honvédelem

Gripen jelentésről.

gripen2_0.jpg

Megérkeztek az első jelzések a Vadai féle Gripen jelentésből! A helyzet elszomorító. Én szentül meg voltam győződve, hogy a kormányzati munkában a pszichiáter külügyérnőnél már nincs lejjebb. Sajnos be kell jelentenem tévedtem! Legalábbis határeset! Vadai Ágnes szerepe annyi a honvédelemben, mint egy pszichiáternek a külügyi kérdésekben.

Gyurcsány: Magyarország biztonságát nem hagyományos kihívások veszélyeztetik...

A miniszterelnök és a honvédelmi miniszter nagyszabású hadgyakorlaton vett részt a Bakonyban(okt. 11.) Gyurcsány: Magyarország biztonságát nem hagyományos kihívások veszélyeztetik, hanem legtöbb esetben a határainktól rendkívül távol, a nemzetközi terrorizmushoz kötődő eseményekben kell megmutatni, hogy mire is vagyunk képesek.

NATO a globalizálódó világban

(Terrorista, vagy partizán: a társadalmak még ma sem értik a különbséget!)

A NATO komoly kihívás előtt áll a világban, úgy tűnik nagyon fel fog bolydulni az emberiség, mert valami nem működik jól ebben a hatalmas gépezetben. Úgy tűnik ez a kihívás nem más, mint a világban pár évtizede végbemenő globalizáció, amely olyan változásokat eredményezett, amelyben óriási feszültségek keletkeztek, és egyelőre nem is látni a megoldás lehetőségét.

ÚDK: Gárdákra szükség van, de politikai pártok alá szervezve több a kár

1. A gárdákra szükség van, mert a gyurcsányi hatalom tavaly ősszel fegyveresen támadt a népre.
2. Szükség van, mert a hadsereg, a rendőrség leépítése és lezüllesztése és az állami rendvédelmi feladatok egy részének magán őrző-védő cégekbe szervezése meggyengítette Magyarországot.
3. A gárdákra szükség van, mert akik szétlopták az országot a rendvédelmi szerveket saját rablásuk védelmére használják.
4. Ugyanakkor pártok alá szervezni gárdát több kárral mint haszonnal jár, mert a pártharcok áldozatává válik a gárda is.

Gripen háború?

gripen2.jpg

Valami bűzlik, - no nem Dániában, hanem - Magyarországon. Mindenki idegesen nyilatkozik, jönnek-mennek a volt, és jelenkori "hadügyérek”. Illúziónk már nincs, mert tizenhét év alatt megtanultuk, hogy nem is igen lehet! Azonban a magyar Gripen-ügy nem olyan egyszerű, mint azt sokan gondolják, hiszen három kormányzat is dolgozott az "ügyön”! Ezért az a célszerű, hogy áttekintsük mikor, ki és milyen álláspontot képviselt, mit nyilatkozott és tett ebben a nem is olyan olcsó beszerzésben.

Fegyveres testület vezetésében átléphetetlen az életpálya

csszabobela_3.jpg

Bécsi Dénes tollából érdekes felvetés látott napvilágot 2007. május 6.-án.
A pontokba szedett "történelmi kritika” szinte szóról szóra elfogadható. Azt is kiérezni az írásból, mintha a kontraszelekció a jól eltervezett módon, a változatlan sebességgel folytatódna tovább, mint azt megszoktuk a kádári érában. De..

ÖTVENHAT TRAGIKUS PILLANATAI: A TISZAKÉCSKEI TÖMEGGYILKOSSÁG

Bokor_Imre_dr.prof..jpg

1958. június 16-án Kádár János kivégezteti Nagy Imrét. Az évforduló kapcsán eszünkbe jut a párhuzam 1956 októbere és 2006 októbere között. Eszünkbe jutnak a sortüzek amit nem tudunk feledni. Cikkünkben Prof. Bokor Imrének a tiszakécskei sortűzről szóló írását közöljük.
1956 október 23, Rádió: Az ÁVÓ teherautóról osztogatja az új géppisztolyokat a tüntetőknek. 1956. október 25. a Parlamentnél, okt. 27-én Tiszakécskén... és még sok helyen az országban sortüzek a békés tüntetőkre.

Biztonság és politika

Mára mind az államigazgatási, mind a nemzet biztonságáért felelős szervezetek az átláthatatlanságig szétzilált állapotban vannak nem csak, anyagi értelemben, hanem az erkölcs tekintetében is!

A mai magyar valóságra jellemző írás jelent meg az Indexen "Sólyom végveszélyben” címmel (2007-05-25). A cikkben a Köztársasági Őrezrednél felmerült anomáliákról, visszaélésekről és bizonyos nemzetbiztonsági kockázatokról ír a szerző.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.