FUNDAMENTÁLIS PÓTCSELEKVÉS

Eldördült a jelképes startpisztoly, utcára vonulnak Kubatov marsall narancssárga csapatai. El kell ismerni, ha valamiben jó a Fidesz, akkor mozgósításban valóban párját (jobboldali pártjait) ritkítja.

Űzött vadként, tavaly kétszer is totálisan lehengerelték a politikai terepet. Az országgyűlési választások során összeszedtek minden létező kopogtató cédulát. Orbán személyes stratégiai útmutatásai alapján, felégették az utolsó lehetőséget is, például a Harmadik Út nemzeti-radikális pártszövetség előtt. Aztán az önkormányzati választásokon megint bebizonyították, hogy nem maradhat senki talpon mellettük. Egy-egy besepert választási vereség és nyereség volt a végeredmény, amivel aztán nem mentünk semmire. (A 2004-es kettős állampolgárság érdekében meghirdetett fontos népszavazáson a Fidesz csak félszívvel vett részt, az összesítésnél fájdalmasan hiányoztak a párt liberális szavazói! Lehet, hogy most a radikálisok fognak hiányozni?) Maga a totális mozgósítás és lerohanás bolsevik módszere azonban kitűnőre vizsgázott! Mára nem maradt egyetlen életképes, kormánybuktató alternatíva sem a Fidesz oldalán.

Érthető tehát, hogy az évszázad leggyengébb és legötlettelenebb ellenzéke, most hosszútávon kívánja megmozgatni enervált szavazóbázisát. Egy jövő évben megvalósuló esetleges népszavazási siker -kormányt ugyan nem tud buktatni-, de érzelmileg rövid időre felrázhatja az apatikus párttagságot, amelynek aztán ott lesz ismételt gumicsontként a 2009-es uniós, majd rákövetkező évben a sorsdöntő parlamenti választások kampányzaja. Orbán, -csakúgy, mint kreatúrája Gyurcsány-, a túlélés érdekében versenyt fut az idővel, pótcselekvések sorozatával mindent elkövet, hogy fenntartsa ezt a langyos nyomást a kabinetre. Minden mozdulatból érezhető, hogy a Fidesz nem akar idő előtt kormányt buktatni, hiszen ő sem tud szarból várat építeni. Népszavazgatási cirkusz helyett, ehhez ugyanis elegendő lenne a képviselői mandátumok egységes visszaadása (lemondás a zsíros koncról) vagy az önkormányzatokkal, a munkavállalói érdekképviseletekkel és a társszervezetekkel közösen végrehajtott országos kiterjedésű sztrájkok meghirdetése, amihez örömmel csatlakoznának a megerősödő nemzeti radikálisok és az agrárágazatok képviselői is. Ettől a „forradalmi”, nem EU-szabványos lépéstől, ettől a kormányzati felelősségtől azonban Orbán láthatóan irtózik. A mostani rapid népszavazásnak ezen kívül van még két praktikus előnye. Egyrészt fel lehet frissíteni a nagy pártok által már régen megvásárolt lakossági adatbázisok elavult listáit, másrészt október 23-án aktualizálni és tematizálni lehet az ünnep -sajnos mára erősen elkoptatott- mondanivalóját. (Az SZDSZ önkorlátozást kapacitáló képmutatásáról most ne is beszéljünk, hiszen évek óta az MSZP által letarolt kopogató cédulákkal nyernek választást!)

A kíméletlen adatgyűjtésnek azonban sajnos lesz egy ismétlődő negatívuma. Azokat a jobboldali/nemzeti érzelmű, mindenben csalódott és becsapott embereket, akik valamilyen ok vagy indok miatt nem hajlandóak aláírni a népszavazási íveket, a „panelprolik” mintájára megint megbélyegzi majd a Fidesz propagandája, kirekesztve őket ezzel a kormány elleni, nemzeti összefogásból. Megint az lesz a végső érv, hogy aki nem írja alá a népszavazási lapokat, az Gyurcsány embere. Itt lesz megint a végső pont, a végső banánhéj, amin rendre elcsúszik a totalitásra törő polgári párt. Ne legyen igazam, de fundamentális változások helyett, megint marad majd az elhibázott, önáltató pótcselekvés! Nyakunkon marad és visszaerősödik a többség által gyűlölt kormányfő.

Molnár Tamás

ÚDK

Hozzászólások

Hozzászólások:

Hozzászóló: Borz Membrok @ 21 Oct 2007 08:08 am
Én nem népszavazok, az bizonyos. Mégpedig azért nem, mert a földkérdés nincsen a kérdések között. Kik és mikor, milyen ,,láthatatlan" módszerekkel vették ki e kérdést?
A hülye 300 Ft-os vizitdíjat meg leszarom. Ki a nyavalyát zavar az? Jelentéktelen összeg, ezért nem érdemes még egy telefont se megereszteni valahová, nemhogy népszavaztatni.
A tandíjra meg azt mondta egy erdélyi barátom, aki egyetemen tanít, hogy ez náluk nem is volt kérdés. 1989-ben bevezették mindenféle társadalmi egyeztetés nélkül. Ma is azt tartják, a diploma sokba kerül az államnak, így akinek kell, vegye meg, mert az nem járja, hogy az állam fizeti, a tulajdonosa meg elmegy vele Észak-Európába vagy Amerikába és ott kamatoztatja.
Nos, ezért nem szavazok. Rőhej az egész, a gyurcsány-bajnai bűnszövetkezet meg úgy röhög, hogy a könnye is folyik belé.
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi SzállásHozzászóló: Borz Membrok @ 21 Oct 2007 11:09 am
Molnár Uram!
Kend tagja még a Magyar Nemzeti Bizottság 2006-nak? Tudja, a Gonda és a Fáber bácsikra gondolok. És a Morvai néni? Ő is oda tartozik?
Kérném a felvilágosítását,
tisztelettel
Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi Szállás


Hozzászóló: Molnár Tamás @ 21 Oct 2007 12:16 pm
Tavaly március 15-én lemondtam minden tisztségemről, miután megalakult az ÚDK. Az okokról olvasható indokaim az INTERJÚ rovatban olvashatók: "A pokol kapujában" címmel. Üdv: M.T.


Hozzászóló: haha @ 21 Oct 2007 05:21 pm
Borz-nak: ez a népszavazás nem a feltett kérdésekről szól, hanem arrol, hogy legalább Gyurcsányit ki tudjuk piszkálni a miniszterelnökségből. Tehát minden magyarnak kötelessége elmenni és ennek megfelelően szavazni.


Hozzászóló: Borz Membrok @ 21 Oct 2007 07:25 pm
Haha! Én szarok rá.

Borz Membrok csángó-komán fővezér
Tatros völgye/Fővezérségi SzállásHozzászóló: klein @ 21 Oct 2007 09:11 pm
Haha!
Ha gyurcsányi megígéri, hogy lemond, én elmegyek ellene szavazni.
Még akkor is, ha tudom, hogy semmit sem ér az ígérete.
Ha nem ígéri meg gyurcsányi, akkor maga sem megy el szavazni?


Hozzászóló: Jozsi @ 24 Oct 2007 02:48 am
haha!
Kivel tetszik kipiszkalni a Gyurcsanyit?
Az Orbannal?

Lehet most hahaznom?
Ugye a LIKUD testverpartos majd megmutatja a Werber testverpartnak,hogy hova kell *kerites-kordon*.

Most megint *hahaznekom*van.
Ki akar itt kipiszkalni KIT?

A *KET*leghazudozobb kipiszkalta a NEMZETET.

Most HAHAZZ!

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.