AZ ÉRTELMISÉG ÁRULÁSA

A tavaly őszi események brutális vérbefojtása és gyáva elárulása óta nincs már min meglepődni. Az ország gondjai helyett ez a nárcisztikus politika már csak -egyfajta közéleti maszturbáció módjára-, saját maga nagyra nőtt micsodájával foglalkozik. Nem más ez, mint korrupciótól bűzlő párt-aklokban felhizlalt, állás és vagyonhalmozó megélhetési képviselők belharca. Tavaly ősz óta a feldúlt utcákról végleg átkerült a káosz a bekerített parlamentbe.

(Ideje lenne már karhatalom helyett valódi néphatalommal ezt az állatkertet is kisöpörni!) De nem! Az éhező és kifosztott nép csak bambán bámul. Nem érti, miért tartja Gyurcsányt hatalmon Orbán? Nem érti, miért tartja Orbánt hatalmon Gyurcsány? Ráadásul azt sem érti szegény, hogy miért tartja hatalmon mindkét színjátékost Ő, az istenadta nép maga, ezen a lassan felbillenő, rogyadozó, kénköves trónuson! A történelem megsodort mőbiusz szalagjának naiv és tudatlan vándorai nem értik az örök árulást. Becsapva és átverve, piszkos körmökkel és korgó gyomrokkal kapaszkodnak megszaggatott rongyaikba.

Csodálkoznak a modernkor torzóvá merevedett, kőbevésett idióta idolján Gyurcsányon, akinek lopás miatt már régen letörhetnék mindkét kezét? Aki szerint az adócsalás és törvénykerülés -miután ő maga vastagon adócsalt és törvénykerült-, már nem hazafias? Csodálkoznak Havas Zsófián, hogy nyíltan beleköp a Pesti Srácok alvadt vérébe? Aki "demokratikus utódpárti” létére fasiszta csőcseléknek nevezi az antikommunista nemzeti ellenállást? Csodálkoznak a tolvaj és adócsaló szocialistákon és a voks-csaló Fideszeseken? Miért? Hát mi mást vár ezektől az önképviselőktől, ez a szerencsétlen és megnyomorított magyar nép?

Mit vár, amikor milliárdos síbolások árnyékában már Járai, egykori MNB elnök is kimondja, hogy értelmetlen a lakossági áldozatvállalás, mert itt nyíltszíni szabadrablás zajlik? Mit vár, amikor Matolcsy, az ellenzék "bátor” pénzügyi zsenije, akár az MSZP vezette kisebbségi kormányzást is eltudja képzelni a továbbiakban? (Mintha most nem az lenne!) Mit vár, amikor az ellenzék szavakban oly harcias vezére egy kamaszkori, félszeg Robin Hood-ot játszik ebben a nagy, kerek és sötét sherwoodi erdőben? Miért csodálkozik itt még valaki, amikor Simon Peresz globális földbirtokos bejelenti Magyarország felvásárlását? Miért várja még valaki, hogy feltámad majd a hazai politikusokban a nagy magyar nemzeti öntudat és megvilágosodás?

Azt gondolja talán valaki, hogy a Likud testvérpártja ellenáll? Na, nem! Itt tavaly ősszel beérett az árulás. Akár 1956-ban, az akkori írószövetség gyáván meghátráló tagjai között, most is nagy itt a kussolás! Talán Hankiss, ennek a hazátlan liberális értelmiségnek az esszenciája mondja ki leginkább a félelmetes igazságot: - Gondjaink megoldása végett, hívjunk ide egy idegen kormányfőt! Egy távoli idegent, aki majd szakszerűen megoldja ezt a belterjes nagy magyar válságot! Akár egykor Orseoló Péter, úgy most Simon Peresz is lehetne akár a magyar megváltó!? Igen szomorú ez. Az áruló értelmiségnek -miután elbújt a hatalom köpönyege mögé és teljesen felélte ezt a picinyke hazát-, saját felelősség helyett mindig az intervenció, az idegen megszállás jut csak az eszébe. Itt tartunk most, egy csendes október közepén. Ennyi harc és szenvedés láttán lassan szégyellem, hogy magyar értelmiségi vagyok!

Molnár Tamás / ÚDK

Hozzászólások

Hozzászólások:

Hozzászóló: Gárdista @ 17 Oct 2007 08:12 am
Tamás!
Igazad van!
Bár ne lenne...
Egyre kendőzetlenebbül kilátszik a közös gyökerű politikai lóláb, és ebben a kézivezérelt médiumok által festett virtuális való világban az Istenadta tényleg csak bávatagon bámul, miközben kirabolják és meggyilkolják.
Mi jöhet még?Hozzászóló: Borz Membrok @ 17 Oct 2007 08:22 pm
Molnár Uram!

