Orbán

A harcos dakota

Orbán

Mottó: „Ha egy görényt hurcolsz magaddal, előbb-utóbb el kell döntened, hogy ő ül a válladon, vagy te vagy az ő seggén.”

New York-i rabbi és a Szent Korona

Szent_Korona.jpg

A hír: A Fidesz elnöke csütörtökön New Yorkban találkozott Arthur Schneier rabbival, a New York-i East zsinagóga főrabbijával. A találkozó fő aktualitása: januárban lesz 30 éve, hogy a Szent Korona visszatért Magyarországra. E rendkívüli fontos történelmi esemény „fő kivitelezője, az ügy motorja” – mondta Orbán Viktor - Schneier rabbi volt, akinek megköszönte akkori odaadását, munkáját.

A válasz:

EGY SZEMÉLYES STRATÉGIA VÉGSŐ KUDARCA.

Elképesztően elfojtott indulatok vannak a levegőben, ezekben a lázas őszi hetekben. Hideg fejjel senki sem gondolta volna még néhány hete, hogy politikai és stratégiai szempontból szinte észrevehetően meghasad a jobboldal látszategysége: egy markáns nemzeti és egy folyamatosan meghátráló polgári táborra.

Orbán megint megmondta a tutit. Avagy Orbán Viktor a nemzet végzete?

Orbán Viktor Erdélyben megint megmondta a tutit. Az isteni Orbánról, a zavaros Orbánról, a mellébeszélő Orbánról, a hazug Orbánról és a szövetségteremtő Orbánról.

ÚDK szerint Orbán javaslata felszines.

Orbán Viktor a Fidesz elnöke bejelentette, hogy hamarosan törvényjavaslat formájában előterjeszti a televízióban, a rádióban és a köztereken lévő óriás plakátokon megjelenő politikai reklámok korlátozását illetve megszüntetését. Szerinte a legutóbbi választások megmutatták, hogy ezek a politikai propaganda eszközök túlzottan drágák és idegesítik az embereket, miközben hazugságokat terjesztenek. A politikai reklám céljával ellentételesen ma nem tájékoztat, hanem sokkal inkább manipulál.

Euró 2007. január 1-i bevezetése: Orbánnak részben igaza van.

Orbán Viktornak részben igaza van. Igen az Orbán kormány olyan állapotban adta át az országot a Medgyessy kormánynak, hogy az eurót 2007. január 1-ével a szlovénekkel együtt bevezethettük volna.

Sólyom és Orbán az alkotmányról. ÚDK szerint az alkotmány oktrojált.

Sólyom: Az alkotmánnyal az égvilágon semmi baj nincs. Elég jól ismerem a világ alkotmányait: a mi alaptörvényünkkel kifogástalanul lehet működtetni egy parlamenti demokráciát.
Orbán: Én is ott ültem a kerekasztal-tárgyalásokon, hasonlóan Sólyom Lászlóhoz. Én is a saját gyermekemnek érzem azt az intézményrendszert, ami létrejött, de ez nem ok arra, hogy ne lássuk be: az a teljesítmény, amit ez a rendszer, ez a politika nyújtott, nem üti meg a polgárok által joggal elvárt mércét.

Schmidt Mária: Orbán nem hallgat a jó szándékú kritikára

A fideszes politikusoknak, úgy tűnik, nincs igényük a hasonlóan gondolkodó felelős értelmiség javító szándékú kritikájára – jelentette ki Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Heti Válasz című hetilapnak adott, csütörtökön megjelent interjújában.

Gorka: "Ha Orbán úriember, most lelép"

gorka-nol.jpg

"A jobboldal Orbán Viktorral nem tud nyerni. Képtelenség az Európai Unióban, hogy két elvesztett választás után valaki a posztján maradhasson. A politikában nem lehet jósolni, de ha minden így marad, megint Gyurcsány Ferenc nyer. Ezért azt mondjuk, ha úriember, Orbán most lelép" - nyilatkozta lapunknak Gorka Sebestyén.

- Mi a párt neve, kik alapítják?

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.