ÚDK: magánzárkás börtönök kellenek

Az ötszemélyes cellában: az egyik rab volt a hóhér, hárman pedig a segédei. A bűnügyi helyszínelők még öngyilkosságnak gondolták az akasztást, a büntetés-végrehajtás belső vizsgálata azonban kiderítette, hogy a fiút zárkatársai ölték meg.

A lopásért és garázdaságért elítélt fiút, aki két hete érkezett Tökölre, hogy megkezdje büntetése letöltését, egy fűtéscsőre akasztották fel, a lepedő széléből vágott csíkokból készített kötéllel. Amikor kiderült, hogy nem öngyilkosság történt, a büntetés-végrehajtás értesítette a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot. Az emberölés miatt indult eljárásban a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki négy fogvatartottat. Valamennyiüket elvitték Tökölről és az ország más, fiatalkorúak számára fenntartott börtöneiben helyezték el őket.

A büntetés-végrehajtás belső vizsgálata megállapította azt is, hogy az őrök nem hibáztak. Az őrnapló tanúsága szerint az előírásoknak megfelelően, húsz percenként ellenőrizték a zárkákat. Amikor észlelték az akasztást, azonnal riasztották a kórház orvosait, ők azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Kizárólag magánzárkás börtönök kellenek, mert a közösségi börtön bűnözőképző intézmény. Hazug, álszent dolog ottani megjavulásról beszélni. Ráadásul a kollektív börtön erőszakos buziképző intézmény is.
A magánzárkában a magány, olyan személyiségroppantó hatással bír, amelyben a megbánás, sőt a megtérés is elképzelhető. Ez esetben a büntetési tételek is csökkenthetőek lennének. Nem börtön-közösségi istentiszteletre lenne szükség hanem egyéni evangelizációra/pszihiáteri közreműködésre. Ennek realitása azonban a jelenlegi közösségi börtönökben zéró.
Ennek a 19 éves fiatalembernek az életét ez az ÚDK-s javaslat megmenthette volna. Fizikai és lelki értelemben is.

Bégány Attila ÚDK

Hozzászólások

Hozzászólások:

Hozzászóló: MEMENTO MORI @ 18 Oct 2007 03:35 pm
GYURCSA'NY BANDA TAGJAIT KELLENE IDE BE
BEZÁRNI, AKIK ÉPITETTÉK EZEN BÖRTÖNT!
ADDIG NEM LESZ VÉGE A TÖRVÉNYESITETT RABLÁSNAK, AMIG EZEN BANDA IDE NEM KERÜL!Hozzászóló: Happy Monk @ 18 Oct 2007 03:48 pm
Ne legyen igazam: ez bunozovel kevesebb. Feszkes fraszt, nem maganzarkat.

Amikor azt a tetves maffizot kivegeztek az alom 4WD-ja mellett, mint egy nemzeti tragediat, ugy harangozta be a media.

En az utolsonak amnesztiat adnek, csak pusztuljon mind.

Ez a mukso, aki abbahagyta a lelekzest naponta (szerintem) tizezer Ft-ba kerult az orszagnak.

Kerdezzek meg akitol lopott, akit terrorizalt, nem hinnem, hogy ketsegbe estek a hir hallatan.

Maganzarkat? Fraszt, ingyen kotelet.
A bekes civil ki van szolgaltatva nekik. Dolgozik mint a barom es jonnek a megelhetesi bunozok es csontig nyuzzak.

Bar ne lenne igazam!Hozzászóló: Magánvélemény @ 18 Oct 2007 03:58 pm
Legmélyebb egyetértésem Bégány Attilával!


Hozzászóló: TM @ 18 Oct 2007 04:10 pm
Nem magánzárkás börtönök kellenek, hanem bűnözők nem kellenek!
Meg annyi börtöntöltelék.


Hozzászóló: sabaktani @ 18 Oct 2007 04:21 pm
Igen TM,-ez igaz de hogyan hozzunk létre egy olyan társadalmat amelyik nem termel ki ilyen embereket,amíg mi nem vagyunk szabadok?
Svédországban vannak olyan börtönök ahonnan naponta 17 órakor hazamehetnek a rabok és másnap reggel 8-ra vissza kell érniük.Őr nincs, kerítés nincs. Színes TV,szauna stb.van.
Nem a világgal van a baj?
Ez ellen hogyan küzdjünk?


Hozzászóló: wladek @ 18 Oct 2007 05:24 pm
Akik ártatlanul Recsket megjárták,még ma sem mernek beszélni.Most színes TV,csaj stb.Ennek ellenére sokan vannak három-,sőt sokszoros visszaesők.A hajléktalannak nem jut szállás,ha leszúr valakit akkor ingyen fűtés,kaja...


Hozzászóló: sabaktani @ 18 Oct 2007 05:49 pm
Ez igaz Wladek de ezek egy része alapvetően nem bűnöző alkat.
Azt azért ne felejtse el,hogy bármelyikünkből lehet gyilkos!!!
És azt se felejtse el,hogy ha mint cigány,megölök egy fehéret akkor az örjöngő nép a véremet akarja. De ha mondjuk megölöm Francesco El Qro-t(NBH-nak: Kedves NBH,-nem akarom megölni,ez csak egy példa.Köszönöm.)akkor nemzeti hős leszek!Tudja ebben az az undorító,hogy mindkét esetben gyilkos vagyok mégis különböző képpen itél el a nép.
Gyilkolni azért nem egyszerű dolog annak aki nem eléggé fásúlt.Higyje el,hogy a hajléktalanok nagy része sem szúr le senkit, hogy meleg börtöncellába kerüljön.Lopni,-azt igen.Verekedni is. De gyilkolni,-nem hiszem.


Hozzászóló: sabaktani @ 21 Oct 2007 07:50 pm
Hát akkor az akasztást megtárgyaltuk!
Következő téma?

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.