Kicsit szederjés kend bőre! Kevesebb alkoholt fiam és több belátást!
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi SzállásHozzászóló: stoffán @ 18 Oct 2007 09:33 am
Peresz megmondta és punktum! Egyébként voltak nézeteltéréseink a cél megvalósítását illetően Tamással, de mostmár minden bötűjével egyet kell értenem!


Hozzászóló: Schmidt Judit @ 18 Oct 2007 11:11 am
Én sajnos sem a célt(az ÚDK célját), sem a megvalósítást nem tudom kiolvasni ebből a cikkből.Egyébként a többiből sem. Bennem lenne a hiba? Tisztelettel: S. Judit


Hozzászóló: Molnár Tamás @ 18 Oct 2007 11:23 am
Kedves Judit!
Sokszor nem azért ír az ember, hogy a célt (Negyedik Köztársaságot) felvillantsa, hanem azért, hogy feleszméljenek az emberek attól a borzalomtól amiben élnek. Különben van egy régi mondás: Ha nem tudsz valami gonoszságon már változtatni, akkor legalább rombold rajta...
Más.
Borznak azért nem válaszolok soha, mert csak az arccal és névvel ellátott beszélgetéseket tartom tisztességesnek.
Üdv: M.T.


Hozzászóló: Szimat @ 18 Oct 2007 03:30 pm
Kedves Judit! Azt látja, hogy mi a Fidesz vagy az MSZP célja a hatalmon kívül?
Én eddig a következőt olvastam ki az ÚDK honlapjából.
1.Az ÚDK jobboldali többpártrendszert akar.
2. Az ÚDK rendpárti (pl. halálbüntetés), de engedi a liberális vagy népi-bal platformot is. Ez már önmagában forradalmi újítás a nemzeti oldalon.
3. A olyan újszerűen foglalkozik az egyházak és a politika viszonyával, ahogyan eddig egyetlen párt sem.
4. Gyermekvédelemmel más párt nem foglalkozik csak az ÚDK.
5. A rendszerváltás kritikájával ilyen szinten csak a MIÉP és a Jobbik foglalkozott, de hát a MIÉP-nek annyi a Jobbik pedig Fidesz csicska lett.
Molnár Tamásnak: Ön nem tudná, hogy az internet ilyen műfaj? Szerintem a honlapjukon van álnév alatt írt cikk is. Ne bántsa Borzot mert kedvelem a hozzászólásait mint ahogy a maga írásáit is.


Hozzászóló: Ágoston @ 18 Oct 2007 03:59 pm
Nem értek egyet a 'negyedik köztársaság' fogalmának a használatával. Mert ugye az első a Károlyi féle lenne, de az nem volt köztársaság. Mert egy köztársaságban választást is kell tartani, az országunkat szét verő magyar ellenes banda pedig nem tartott választáskat.


Hozzászóló: Borz Membrok @ 18 Oct 2007 04:42 pm
Molnár uram!
Ez itt egy internetes fórum, ha nem tévedek. Ennek a ,,műfajnak" pedig születése óta sajátja az anonimitás. Hogy Kend név alatt ír, természetes, hisz szerző itt. Én s a többiek pedig véleményt alkotunk az olvasottakról. Nagy különbség! Számunkra nem lenne kötelező a név vállalása, mégis jópáran megtesszük, mint pl. én is. Nevemet ismeri, lakcímemet szintén. Akkor mi a gond?
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi Szállás


Hozzászóló: Gárdista @ 19 Oct 2007 08:19 am
Szimat!
Miből gondolja, hogy a Jobbik Fidesz-csicska lett és emiatt nem forszírozza a tényleges rendszerváltást? Hol olvasta, ki mondta? Olvassa el a Jobbik Bethlen Gábor programját, ha abban nem leli fel a rendszerváltás mindennél jobban akarását, akkor elhiszem, amit mond. Persze, ha ez a véleménye, az más. Azt tiszteletben tartom, még ha nem is értünk egyet. Általában az ismeretek hiánya eredményez torz ítéletet.
Ha igaz, amit mond, akkor miért jönnek csőstűl a Fideszesek a Jobbikba? Mindegyik nem lehet tégla. A téglákat könnyű kiszúrni, nálunk Debrecenben is próbálkoztak már sokan, de néhány alkalom után lekoptak. A többi viszont rendes Magyar.
Ha úgy van, ahogy mondja, akkor ez az áramlás fordított lenne. Legalább is szerintem...


Hozzászóló: VÉLEMÉNYEM @ 19 Oct 2007 10:02 am
Gárdista, el kell, hogy keserítselek. Mi is tudunk olvasni. Sőt! A Jobbiknak semmilyen rendszerváltoztató programja nincs, el kell olvasni a honlapjuk lapos szövegeit. Tagfelvétel nincs a pártba, nem is közlik a párt alapszabályát a honlapon. Miért ? A Magyar Gárdájuknak nincs postacíme, mit soroljak még...? Ezek több mint homályos dolgok, most nem idézem Vona G. épületes szövegeit, amiben orbáni elkötelezettségét hirdette. A MG toborzásain meg csak a pénzhiányról van szó...Ennyire hisznek bennünk a magyarok. Nemcsak bennem van olyan érzés, mintha a Jobbik a Fidesz klónja lenne, ahogy korábban az SZDSZ klónja, a Fidesz volt.


