A lerágott csont. Csintalan csíny csupán?

Csintalan

Ha valami fontos, életbevágó politikai károkozás történik az országban, akkor azonnal beindul a figyelemelterelő bulvárgyár. Az egészségügy kivásárlásának december 17-i /fekete hétfői/ erőszakos átverése előtt, megint csúcsra járt a kézi vezérelt médiagépezet.

Szegény Kovács Ági botrányos doppingellenőrzési ügyét követően feléledt rémálmából az üldözött Kármán Irén és a megerőszakolt Zsanett. Aztán jött a kollaboráns Csoóri, a szintén köztörvényes idősebb Gyurcsány, a cigány vérfertőzésben pancsoló Gárda, majd maga a megasztori, amely maga alá temetett minden eddigi nézettségi mutatót: a Csintalan-féle szappanopera, ami miatt napok óta izzanak a felhevített szenvedélyek.

Azóta sem csitul, azóta sem lanyhul a mesterségesen felkorbácsolt érdeklődés a „Mi szeretett Sándorunk” iránt! Mindenki találgat, vajon ki tehette, ki hajtotta végre ezt a briliánsan médiaképes, önépítő produkciót. A szélsőjobb, a szélsőbal esetleg maga a MAZSIHISZ? A cserbenhagyott Maszop, vagy a polgári balközép Fidesz? Netalán személyesen adott utasítás a két maffiavezér, OVI és FLETÓ? Vagy talán a náci-fasiszta-nyilas-hungarista fattyak szövetkeztek Tom Lantossal? Vagy végső hollywoodi forgatókönyvek szerint (A született ügynökök paródiájaként), maga a pajkos Csintalan dádázta meg magát a Deffenddel? A politikai ügyekben teljesen pártatlan rendőrség mindenesetre már nyomoz. Sőt, nem csak a baráti karhatalom, de az összes fedésben és takarásban tartott titok- és árnyékszolga is, NBH-tól az STB-ig, minden szinten szinte mindenki!

A félholtra vert, másnapra felgyógyult /rossznyelvek szerint, félistenként feltámadt/ Médiamártír Sándor héber kulcstartóját elcsenő, „büdösfasszopózsidóbérencező”, rasszista, feketeruhás és csuklyás, Budaházyra és Toroczkaira hasonlító, arctalan kurucinfós gárdistákat ez ideig még nem sikerült elkapni. (Nem én voltam! –a szerző.) Ami viszont biztató, hogy az éber rend őrei üzleti alapokra helyezték a nyomozást: ötmilliós vérdíjat kínálnak az elkövetők fejéért. Ekkora kaliberű összeget eddig soha nem ajánlottak fel például az olajügyek, a Gripen vesztegetések, a Kulcsár és Princz síbolások, vagy a fű alatt végrehajtott hatalmas politikai korrupciók tetteseinek felderítéséért. Azt mondják, hogy ez azért van, mert Csintalan megruházásával a sajtószabadság sérült (de nagyon). Még Haraszti Miki fő-szabadsajtós /EBESZ/ is megvédte szegény Sándort, aki ráadásul nem is újságíró, csak egy idétlen bepofázós műsort vásárolt a bal-jobbközép hírvilágban. A félholtra agyonvert áldozat soha sehol nem írt le egyetlen értelmes mondatot sem, mindenesetre most gyorstalpalón újságíróvá gyepálták. A rémhír minden esetre úgy kellett ezekben a nehéz időkben, mint egy falat véres buci. Fel lehet rá építeni a fokozódó terrorveszélyt, a gyűlöletbeszéd és tettlegesség elleni nemzetközi harcot, a gyülekezési törvény gyors szigorítását. Mert ebben a demokratának csúfolt hazugrata országban, minden autokrata döntéshez indok kell! Sándorunk véres és látványos produkciójára lehet majd hivatkozni a végső pacifikálás előtt, akárcsak a ledőlt kettős torony vagy a soha nem létező iraki vegyi-fegyverek esetében.

A rendőrpalota belőtt ablakait már becsinálták. Szilvásy kormányzati jósdája -a bulvársajtó hülye asszisztálása mellett-, mindenesetre már dolgozik az újabb ügyön. Hátha van kedve valakinek megint titokban verekedni!


Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.