MÉDIAFARM. Megvalósul Orwell álma.

Médiafarm

Az új médiatörvényt előkészítő kormánybizottság szerint, a meghatározó véleményformáló képességű tömegmédiák (RTL Klub, TV2) mentesül (most nem az adóhátralék elsíbolása alól) a közszolgálati feladatok ellátása, így például a hírműsorok gyártása alól.

A tervezet szerint a teljes médiafinanszírozás a Miniszterelnöki Hivatal (MH) kezelésébe, vagyis a hazudozós kormány kezébe kerül.

Mindenki legteljesebb örömére, végre megvan a Nemzeti Audiovizuális Stratégia (NAMS) jogalkotási koncepciója, jelentette ki Sarkady Ildikó az Audiovizuális Média Kormánybizottság vezetője. Hurrá: -A jelenlegi frekvenciaszűkösség (Ez vajon az értékek szűkös áramlását jelenti?), a digitalizációval és az új technikák térnyerésével végre megszűnik! A meghatározó véleményformáló képesség (MVK) elnyeréséhez, évi 20 százalékos nézettség vagy hallgatottság kapcsolódna. A tervezet indokoltnak tartaná egy alacsonyabb küszöbérték, vagyis a jelentős véleményformáló képesség (JVK) bevezetését is, ami éves szinten a 10 százalékot elérő nézettségi vagy hallgatottsági rátát jelentene. (Az MVK és a JVK egyenes út az igénytelen bulvárosodás felé! Mert a közízlés olyan, mint a víz: mindig a legalsó szint elérésére törekszik!)

A kormány-közeli tervezet szerint, ráadásul jelentősen enyhülne a teljes médiapiacra vonatkozó tulajdonosi korlátozás is, vagyis a média területén is megvalósulhatna a tökéletes liberalizáció: az állam szerepét szinte teljes egészében átvállalhatnák a /javarészt külföldi/ magánbefektetők. Ennek keretében az (MVK), illetve a (JVK) státusú, nagy befolyással bíró /magán/szolgáltatók, végleg mentesülnének a közszolgálati feladatok ellátása alól, vagyis növekvő reklámbevételek és adó-befizetési megtagadások mellett, végleg eltűnne a TV2 és RTL Klub híradóműsora. „Szerencsére!” (Maradna viszont az erőszak, a giccs, a bulvár, a pornó, a dohány és az italreklám. Természetesen államilag finanszírozva!) A tervezet legszebb pontja szerint, a központi költségvetésből kell ezentúl finanszírozni a maradék /leépített/ közszolgálati médiát, vagyis a médiafinanszírozás teljes egészében és nyíltan a népbutító kormány kezébe kerülne.

A javaslat (miután a földi sugárzást követően a digitális műsorszórást is felosztotta már egymás között az MSZP és a Fidesz) szinte felkínálja magát egy kormány-bulvár és egy ellenzék-bulvár szennycsatorna versengésének a lehetősége, ahol a kétpólusú politikát szolgaian követhetné a kétpólusú /fekete-fehér/ vélemény. (Az 1 százalékos nézettségű közszolgálatban megmaradhatna az 1 százalékos törpepárt szürkeállománya, az elitkultúra dühöngése végett!) Az elállatiasodott orwelli médiafarm agyzsugorító hatásai ellen, megmaradna nekünk a földalatti második nyilvánosság. A médiadiktatúrák elleni egyetlen hatékony eszköz: Az internetes szamizdat.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.