Hozzászóló: Schmidt Judit @ 19 Oct 2007 12:12 pm
Kedves Szimat!

Szerintem teljesen normális, ha egy párt a hatalmat akarja. Ezt az első mondatához írom. A baj az szerintem, hogy a Fidesznél nagyon is úgy tűnik, hogy nem akarja a hatalmat. Teljesen kényelmes ez a vezető ellenzéki szerep. Nagyon remélem, hogy az ÚDK és Jobbik viszont a hatalmat akarja, mert addig tehetetlenek. Rózsaszínű álmokkal nem lakunk jól. A hatalomhoz pedig kicsi pragmatikus lépések vezetnek. Én még csak ezt a honlapot látom, bár ez is nagyon jó, hogy létezik és köszönet érte! Tisztelettel: S. Judit.Hozzászóló: VÉLEMÉNYEM @ 19 Oct 2007 01:00 pm
A fentiekhez csak annyit, hogy erős kétségem van abban, hogy a Jobbik vagy az ÚDK a hatalmat szeretné megragadni. A Jobbik pár éve alatt gyakorlatilag semmit se csinált, azon kívül hogy karácsonykor ( Jézus születésén keresztet?) kereszteket állítgatott, amivel azt érte el, hogy ezek mellé a zsidók mindenütt menórát állítottak. Az ÚDK hatalmas rádiótámogatást ( ez önmagában is érdekes)kapott annakidején, hogy megalakult és azóta ki nem álltak volna a nyilvánosság elé....


Hozzászóló: VÉLEMÉNYEM @ 19 Oct 2007 01:05 pm
Mellesleg az ÚDK alapszabályát sem látom a honlapon, úgy látszik ez egy csomó hazai pártnál lehetetlen kivánság,mert abból egyértelműen kiderülne, hogy mi a párt célja és kik lehetnek a tagjai?


Hozzászóló: REND @ 19 Oct 2007 01:24 pm
A valódi -szakrális- hatalom RENDET teremt !
hogy lehetne rendpárti egy köztörvényes bűnözökből álló vezetö réteg?
A valódi, felülről jövő hatalom soha nem hatalmaskodik, hanem helyreigazít, gyógyít, elrendez. E hiteles hatalom valódi ereje Isten ismeretéből származik. Ezt biztosítja a Szent Korona szakrálitása, E NÉLKÜL csak hatalmaskodásra, erőszakoskodásra, akaratoskodásra, okoskodásra képes a hatalom.


Hozzászóló: Gárdista @ 20 Oct 2007 08:29 am
A Jobbik honlapján a tagtoborzó plakátra kattintva (bal oldalon-felül) megtalálható a belépési nyilatkozat, de felül a harmadik link a "Tagfelvétel". Egyik párt sem teszi ki az Alapszabályát, ez érdekes... Javasolni fogom, hogy a Jobbik tegye ki; semmi szégyellnivaló nincs benne. A "Pártunkról" link alatt megtalálható a Jobbik programja és az Alapító Nyilatkozat, amely azzal kezdődik, hogy a Jobbik legfőbb célja a rendszerváltás!
A keresztek pedig válaszként születtek a menórákra és nem fordítva. Húsvétkor aktuálisabb lenne, de akkor nem állítanak menórákat...


Hozzászóló: Szimat @ 20 Oct 2007 10:16 am
Gárdista. Nekem szimpatikus volt a Jobbik, még a Bethlen Gábor programjuk is szép, a Magyar Gárda meg szivem csücske lenne. De csak lenne mert a Fidesz fogja megmondani mi legyen vele. Erre Vona a garancia.


Hozzászóló: Jozsi @ 20 Oct 2007 05:17 pm
Szimat!
A Vona Gabor szemelyesen is irt nekem.
Abban azt mondja,hogy a Fidesz kapcsolatot azt jelenti,hogy a Fidesz ahol teheti elhatarolodik a Gardatol .Eppene ezert a Garda teszi a dolgat.

Persze mintmar irtam korabban itt az kell,hogy az ilyen Jobbik-Udk--Nemzeti Bizottsag-Sz Korona szolgalok..etc..etc...Osszetalalkozni EGYSEGET teremteni es megvaltoztatni azt a metelyt ami mar lassan 20-eve van odahaza.Hozzászóló: Jozsi @ 24 Oct 2007 02:51 am
***Az ertelmiseg arulasa***
Tisztelt Molnar!
Ha belegondolok a nevekbe es olyanokat kell leirnom,hogy --Csori--Csurka--Lezsak--etc..etc...
Nos ennyit a topic-rol.
SZEGYEN

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.