egészségügy

Még egy birka is többe kerül...

Birka

Tájékoztatlak titeket, hogy én ma már az OEP egy igen öntudatos kisrészvényese (várományosa) vagyok!! Ezzel tudtommal Dr. Kiss József OEP főigazgató és idős édesapja után szerintem a még mindig dobogós helynek számító harmadik jövendőbeli OEP kisrészvényesnek jelentkeztem - és ezzel tulajdonosi öntudatom megnőtt...

Kétszer annyit költenek gyógyszerreklámra, mint kutatásra

Gyógyszer

Egy vizsgálat szerint a gyógyszeripari cégek megközelítőleg kétszer annyit költenek reklámra és egyéb, járulékos tevékenységekre, mint kutatás-fejlesztésre.

Sólyom nem írta alá az egészségbiztosítási törvényt

Sólyom

Az államfő megfontolásra visszaküldte az egészségpénztárakról szóló törvényt az Országgyűlésnek.

Lányi szerint a politikai "szajhaság" ma mindennapos

Lányi András Élőlánc

Társadalmi kontroll híján a politikusok ma Magyarországon "lefekszenek" az üzletembereknek - jelentette ki az Élőlánc Magyarországért mozgalom elnökségi tagja. Lányi András író az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: Magyarországon a rendszerváltozás után nem épültek ki az önkormányzatiság és a demokrácia intézményes feltételei.

Totális társadalmi ellenállásra szólít fel a Szociális Kerekasztal

Totális társadalmi ellenállás

Egyértelmű és totálisnak nevezhető támogatásáról biztosítja a LIGA Szakszervezetek és más szervezetek által felvállalt társadalmi ellenállást a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztala. Mint a szervezet csütörtöki közleményében leszögezi: a kormány előtt fekvő egészségbiztosítási törvényjavaslat elfogadásával nem csak az egészséges élethez és a gyógyuláshoz fűződő emberi jogokat vonnák kétségbe, hanem tettükkel a demokrácia mibenlétét is megkérdőjeleznék.

Lehet, hogy nem véletlen az egészségügy vesszőfutása?

Érdekes módon, mindig a volt kommunista nomenklatúra és utódainál romlik el minden a költségvetést érintő dolog!

Javaslom, hogy testük diszkrét helyén viseljenek tetovált jelet az aids-esek!

Egy 31 éves budapesti fiatalember körülbelül 2000 óta tudta magáról, hogy HIV fertőzött. Ennek ellenére 2002-ben és 2003-ban úgy létesített szexuális kapcsolatot két nővel, több alkalommal is, hogy nem védekezett és nem is szólt a partnereinek. Mindkét nő megfertőződött a vírussal.

EGÉSZSÉGÜGY DÖGROVÁSON

Beteljesedik a nemzethalál vízió?

A napról napra zuhanó színvonalú egészségügyi ellátás következtében egyre nagyobb mértékű a lakossági elhalálozás. Már nem csak a riasztóan magas csecsemőhalandóság, hanem az összes halálozási mutató is meredeken emelkedik. Egy -az európai országokat vizsgáló átfogó elemzés szerint-, a 29 tagország közül Magyarország -Romániát talán még megelőzve-, a gyászos 24. helyen szerepel.

Zéró türelem

Minden orvos szemét, hazug, tiszteségtelen, hálapénzre utazó, éjjel nappal műhibázó. Nagyjából így zárhatjuk le a nagy magyar egészségügyi reform első stációját. Kimagasló eredmény. Igazi vívmány, mint a békásmegyeri lakótelep. A kormányzati kommunikáció belesulykolta az emberekbe az orvosok utálatát. De a trendi az, hogy utáljon mindenki mindenkit. Utálja hát a magyar társadalom a kisvállalkozókat!

Felforr az agyunk a beteg egészségügy láttán!

A „megreformált” egészségügyre jellemző példa, hogy a kánikulai időjárás ellenére a kórházak többségében –még az intenzív osztályokat is beleszámítva-, nincs légkondicionáló berendezés.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.