határontúl

Trianon és a háttérerők

Október 31: 89 éve ezen a napon nevezte ki IV. Károly, az utólsó 'magyar' király Károlyi Mihályt miniszterelnöknek, kinek emberei ezen a napon ölték meg Tisza Istvánt.

89 éve ezen a napon

Tisza István meggyilkolásáról - az 1918. okt. 23-án ellenkormányként megalakult Károlyi vezette un. Magyar Nemzeti Tanácsban - október 27-én döntöttek. A gyilkosságra való felbujtó tevékenységet a Károlyi közvetlen környezetéhez tartozó: Kéri Pál, Friedrich István, Csernyák Imre, Fényes László szervezte. Október 31-én sötétedéskor a gyilkos banda a Károlyi párt főhadiszállásáról, az Astoriából indult 2 kocsival a Hermina úti Tisza rezidencia elé Kéri Pál irányításával.

Benes-i jelzések

A szlovákoktól megértést és pozitív jelzéseket várunk - jelentette ki a pszichiáter külügyérasszony! Már megint és sokadszorra köpjük szemen magunkat!
Ez a köpdösösdi akkor kezdődött, amikor az Antall kormány idejében / minden a magyarok sorsát érintő feltételek nélkül / megeskettek minket, hogy az elszakított országrészekkel szemben semmilyen kifogást nem emelünk.

A SZÉGYEN NAPJA.

Az újkori magyar történelemben sok szégyenletes dolog előfordult a magyar parlamentben. Ezek közül talán az egyik legundorítóbb volt, az a szavazási cirkusz, amely két évvel ezelőtt, napra pontosan ezen a napon 2005. szeptember 26-án történt.

A politikatörténetben „Fekete hétfőként” bevonuló együttes voksolás során, a magyar politikai garnitúra (az elit szót ezek után nincs jogunk használni!), szinte egységesen megszavazta - az erdélyi magyarság autonóia igényét ezzel megtagadva - az antidemokratikus Románia EU csatlakozását.

A magyarellenes Gyurcsányról és Kókáról

ÚDK: Gyurcsány és Kóka most a határon túli magyarság auto- nómia törekvéseit tagadta meg. Az Erdélyi Magyar Ifjak tiltakozó levelével - Trianontól máig húzva ívet - egyetértünk és alább közöljük. Saját porta előtt söpörve, annyit teszünk csupán hozzá, hogy Gyurcsányt az antalli 'rendszerváltásnak' és az orbáni jobboldali egypártrendszernek is köszönhetjük. A változtatáshoz Antall és Orbán történelmi kritikájára is szükség van. Ezt a munkát pedig nekünk kell elvégezni.

Közlemény Kóka János és Gyurcsány Ferenc

Meg fogjuk törni a Fidesz egypártrendszer jellegű monopóliumát

Tőkés László: Megbukott a Markó doktrína, az RMDSZ nem fedi le az egész erdélyi magyar társadalmat. Más szóval, nem állja meg a helyét, hogy az RMDSZ a romániai magyarság egyetlen legitim képviselője, és politikai téren megjeleníti az egész romániai magyarságot. Ezt mi eddig is tudtuk, de hiába hangoztattuk, nem tudtuk bebizonyítani.

ÚDK: Megbukott Orbán Viktornak az 'egy a tábor' doktrínája. A Fidesz nem fedi le a nemzetben gondolkodó magyar társadalmat. Ezt mi eddig is tudtuk, de hiába hangoztattuk 2002-es és 2006-os bukások előtt és után.

NÉPSZÍVATÁS. Kettős állampolgársági buktatás a láthatáron.

patrubany_0.jpg

Valami érthetetlen felindulás következtében népszavazási őrület kezd úrrá lenni a lelkileg meggyötört jobboldalon. Az apatikus, fáradt és csüggedt lakosságot megint ezzel a nálunk igen népszerűtlen, mozgósítást kierőszakoló politikai eszközzel akarják egyesek felrázni. A „rendszerváltás” kezdetén egyedül az álságos, antikommunista retorikát használó SZDSZ volt igazán sikeres ebben a műfajban. Igaz, hogy akkor még hittek az emberek a nyugati típusú, törvényességen alapuló népképviseleti demokráciában.

Az oldalhoz név nélkül is hozzá lehet szólni.
Minden írás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk velük egyet!
Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk.
A „jó ízlést” sértő hozzászólásokat eltávolítjuk.