A VILLAMOSSZÉK. A rendszerváltás első napja.

Végre bekövetkezett, végre eljött a várva-várt pillanat! Március 9-ét követően felvirradt ránk a népszavazási kampányban előre beígért valódi rendszerváltás, a magyar demokrácia áttörésének első gyönyörű napja. A gyökeres változások biztos jeleként természetesen helyén maradt a fejétől bűzlő kormány, a pancserpuccsal hatalomra került miniszterelnök, a mártírrá vedlett egészségügyi miniszter asszony, és a főnökét melegebb altájra elküldő, igazmondó államtitkár.

Sőt, a kormány közelgő bukásának legbiztosabb jeleként, szintén államtitkárrá nemesedhetett a szörnyű kormányzati titkok hordozójának, Szilvásynak a felesége is! A mélyenszántó politikai fordulatokat jól szemlélteti a milliárdos nagyságrendű kormányzati /golyóálló/ autóvásárlás, a Magyar Gárda elleni megrendelésre előkészített és időzített politikai per/hecc kampány, vagy a közelgő nemzeti ünnepre vízágyúkkal, kordonokkal, mesterlövészekkel, valamint gyülekezési tilalommal és zászlókitiltással/!/ készülődő aberrált karhatalom.

Eközben radikális szavazók aktív közreműködésével, a felpuhult Fidesz aprópénzre váltja (300 forintért) a becsapott baloldali zemberek tömeges felszívását. A két látszólag szembenálló (40-60 százalék leosztású) baloldali nagy párttömörülés nemes versengéséből, végre kizárólag Kádár népe kerülhet ki győztesen! A teljes politikai átrendeződés mellett, a gyors gazdasági sikereket elkönyvelő rendszerváltás első jeleként, a magyar nagytőke két prominens személyisége Demján és Csányi, máris nagyszabású üdülőváros építésébe kezdett a közeli elhagyatott albán tengerparton. A hamarosan uniós csatlakozás előtt álló, első európai muzulmán mintaállamban, a tervek szerinti -jenki jóváhagyás mellett elkezdett- magyar gigaberuházás felvirágoztathatja majd, a fejlődő térség zsidó-keresztény-muzulmán együttműködését.

Itthon eközben szintén dübörgésbe /gyomorkorgásba/ kezdett az inflációt, stagflációt, nyomasztó munkanélküliséget és tömeges elnyomorodást generáló, kiéheztetett belső gazdaság. Ennek jól látható jeleként –nyilván szadeszes nyomásra-, gyors és váratlan kormányfői döntés született: máris nekiláttak az áramipar /MVM/ liberalizálásának, vagyis teljes szétverésének. Ez nyilván nem mást jelenthet, mint újabb privatizációt, azaz törvényesített áramlopást. (Az egészségügyben hoppon maradt SZDSZ, máris új áldozat után nézett, rátette kezét a kevésbé rázósabb árampiaci ügyeletekre!) A szélső-liberálisok szerint, mivel nincs hosszú távú energiapolitikai koncepció (miért és kiért is?), az MVM monopolhelyzete az egyetlen okozója a jelenlegi magas áramárnak. Az egyik legnagyobb, nyereséggel működő állami vállalat gyors szétverése azért fontos a törpepárt szerint (bár csak egy hálózat van), mert így beindulhat a hálózatok versenye. A hazugság persze gyorsan tetten érhető máshol is, hiszen ez az eljárás szintén a háttérben megbúvó külföldi tőkéscsoportok érdekeit szolgálja, amit majd hamarosan jól szemléltet az egekbe szökellő drasztikus áramár. Az új rendszerváltást hatékonyan előkészítő maroknyi terrorpárt itt nyilván nem fog megállni. Az áramlopásból keletkező hatalmas bevételek visszaosztását követően /üvegszem program/ jöhet majd a paksi atomerőmű elkótyavetyélése is!

A fentebb említett igazi rendszerváltó és demokratikus biznisz kapcsán máris beindultak az izgalmas találgatások. Vajon miért mondott le hirtelen -az MVM bejelentést követően-, az SZDSZ által irányított gazdasági tárca áramcégekkel is foglalkozó szakállamtitkára, Felsmann Balázs? (Eladás előtt kivitte talán a belső, értékes információkat a rábízott minisztériumból?) Összekülönbözött esetleg Gyurcsány, és a vállalatot ügyesen vezető, egyre inkább önjáró (állítólag népi-balos kötődésű) Kocsis István? Kocsis egyébként igazi pártkáder, már az MDF és a Horn kabinet alatt is privatizációs vezető volt, majd a paksi erőmű igazgatója, aki mellesleg Csányi Sándor OTP vezér személyes jó barátja is. Lehet, hogy az OTP és a MOL után, most az MVM-et vezető Kocsis testesíti meg a nagyra nőtt és sikeres állami vállalatok /vezetők/ rémét a kormány szemében? Esetleg lehetséges, hogy Kocsis már előre lepaktált az újbaloldali álellenzékkel? Vagy az is lehet, hogy a gyors áramprivatizáció politikai gesztus csupán a sunyi SZDSZ felé? Lehet, hogy a belső puccstól félő Fletó nem akar a balek Megyó sorsára jutni, és most így védi meg saját meztelen hátát a zsaroló szadisták alattomos késszúrásaival szemben? A választ most még nem tudhatjuk! Ez a május 9-én feltámadt új demokrácia még nem kellően bizalmas velünk, győztesekkel!

Azt már azonban biztosnak vehetjük, hogy a győzelem után gyorsan visszagyávult Fidesz hallgat, mint sz@r a fűben. Lehet, hogy az egészségügyi privatizációhoz hasonlatosan, nekik is fűződnek valamiféle rejtett érdekeik ehhez az eljövendő zsíros bizniszhez? Lehet, hogy ez az oka ennek a csendes asszisztálásnak? A népszavazáson hintába tett tömegeknek, most jöhet majd a sárga csekkekkel kipárnázott villamosszék. Ebben a csodálatosan újraszabott rendszerváltásban ez is egy rázós élmény lesz! Tényleg kiikszelhetjük a pénztárcánkat!

Molnár Tamás

Hozzászólások

razzia budakeszin szerda ejjel

kulfoldieket keresnek akiknek nincs tartozkodasi es munkavallalasi engedelye vagy ki tudja meg kiket keresnek meg minden lakasba bemennek es aki ellen all azt letartoztatjak ez nem jogserto-e szivarogtatta kia hirt 1 lakastulejdonos

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.