyikre gondolok, ugye? (Svájcban volt nemrég egy bájos népszavazás arról, hogy a kormány mit tehet az eladandó aranytartalékból befolyt pénzzel. Érdekes, hogy ott az adófizetők mit meg nem engedhetnek maguknak!)
Szóval ezért lenne időszerű egy tisztességes alkotmányt készítenünk, hogy az alapvető szabályokban egymás között megállapodjunk. S akkor mindenki tudhatja, hogy kinek kell megfelelnie, illetve keményebben fogalmazva, hogy ha nem ezt teszi, akkor miért fog felelni.Hozzászóló: Mácsay József @ 08 Oct 2007 09:30 am
’Véleményem’ államadósságot érintő megjegyzése kapcsán azt gondolom, hogy a pontos áttekintéshez alighanem dr. Agy felbukkanásától kellene elemeznünk a történéseket. Mert szép-szép, hogy miért volt jó az IMF csatlakozás nekünk. Előző miniszterelnökünktől is hallhattuk országlása idején, hogy dacolt ő mindenkivel. Ha azonban az Általános Vám- és Kereskedelmi Egyezményhez csatlakozásunk 1973-as dokumentumát figyelmesen elolvassuk, akkor azt érezhetjük, hogy a Minisztertanács tagjai már akkor sem gondolták a Valutaalapot az ördögtől valónak...
Tehát ez a játszma alighanem 1981-et megelőzően kezdődött.

A másik megjegyzésem. Ha az IMF weblapján publikált adatokat nézem, akkor abból az tűnik ki, hogy 1989-ben SDR ügyekben mintha nullszaldósok lettünk volna egy pár pillanatig.

http://www.imf.org/external/np/fin/tad/extrans1.aspx?memberKey1=415&endD...
10%2D08&finposition_flag=YES

Érdemes egy pillantást vetni a lehívási dátumokra is. Rémlik, mintha 1988-ra lett volna egy kormány előterjesztés az Országgyűlés felé gazdasági ügyekben. De jó lenne azt is elolvasni! Ebben az évben született az első Gt, és a külföldiek beruházásainak védelméről szóló törvény. Mozgalmas év volt.Hozzászóló: Borz Membrok @ 08 Oct 2007 12:17 pm
Az új Alkotmány elkészítésére sajnos igen kevés esélyt látok. A sólymotok ellenzi leginkább. Hiába, ennek se kéne minden esetben védett madárnak lennie.
Amikor anno maczó ágnes a férjével elkészítette a tervezetet, mindenki kiröhögte. Viktor is. Mi több, Viktor ma is ragaszkodik a jelenlegi alkotmányhoz, nem igen hallom, hogy ezzel kapcsolatban változtatásról beszélne. itt pedig vagy az emeszpé vagy a fidesz fogja vezetni továbbra is az országot, harmadik reélis alternatíva nincsen. Még nincs. Mire lesz, addigra én már csak pipázni szeretnék és a menyecskéket is csak távolabbról szemlélem.
Egy szóval tudom jellemezni a hazai állapotokat. Fostalicska. Ezt lehet gördíteni, akinek tetszik.
Nem jó itt élni, s ez a legrosszabb az egészben.
Tegnap jól mondotta Kő Pál szobrász. Nem megy a munka neki. Nekem se. Rossz a közérzet és nincs sehol egy fogódzkodó. Valahogy kicsúszott a lábunk alól a talaj.
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi Szállás


Hozzászóló: Mácsay József @ 08 Oct 2007 01:41 pm
Nem az én "madaram". Védettsége azonban indokolt: az ő legitimitása ugyanis nem vonható kétségbe. És az az igazán kétségbe ejtő, hogy ez még lehet fontos szempont.
Hanem Orbán úrral kapcsolatosan írtakon meglepődtem: éppen három hete, hogy a Népszavában azt olvastam, hogy Sólyom úr vele vitatkozik azon, hogy kell-e ide új alkotmány. De ha nem ővele, akkor vajon kivel?
Én mindenesetre alkotmányt kértem Karácsonyra.
Ha az meglesz, akkor a dzsétét is majd tovább gördíti, aki nem ijed meg a szagtól. Tán még az is elszáll hirtelen.
Ami pedig a talajt illet, azt hiszem, hogy forró is, mozog is. Megfontoltan kell rajta lépni.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.